Отидете към основна версия

5 513 12

Най-бързите комбита на Mercedes и Audi

  • audi-
  • rs6-
  • mercedes-benz-
  • e63 amg-
  • комби

Комби автомобилите или наричаните още универсали, са превозни средства, които се свързват предимно с практичност и просторно пространство за багаж. И повечето купувачи избират този формат, водейки се точно от тези характеристики.

Съществуват обаче и такива "комбита", които ще дадат шанс на много малко спортни автомобили. Най-добрите в направата на бързи комбита са германските специалисти от Audi и Mercedes. Ето и какво предлагат те по темата.

Mercedes-Benz AMG E63 Estate 4Matic

Това комби може да се похвали не само с просторен багажник, но и с динамика, която просто удивява. Ускорението от 0 до 100 км/ч е на ниво от 3.5 секунди, а що се отнася до максималната скорост, тя е 300 километра в час.

За всичко това е отговорен мощен осемцилиндров двигател с две турбини, който помага на автомобила да постигне толкова впечатляващи характеристики. Въртящ момент от 850 Нм и мощност от 610 конски сили задвижват и четирите колела чрез системата 4Matic.

Audi RS6 Avant

Актуализираната „шестица“ получи през 2020 година много завладяващ и агресивен дизайн, който веднага загатна, че въпреки практичното тяло, не бива да се шегувате с RS6 Avant на импровизирани състезания по светофари. И така, ускорението на тази кола от 0 до 100 отнема само 3.6 секунди, като в същото време максималната ѝ скорост достига 305 километра в час.

Под капака на това комби има битурбо 8-цилиндров двигател с мощност 600 конски сили. Въртящият момент също е впечатляващ - 800 Нм, с които задвижването на четирите колела quattro е проектирано да се справи.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.

Свързани новини