Отидете към основна версия

7 572 27

Жена се опитва да върне спонтанно спиращ Hyundai. Засега не успява

  • hyundai-
  • tucson-
  • дефект

Кросоувърът Hyundai Tucson четири пъти спира екстремно без причина

Както съобщава CTV News Торонто, 25-годишната Ерика Меса се сдобива с чисто нов кросоувър Hyundai Tucson. Това става през 2019 година в Канада. Превозното средство има система за предотвратяване на челен сблъсък, която обаче се задейства четири пъти, при това съвсем безпричинно, което води до аварийно спиране при висока скорост.

Първият инцидент се случил три месеца след покупката: собственичката на кросоувъра се свърза с дилъра, но ѝ е казано, че най-вероятно нещо просто е ударило сензора и това няма да се повтори. Два месеца по-късно същото се случва отново и след това пак за трети път. След второ посещение при дилъра на автомобила, според резултатите от диагностиката, е сменен компонент от системата за аварийно спиране, в който по неизвестна причина е влязла влага.

От сервиза казват, че поради влагата превключвателят започва да работи неправилно и спонтанно активира спирането. До февруари тази година системата за предотвратяване на челни сблъсъци на Tucson-а наистина работи без грешки, докато кросоувърът отново внезапно спира на магистралата, при това движейки се със скорост от 120 километра в час.

Дилърът отново сменя превключвателя, но жената не иска повече да кара тази кола. Тя се обръща към представителството на Hyundai с искане за възстановяване на сумата от 37 173 долара за автомобил. Производителят обаче ѝ отказва, с твърдението, че е готов да вземе кросоувъра само за 16 609 долара - за около половината от цената. Сега канадката възнамерява да се обърне към съда.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.

Свързани новини