28 Април, 2020 11:33 4 397 11

Ще се срине ли Nissan заради пандемията и заради уволнението на Гон

  • nissan-
  • коронавирус-
  • карлос гон-
  • криза-
  • производство
Ще се срине ли Nissan заради пандемията и заради уволнението на Гон - 1

Фактите сочат, че японската компания Nissan изпитва най-големи затруднения в сегашната обстановка, които според анализатори се дължат на два основни фактора. Според прогнозите Nissan ще произведе със 78% по-малко автомобили, като производителността на компанията в японските заводи ще намалее в дългосрочен план.

През май 2020 г. Nissan планира да произведе само 13 400 автомобила, въпреки че през май 2019 г. броят им беше почти 61 000. Това съобщава Ройтерс, като се позовава на документи от компанията. Според новите планове ще бъдат произведени със 70% по-малко автомобили от планираното по-рано.

В същото време през юни Nissan планира да произведе 33 700 автомобила, което е почти два пъти по-малко, отколкото през юни 2019 г. - и с 43% по-малко, отколкото компанията очакваше.

Сега много автомобилни производители изпитват недостиг на продажби на фона на ограниченията поради коронавирусната пандемия. Агенцията обаче отбелязва, че този удар е най-сериозен за Nissan, чиято печалба спада драстично и заради скандала с бившия си шеф Карлос Гон.

Сега, намаленото производство ще бъде голям удар за заводите на Nissan. Компанията планира да работи на една смяна до началото на лятото поради липса на търсене на продукцията. Фабриката на Nissan в Точиги северно от Токио (там се произвеждат много модели, включително GT-R, 370Z и някои Infiniti) е бездействаща от началото на април и, съдейки по информацията, няма да функционира до края на май.

Периодичните спирания на работата в завода на Nissan Oppama (където се правят Leaf, Note и Sylphy) в префектура Канагава също ще са доста дълготрайни. Липсата на интерес към глобални модели, като X-Trail, например пък е голям удар за завода на Nissan в Кюшу в Южна Япония. В най-лошия сценарий, всичко това може да доведе до крах за японската марка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    30 4 Отговор
    Перфектен анализ на ситуацията. Браво. Много сбъркаха японците, че махнаха Гон, ама много и сега ще си сърбат попарата. Този човек ги измъкна от калта и сега пак щеше да го направи ако беше на чело, ама не е.
  • 2 МВР

    5 16 Отговор
    Време е да минат под шапката на ВАГ.

    Коментиран от #6

  • 3 И сега какво ?

    6 9 Отговор
    Кой ще произвежда Японски Дачийки ???
  • 4 Аууууу

    26 2 Отговор
    Голям автогол си вкараха с фиаското с Гон и сега ще си сърбат попарата! И с тоя вирус положението им се засра повече... Преди не искаха да се обединят напълно с Рено, сега ще им се молят да ги изкупят напълно за жълти стотинки!
  • 5 Нико

    16 3 Отговор
    Не бях чувал японците досега да си търсят виновен за нещо. Явно и те се изродиха. Излезнат ли от Алианса само правителството им може да ги спаси. Много са зле и наистина много сбъркаха с К. Гон. Дано се усетят навреме

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "МВР":

    И как ще стане тая , като Рено има 44% от акциите и , което значи , че нищо не може да се продава без тяхно разрешение , включително акции ??!!! Тоест ако ще се продават акции , те са първия купувач и то на префенциални цени !!
  • 7 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нико":

    Не могат да "излезнат" от алианса , щото не те решават това !! Рено има 44% акции от Нисан и пълно право да решава !! Нисан не могат да решат дори от кой да си поръчат части без разрешението на Рено , та камо ли да излизат отнякъде !!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Трубач

    3 1 Отговор
    Аз карам нисан и съм доволен от него. Моят е от 1998г. и е модел Патрол и може би ще имам проблем евентуално с ръждата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нико2

    1 0 Отговор
    Аз през 2003 купих втора ръка внос от Италия Нисан Примера 1.6 16 кл бензин хечбек.на 145 Хкм.Днес същия автомобил е на 247 Хкм като от 2015 г е с газов Инжикцион.Изключително удобен. Икономичен и надежден автомобил.Преди него съм имал лада. Голф 2 дизел. Форд фиеста.Нисана се оказа най здравия. Икономичен. Лесен за поддръжка.Не знам как бих го заменил за друг модел толкова съм свикнал с него.Дори в сервиза който посещавам ми се възхищават