Last news in Fakti

19 Януари, 2022 10:35 5 257 2

Китайската УАЗ-ка се подготвя за смяна на поколението

  • baw-
  • уаз-
  • китайски всъдеход
Китайската УАЗ-ка се подготвя за смяна на поколението - 1

BAW (Beijing Auto Works) обяви скорошна премиера на второто поколение на модел BJ212 - премиерата ще се състои в средата на тази година, а продажбите ще започнат през 2023 година. BJ212 е наричан „китайският УАЗ“ заради неговата многофункционалност и ретро външен вид - дизайн в стила на руските всъдеходи.

"Пълнежът" му обаче ще бъде доста модерен: анонсирани са LCD инструментален панел и LED оптика. Моделът ще се произвежда в три версии - с твърд или мек сгъваем таван и пикап. Интересно е още, че въпросният всъдеход се произвежда, подобно на УАЗ-ката, без изменение 55 години.

Първите BJ212 се появяват на бял свят през 1965 г. Очаква се със смяната на поколението всъдеходът да запази разпознаваемия си дизайн, който напомня на Toyota Land Cruiser 40, ретро решетката и грубите странични щампования по каросерията. Структурата на рама, пружинното окачване и цял заден мост също няма да се променят.

Според Autohome иновацията ще се предлага в две версии, с модерен интериор или с опростен, с аналогови устройства и мултимедийна система с по-малък екран. Също така ще се предлага избор от три модификации, с 2,0-литров атмосферен мотор или с турбо двигатели с обем 2,0 и 2,4 литра. Трансмисия - петстепенна "механика" или осемстепенна автоматична.

По отношение на размерите BJ212 е по-нисък от УАЗ Patriot: дължината е 4,32 метра срещу 4,75 метра за Patriot. В същото време междуосието на китайския всъдеход е по-голямо и е 2,46 метра (при Patriot разстоянието между осите е два метра). Известна е и приблизителната цена на новото поколение BJ212: тя ще бъде около 13-14 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    0 0 Отговор
    Тази новина е истинска сензация но аз не знаех,че има и китайска УАЗ-ка първо поколение.Много съм невеж.
  • 2 Roberto

    0 0 Отговор
    Китайският Beijing Automobile Works , бивш Beijing Jeep , BJ212 ( китайски : 北京212) и BAW BJ2020 е вдъхновен от Land Rover и Jeep задвижване на четирите колела