Отидете към основна версия

10 199 23

Ето как изглежда най-луксозната Kia отвътре

  • kia-
  • k8-
  • интериор

Новият флагман К8 има два 12-инчови дисплея и нова аудио система

По-малко от няколко дни, след като шпионски снимки на интериора на Kia K8 се появиха онлайн, корейският производител на автомобили сподели официални изображения. Интериорът вече може да се види с много подробности: Флагманският седан има два 12-инчови дисплея, комбинирани в едно извито тяло, скъпи материали и най-добрата в бранша, според Kia, аудиосистема Meridian.

Интериорът на Kia K8 има много от атрибутите на т.нар. премиум автомобили. Например, перфорираната тапицерия на седалката тук е направена от скъпа кожа напа, а декоративните вложки са от естествено дърво и метал. На предния панел има панорамен извит дисплей, чиято лява част е запазена за стандартните прибори, а дясната - за мултимедията.

Сензорният блок на централната конзола управлява климатичната система и информационно-развлекателната система едновременно и можете да превключвате между режимите с едно натискане на бутон. K8 разполага и с новото лого на Kia на волана, както и със селектор на трансмисия с форма на шайба на централния тунел.

Седанът K8 е първата Kia, в която се интегрира аудио система Meridian с 14 високоговорителя. Друга характерна особеност на модела е интериорното осветление, което компанията нарича „Star Cloud“ - то е позиционирано така, че да осветява декоративните вложки на вратите и таблото.

Екстериорът на Kia K8 беше показан през февруари. Автомобилът впечатли с необичайна решетка на радиатора без рамка с ромбоидва шарка, а на кърмата беше монтиран един хоризонтален "стоп", визуално разделен на два сегмента в областта на задните калници.

Седанът K8 ще замени модела K7 в състава на Kia. Очаква се иновацията да бъде оборудвана с 3.5-литров бензинов двигател с мощност около 300 конски сили или с хибриден силов тракт. Премиерата на модела ще се състои в съвсем близко бъдеще, а продажбите на Kia K8 в Южна Корея ще стартират преди края на 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.

Свързани новини