Отидете към основна версия

7 025 27

За хиперколата си Koenigsegg предлага опция за $450 000

  • koenigsegg-
  • jesko-
  • гол карбон-
  • опция

За тези пари можете да си купите Rolls-Royce, но това е цената, на която шведите оценяват така наречения "гол въглерод"

Koenigsegg Jesko е хиперкар, който ще бъде издаден в тираж от 125 копия. Един от тях ще отиде при бизнесмена Мани Хошбин, който сподели в социалните мрежи информация за много скъпа опция за неговия автомобил.

443 400 долара - това е сумата, която може да трябва да платите ако искате каросерия, направена от материал, наречен KNC (Koenigsegg Naked Carbon). За тези пари можете да си купите Rolls-Royce, но това е цената, на която шведите оценяват така наречения "гол въглерод". Защо е толкова скъпо?

Работата е там, че всичко са прави на ръка, а именно слоят епоксидна смола, останал след изпичане на частите в автоклав, се отстранява. Ако ръката трепери по време на полирането, може да възникне непоправимо нарушение на структурата. Вторият най-скъп вариант за Koenigsegg Jesko е работа с червена, синя, зелена или лилава боя.

Такова удоволствие струва почти 350 хиляди долара. Що се отнася до гореспоменатия бизнесмен, той реши да заложи на по-скъпата опция за своя колекционерски хиперкар и в крайна сметка той ще му струва 3.5 милиона долара с първоначална цена от 2.7 милиона.

Спецификации на Koenigsegg Jesko

Максимална скорост: 450 км/ч
Ускорение от 0 до 100 км/ч: 2.8 сек.
Мощност на двигателя: 1 600 к.с.
Въртящ момент: 1 526 Нм
Обем на двигателя: 5.1 литра
Тегло: 1 420 кг

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини