Отидете към основна версия

14 271 67

В Китай започнаха продажбите на УАЗ: Цените изненадаха (ВИДЕО)

  • уаз-
  • буханка-
  • продажби-
  • китай

Руският микробус бе заснет в един от китайските автосалони

Продажбите на обновената многофункционална кола на УАЗ започнаха в Китай. Микробусът толкова впечатли един от посетителите в салона, че мъжът пусна видеоклип директно от шоурума. Цените на УАЗ-ката в Поднебесната държава обаче са още по-изненадващи. Руските коли струват почти два пъти повече от китайските им конкуренти.

Автомобилният завод в Уляновск многократно обявява плановете си за навлизане на китайския пазар. Но чак преди година губернаторът на региона Уляновск Сергей Морозов обяви първата пробна доставка от 600 всъдехода Hunter за Китай. УАЗ също сертифицира моделите Patriot, Pickup и семейството "Loaf" за Китай.

Любопитно е, че пресслужбата на УАЗ не съобщи за началото на експортните доставки за Китай, но уебсайтът UAZ-China представя и четирите модела, за които говори Сергей Морозов. Все още не са обявени цените за Patriot и Pickup, но Hunter и MPV (т.нар. "Буханка") вече са оценени в юани - SUV-то струва от 149 800 юана (19 000 евро), а микробусът - от 158 800 юана (20 200 евро). Пътническата версия, която е представена във видеото, вероятно ще бъде още по-скъпа.

Технически УАЗ-ките за китайския пазар едва ли се различават от руските версии, така че пекинският BJ212 може да се счита за основен съперник на Hunter - високопроходимото превозно средство струва от 84 800 (10 800 евро), тоест почти половината от цената на UAZ . Но е трудно да се намерят много преки конкуренти на „Буханката“ в Китай, което вероятно е причината продажбите да започнат с деветместния микробус.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.

Свързани новини