Отидете към основна версия

7 706 29

Искате нов автомобил: Първо вижте кои са най-безопасните

  • нови автомобили-
  • безопасност

Отговор на този въпрос ни дават експертите на Euro NCAP, които определиха най-безопасните автомобили въз основа на резултатите от краштестовете. Максималната оценка е 5 звезди, като във всяка подкатегория има оценка в проценти, които се преобразуват в точки. Максималните точки са 400. Всички от призьорите получават по 5 звезди. Ето и тези автомобили, които най-добре предпазват водача и пасажерите в колата от евентуални пътни инциденти и респективно получават най-много точки.

Kia Sorento

Моделът получи 317 от 400 възможни точки и максималните 5 звезди за безопасност. Експертите оцениха подобаващо централна въздушна възглавница между водача и пътника, както и усъвършенствана система за електронно обаждане, която уведомява аварийните служби в случай на извънредна ситуация.

Honda Jazz

Новото поколение на малката кола на Honda също впечатлява със страхотни резултати след краштестовете. В тестовете колата спечели 5 звезди и 326 от 400 точки. Автомобилът е оборудван със най-съвременни системи за сигурност и централна въздушна възглавница с функция AEB.

Toyota Yaris

Субкомпактният хечбек е оценен с 330 от 400 точки и с 5 звезди. Двете централни въздушни възглавници са специално оформени, за да подобрят ефективността при катастрофа. Също така автомобилът е оборудван с технологията Safety Sense, която предотвратява презавиването на автомобила, както и сблъсъка с приближаващ автомобил.

Volkswagen ID.3

Електромобилът, произведен от германците от VW, спечели 335 точки от 400. Твърдата структура на автомобила е помогнала при краш тестовете. Освен това пътниците са надеждно защитени от многото електронни системи за сигурност. Освен това разработчиците са подобрили системата и технологията за аварийно уведомяване, която автоматично задейства спирачките след инцидент.

Polestar 2

Моделът, който се прави в Швеция набра най-много точки - 347 от 400. Стандартното оборудване разполага с иновативен, подвижен при удар преден капак, който се отваря, когато колата се сблъсква с пешеходец. Освен това колата има всички възможни системи за сигурност.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.

Свързани новини