Отидете към основна версия

12 118 22

Новата концепция на Great Wall е подобна на Волга

  • great wall-
  • futurist

Иновацията ще бъде показана на автомобилното изложение в Пекин

Китайската компания Great Wall ще представи една необичайна кола на автосалона в Пекин. Става дума за концептуален автомобил с четири врати, наречен Futurist. Въпреки името, колата е направена в ретро стил и в профил като цяло наподобява Волга.

От официалните рендери и скици, които ви показваме, се вижда седан със защитни облицовки около каросерията, джанти с много спици и кърма, напомняща на ГАЗ-3110. Колата е богато украсена с хром, лишена от средни колонки , а върху изпъкналата част на предната броня са монтирани тесни фарове за мъгла.

Съществуват и съвременни технологични решения - "вдлъбнати" дръжки на вратите и миниатюрни камери, които играят ролята на огледала за обратно виждане. Ретро референциите обаче продължават и в купето, което изглежда по-футуристично с множество екрани за информационно-развлекателната система, таблото и външните камери.

Според холандското издание AutoWeek концептуалният автомобил е базиран на новата модулна платформа Lemon, която ще бъде в основата на бъдещите модели Great Wall и Haval. Тя се различава от предишните с намалено тегло, повишена твърдост и гъвкавост и може лесно да бъде адаптирана към почти всички видове електромобили, включително и водородни.

Пекинското автомобилно изложение, в което ще дебютира Futurist, ще се проведе от днес 26 септември до 5 октомври 2020 г. в Китайския международен изложбен център. На автомобилното изложение още от акцентите ще са пикап General от китайската марка Foton, електрически автомобил Radiance от BAIC, оборудван с автопилот от четвърто ниво, както и въпросният Great Wall Futurist.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.

Свързани новини