Отидете към основна версия

8 180 124

В рамките на една седмица цената на Tesla Model S бе намалена два пъти

  • tesla-
  • model s-
  • цена-
  • тесла

Идеята е Model S да е по-евтин от предстоящия базов Lucid Air

Два дни след като Tesla намали началната цена на Model S с 3000 щатски долара до $71 990 долара, Илон Мъск реши, че това не е достатъчно и намали цената за втори път в рамките на една седмица.

Мъск обяви в Twitter, че Model S вече се предлага от 69 420 долара. Това обаче съвсем не е случайно. Сега, след намалението на цената, Tesla вече може да твърди, че нейният представителен седан е по-евтин от предстоящия базов Lucid Air, който ще се яви основен конкурент на Tesla и който ще струва 69 900 долара.

Докато феновете на Tesla и потенциалните клиенти ще се радват да чуят, че Model S е по-евтин от най-достъпния вариант на Lucid Air, заслужава да се припомни, че Model S се произвежда повече от осем години. Въпреки това технологията на електрическия мотор и батерията, която използва, са едни от най-добрите в бранша.

Външният вид на електрическата кола обаче е остарял. Интериорът започна да изглежда остарял, особено в сравнение с много по-модерния и усъвършенстван кокпит на Lucid Air. Иначе Model S още от базовите нива е оборудван с пакета Long Range Plus.

Такъв електромобил може да ускори до 96 км/ч за 3.7 секунди, има два електродвигателя и автономен пробег от 647 км. За сравнение, базовият Lucid Air има един електрически мотор, но по желание може да са и два, а EPA изчислява пробега с едно зареждане на 653 километра.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.

Свързани новини