15 Март, 2021 09:35 5 479 12

Най-бързите комбита на Mercedes и Audi

  • audi-
  • rs6-
  • mercedes-benz-
  • e63 amg-
  • комби
Най-бързите комбита на Mercedes и Audi - 1

Комби автомобилите или наричаните още универсали, са превозни средства, които се свързват предимно с практичност и просторно пространство за багаж. И повечето купувачи избират този формат, водейки се точно от тези характеристики.

Съществуват обаче и такива "комбита", които ще дадат шанс на много малко спортни автомобили. Най-добрите в направата на бързи комбита са германските специалисти от Audi и Mercedes. Ето и какво предлагат те по темата.

Mercedes-Benz AMG E63 Estate 4Matic

Най-бързите комбита на Mercedes и Audi

Това комби може да се похвали не само с просторен багажник, но и с динамика, която просто удивява. Ускорението от 0 до 100 км/ч е на ниво от 3.5 секунди, а що се отнася до максималната скорост, тя е 300 километра в час.

За всичко това е отговорен мощен осемцилиндров двигател с две турбини, който помага на автомобила да постигне толкова впечатляващи характеристики. Въртящ момент от 850 Нм и мощност от 610 конски сили задвижват и четирите колела чрез системата 4Matic.

Audi RS6 Avant

Най-бързите комбита на Mercedes и Audi

Актуализираната „шестица“ получи през 2020 година много завладяващ и агресивен дизайн, който веднага загатна, че въпреки практичното тяло, не бива да се шегувате с RS6 Avant на импровизирани състезания по светофари. И така, ускорението на тази кола от 0 до 100 отнема само 3.6 секунди, като в същото време максималната ѝ скорост достига 305 километра в час.

Под капака на това комби има битурбо 8-цилиндров двигател с мощност 600 конски сили. Въртящият момент също е впечатляващ - 800 Нм, с които задвижването на четирите колела quattro е проектирано да се справи.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    20 4 Отговор
    Универсални суперавтомобили, с които можеш както да пренесеш гардероб, така и да отидеш на писта. Повече товарно пространство от среден размер СУВ, без влошената аеродинамика.

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 3 Рено ентусиаст

    3 16 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    да и на първата дупка си чао.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 ха-ха

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не забравяй теглича и покривните греди. Та, освен гардероба, спалнята в ремаркето, а матрака на покрива :-)
  • 5 Случаен

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рено ентусиаст":

    С 20 инчовите джанти на сувовете пак си чао ;)

    Коментиран от #6

  • 6 Spawn1234

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Случаен":

    Даже има по 22 и 23
  • 7 Spawn1234

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рено ентусиаст":

    Споко... не си чао... имат достатъчно просвет...
  • 8 Пурко

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Явно си голям богаташ макар че те не разсъждават точно като теб! Колата струва около 350000 лв. минимум, а ти ще пренасяш багажа с нея или ще мъкнеш буркани от село до панелката купена от баща ти!?! Ти да видиш ....

    Коментиран от #9

  • 9 S213

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пурко":

    Защо да е непременно за буркани? Голяма семейна кола за дълги пътешествия на 5 човека и багажа им (особено Е-класа комби), можеща спокойно да побере 6-7 куфара без дори да пречат на видимостта през задното стъкло, нито пък на динамиката или управляемостта. На запад това са престижни коли за семейни хора със статус в обществото.
  • 10 Алфа Чакал

    3 2 Отговор
    Дизайна на този Бенц нещо мекичък ми се вижда.Като динамика съм сигурен ,че е като Ферари или Ламбо,но дизайна.........Виж,Аудито крещи ,че е брутално.

    Коментиран от #11

  • 11 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Чакал":

    Така е аудито изглежда много добре ама сигурно не си виждал от близо мерц.
    И от вътре и от вънка би бротално 10 напред от ваг🤣🤣🤣
  • 12 Kraso

    0 0 Отговор
    Може да си сложите и матрак за да си почивате докато чакате сервиза когато колата ви брактиса.