Last news in Fakti

14 Април, 2021 09:23 4 842 4

Great Wall пуска електрически хечбек в стила на класическия Volkswagen Beetle

  • beetle-
  • ora-
  • great wall

Beetle-ът от Поднебесната държава ще дебютира на 19 април 2021 година

Great Wall пуска електрически хечбек в стила на класическия Volkswagen Beetle - 1

Китайската марка Ora, част от концерна Great Wall, обяви премиерата на електрически ретро хечбек, чийто дизайн напомня на класическия Volkswagen Beetle. Електромобилът ще бъде представен на изложението в Шанхай.

Съдейки по представените скици, китайският електрически хечбек с пет врати, който все още не е получил име, прилича на удължена версия на популярния Volkswagen Beetle. Китайският модел почти напълно копира каросерията на немски автомобил. Според създателите дизайнът на новия електрически автомобил ще предизвика усещане за носталгия сред собствениците, което е комбинирано с иновативни технологии.

Great Wall пуска електрически хечбек в стила на класическия Volkswagen Beetle

Въпреки очевидната прилика с Beetle на Volkswagen, предната част на китайския електрически автомобил е направена в стила на друг ретро модел от Ora, наречен Good Cat. В интериора на електрическия хечбек ще има ретро метални вентилационни дефлектори, както и волан с две спици, направен в стила на 50-те години на миналия век.

В същото време китайската марка оборудва иновацията с модерни технологии. По-специално електрическият автомобил ще получи голям екран на мултимедийната система и модерен селектор за предавките под формата на шайба.

Great Wall пуска електрически хечбек в стила на класическия Volkswagen Beetle

В момента китайската компания кани всички свои последователи в социалните мрежи да изберат име за бъдещата иновация. Гласуването ще продължи до 18 април, след което ретро електрическият хечбек ще бъде представен на автомобилното изложение в Шанхай. Тогава експертите от компанията ще разкрият техническите характеристики и цената на новото електрическо превозно средство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    4 2 Отговор
    ''удължена версия на популярния Volkswagen Beetle''. По скоро бийтъла е скъсена версия на класически автомобили от 40 и 50те години на 20 век.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Jacques Yves Moineau":

    А е-тя, костенурката не беше ли проектирана преди втората световна като един от първите модели на VW, създаден с идея за достъпна за масите кало. Така, че май говориш за модели от 30-те.

    Коментиран от #3

  • 3 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Е да де. Този тип купета са проектирани още от 30те години до 50те. VW не са направили нещо кой знае колко революционно. Просто са умалили купето което е било най популярно, за да направят евтин автомобил. ...нали все пак са ''народна кола''

    Коментиран от #4

  • 4 да допълня

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Jacques Yves Moineau":

    Не е само купето, двигателят също - боксер, сложен отзад.