Отидете към основна версия

10 109 19

Вижте как Koenigsegg ускорява до 300 км/ч (ВИДЕО)

  • koenigsegg-
  • regera-
  • ускорение-
  • 300 км/ч

Емоциите са достатъчни дори когато гледате от екрана, а как ли се чувства водачът?!

Става дума за Koenigsegg Regera, който е известен със своята уникална хибридна система, включваща петлитров V8 двигател с турбокомпресор и три електрически мотора, захранвани от 9 kWh и 620 волта батерии. Системната мощност е около 1 500 к.с., а максималният въртящ момент - 2 000 Нм.

Собственото тегло на превозното средство е само 1 628 кг. С други думи, Koenigsegg Regera съчетава силата на Bugatti Chiron с теглото на BMW M3. Динамиката е просто невероятна: за 31 секунди Regera е в състояние да ускори до 400 км/ч и да спре напълно. Ускорението до сто при Koenigsegg Regera отнема едва 2.7 секунди, а максималната скорост е 410 км/ч.

Журналистите от холандското издание AutoTopNL, попаднали в пилотската кабина на хиперколата, използват около 3/4 от възможностите му, ускорявайки до 300 км/ч. Друга важна характеристика, която пряко влияе върху динамиката на автомобила и която можете да забележите, когато гледате видеоклипа е, че не можете да чуете превключването!

Факт е, че колата има трансмисия, но няма скоростна кутия като такава. Вместо това е налично единично задно задвижване с предавателно отношение 2.85:1. Друг поразителен детайл е голямата овална тръба в центъра на задния дифузьор. Това не е изпускателна система - тя е изпълнена под формата на тесни прорези над дифузьора, а горещ въздух от хибридното задвижване. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.

Свързани новини