Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 14:18 7 293 15

Great Wall има проблеми с регистрирането на името Tank

  • great wall-
  • tank-
  • way

Китайският автомобилен гигант може да загуби възможността да използва тази търговска марка

Great Wall има проблеми с регистрирането на името Tank - 1

Great Wall се бори да регистрира търговската марка Tank в Китай - под която автомобилният производител възнамерява да продава линия от брутални всъдеходи в стил Jeep. Китайските медии съобщиха, че Great Wall не може да регистрира търговската марка, но представители на компанията уверяват, че заявлението все още не е разгледано. Сайтът chinacars разбра каква може да е причината за спънката при получаването на правата за използване на името Tank.

Журналистите смятат, че според закона на Китайската народна република за търговските марки, търговска марка не трябва да се свързва с военни емблеми, но няма пряка забрана за използване на военно оборудване (например думата „танк ") в правилата. Това е само една от версиите и е възможно проблеми с регистрацията на името да са възникнали и по други причини.

Китайското издание на Autohome предполага, че някои военни термини са със забрана да се използват в търговски марки. Това може да включва "танк", тъй като това е военно превозно средство. Журналистите обръщат внимание и на факта, че думата "танк" е твърде проста и в спорна ситуация ще бъде трудно да се защити правото за нея. Последното изявление обаче не засяга процеса на регистрация на търговска марка.

Tank 300 вече се продава в Китай, но в документите за сертифициране влиза под марката Wey. Всъдеходът на рама струва 175 - 220 хиляди юана (приблизително 23 600 - 29 600 евро по текущия обменен курс).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    11 4 Отговор
    Не прилича на Джип, на новият Форд Бронко! Яко гепят дизайни тия !

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Дърт пръч

    12 3 Отговор
    Кат не може Танк да го пишат Джуган
  • 3 хи хи

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Не си ли спомняш панасоАник от вече не толкова близкото минало те винаги са си били такива незнам защо хората повярваха в деуго
  • 4 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    И на кой му пука ? На група малоумни хипстъри, които са олицетворение на плагиатството.

    Коментиран от #5

  • 5 Шоршо

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    явно добре печелиш от внос на литайски бок луци ама нека фялират вугарите щом са про сти да ги купуват.

    Коментиран от #10

  • 6 ббб

    5 1 Отговор
    Ами да го кръстят Каруца, много държави знаят, че в България едно от най - често срещаните превозни средства по улиците на Българомангалия е Каруца!! Тя е многофункционална - събира до 20 чавета, както и всякакви крадени, намерени и приватизирани материали! 00 емисии и моге да минава и спира в центъра на всеки град, булевард, площад....
  • 7 Jeep

    6 2 Отговор
    Daewoo cи беше cупер зa времето. Купувaш нови немcки двигaтел и китaйcки cтъклоплacт нa добрa ценa. Кaрaх cлужебно Espero 2.0 c двигaтел 2.0 DOHC от Опел Вектрa. Евтинa изрaботкa, aмa новa. Кaрaш 3 до 5 години и поcле продaвaш или хвърляш.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 факт

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Jeep":

    ,навремето колите си бяха бок лук и само някаквинспомени как още си пошляпвал по задника пена от съседния клас те кара да си вярваш.
    Пълен талаш бяха колите тогава а специално Деу бяха ръждиви с тънка ламарина дараци с евтино окачване които правеха бънреците на пастет.

    Коментиран от #11

  • 9 Ганчев

    3 1 Отговор
    Ще пробваме с Great Wall Bronco. Идеята дойде наскоро от топ служител на отдел "Иновации и конкурентоспособност". Ние от екипа на GW смятаме, че Bronco е оригинално и запомнящо се име и сме сигурни, че то ще ни донесе множество доволни клиенти и финаносви успехи. Със сигурност ще продадем доста бройки!
  • 10 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Шоршо":

    А не ве, ше купуват краварски боклуци произведени в Китай на 10х цени 😂
  • 11 Jeep

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    Ти въобще оcмиcли ли кaкво cъм нaпиcaл? Прaвиш ли рaзликa между 20 годишен премиум и новa плacтмaca c гaрaнция, зaщото в някои фирми хорaтa нямaт време дa кaрaт колите по cервизи, a кaрaт и хвърлят. Зa 5 години cлужебнa колa, моето, но не cъм го кaрaл caмо aз, нaвъртя почти 250хил км без никaкви грижи. Поcле го купи колегa и го кaрa още 3години, но вече почнaхa дa cе появявaт проблеми. Зa новa колa cъотношенето ценa кaчеcтcво беше идеaлно. В мaлките грaдове, a и в Cофия много от тaкcитa бяхa Тико, a пaк по товa време Хюндaй не cтaвaше зa нищо. ПП, не я знaм кaкa ти Пенa, но кaто гледaм прaвопиca ми cтaвa яcно, кaкво cи прaвил в чacовете по БЕЛ.
  • 12 Брутални всъдеходи

    5 1 Отговор
    Ще се напикая, радоо
  • 13 AZZ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Jeep":

    Espero 2000 e двигател 2,0 ОНС от Вектра А
  • 14 И.а

    0 0 Отговор
    С кеф бих го вкараш в гората до езерото.

    Коментиран от #15

  • 15 карача

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "И.а":

    Аз що си мисля,че танка е бойно средство,но в редакцията явно го ползват като "превозно".Дано поне някой да е видял такова животно наживо.