Last news in Fakti

29 Март, 2021 12:24 6 466 31

Peugeot отново стана номер 1 по продажби в Европа

  • продажби-
  • нови автомобили-
  • европа-
  • 2021-
  • peugeot-
  • пежо

За първи път от 14 години (след 207) Peugeot оглавява класацията по брой продажби на нови автомобили в Европа

Peugeot отново стана номер 1 по продажби в Европа - 1

Според данните на глобалния анализатор JATO Dynamics, модел на Peugeot е най-продаваната кола на Стария континент за първите два месеца от годината. Става дума за новото 208, което изпреварва по продажби традиционния лидер VW Golf, както и новия японски хит сред субкомпактните автомобили Toyota Yaris.

Втората любопитна новина, свързана с френската марка и продажбите на нови автомобили в Европа е възходящата позиция в класацията за кросоувъра 2008. Новата генерация на 2008 постига отлични резултати и е на трето място от началото на годината, и на четвърто за месеца с 64% ръст в сравнение с 2020 г., при общ спад на пазара от 21%. Другите два лидера в сегмента на субкомпактните кросоувъри, които са по петите на 2008 са Volkswagen T-Roc и Renault Captur.

Единствените марки, които са успели да повишат резултата си като цяло спрямо аналогичния период от миналата година са Tesla, Volvo, Suzuki и Smart. Що се отнася до електромобилите, там лидер по продажбе в Европа от началото на годината е Tesla Model 3, следвана от VW ID.3 и Renault Zoe.

Данните на аналитичната компания JATO включват всички основни европейски пазари плюс Швейцария, Норвегия и Великобритания, но не включват България. От Jato отбелязват още, че сред последните хитове на пазарите в ЕС са Citroen, който регистрира 2 805 бройки за новия си C4 и Cupra с 2 582 бройки на Formentor.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 механик

    24 45 Отговор
    Тате ,защо лъвчето на пежото стои изправено!!!!-Оглежда се за сервиз татковото !!

    Коментиран от #3, #5, #7, #16, #27

  • 2 БатП

    45 7 Отговор
    Страхотен дизайн изкараха. Очаквам с новото 308 също да пожънат успехи. А тия дето лаят по новите пежа, карайте си голфовете и не му мислете много.
  • 3 гост

    37 5 Отговор

    До коментар #1 от "механик":

    Еми те вече продават повече от Голф , пък ти си се прави на "умник" , ама повече ша мязаш на обратното , хаха !! То щото вагините хич не се оглеждат за сервизи , те направо са си там по график , няма нужда от оглеждане , хаха !!

    Коментиран от #6

  • 4 русенец

    10 23 Отговор
    То според един друг анализатор, финансиран от "Майонеза Краси" , същата е номер едно в България, вероятно и по другите земни кълбета. :))) И тук е така! Общо-взето всеки нов модел на всяка фирма става номер 1 в Европа.

    Коментиран от #8

  • 5 Ехеее

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "механик":

    Кажи още някой лаф от мегданя...
  • 6 Komapak

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Във Франция са 1/4 от пазара. Къде успяват да продадат чак толкова много, не знам. Между другото пежо бус дълга база 2021 модел е най-комфортното нещо което съм управлявал. Не че се срещат често... 😁

    Коментиран от #9

  • 7 Заради тия френски коли

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "механик":

    Механиците по сервизите стоите гладни. Минаха времената през които изучихте и отгледахте децата си на гърба на немските щайги 😂😂😂😂

    Коментиран от #22

  • 8 гост

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Това ли успя да "измъдриш" от злоба , хахахах !! Искаш да кажеш , че ВАГ си крият продажбите за да не им "завиждат" , а ?? Хахахах !! Отделен въпрос е дали могат , даже да искаха !!

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Komapak":

    Е да де , вие с русенеца по знаете кой колко продава и къде от фирми , дето с това си изкарват хляба и са признати в целия свят , с каква информация , дето не можеш и да си представиш разполагат отделно , ама пусто като не ви изнася , лъжат тяхната ма... , хахахаххаха !!! Те и за Тесла лъжат , къде ще е продала толкова бройки , ако питат тебе и една не е продала , това са манипулации , нали , хахахаххахахаххахах !!

    Коментиран от #14

  • 10 русенец

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Нищо не си разбрал.:) Простено ти е ! Гласуваш за ГЕРБ, нали?:))))))

    Коментиран от #19

  • 11 Пежо Спорт

    15 2 Отговор
    Нормално добрите коли са търсени.

    Коментиран от #12

  • 12 русенец

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Пежо Спорт":

    "Бугати" е кофти кола тогава, защото твърде не я карат.:))))

    Коментиран от #13

  • 13 Пежо Спорт

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    А що мислиш че Бугатито не е търсена и що мислиш че не я карат щом обявените за производство бройки ги купуват още преди да са я произвели.Що за т.п коментар?!
  • 14 Komapak

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Аз вярвам на очите си. Със сигурност статистиката не е за Франция.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Komapak":

    Статистиката е за цяла Европа , даже включват Швейцария , Норвегия и Великобритания , написали са ти го черно на бяло , а ти сам се закопаваш и даже сам не вдяваш !!! Ако в цяла Европа имаха "една трета" както сам твърдиш , продажбите им щяха да са 4-5 ПЪТИ повече , включително и във Франция !! Никоя марка няма повече от 10-12 % от пазара в Европа , дори любимия ви ВАГ !! Та не е лошо вместо на очите си да вярваш на акъла , ама пусто като го нямаш кво да праим , хахахах !!

    Коментиран от #20

  • 16 заплес

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "механик":

    Оглежда се, защото всички сервизи само Гоуф поправят:)))
  • 17 бмв фен

    8 4 Отговор
    Peugeot не са ли лоши автомобили.
  • 18 Алфа Сектант🤠

    16 4 Отговор
    Франсетата са голямата работа, освен доайените в автомобилостроенето концернът Рено-Дачия, то и ПСА 🦁 мачкат конкуренцията наред, просто се научиха да съчетават здравина, комфорт и секси дизайн на достъпни цени.
  • 19 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "русенец":

    Интересно ти какво си мислиш , че си разбрал ?? Между другото Краси е номер 1 за майонеза не в България , а на целия балкански полуостров и това , че на тебе "не ти се вярвало" ама знаеш колко му пука !! Важното е , че тия дето трябва не само вярват , а го признават без съмнение !! Само големите хипермаркети продават повече от тая майонеза , отколкото всички останали накуп произвеждат !!! Ама и те лъжат нали , хахаха !! Щото на тебе не ти изнася !!
  • 20 Komapak

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Объркал си се. Мразя всичко немско защото под рекламата нищо друго няма. Даже много интересни оправдания имат. Като например :ами това е по DIN. В самата Франция Рино продават два пъти повече от Ситроен и Пежо взети заедно. Нямам идея защо. И докато при автомобилите може и да няма голяма разлика, при баничаркте и бусовете е драстична.
  • 21 Нормално

    6 0 Отговор
    Предлагат добро качество, без да се оливат с цените. Не че са евтини, но в сравнение с немските, много повече си заслужават парите.
  • 22 0000

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Заради тия френски коли":

    Хаха собствениците на пеугеоти ходете пеша,че никой не иска да ги прави тези недоразумения.французи и машиностроене е все едно аз и готвене

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Собственик на пеугеот

    4 0 Отговор
    Ми пробвай се да сготвиш, щото аз за над 600 000км. с тая марка до сега пеша не съм ходил.

    Коментиран от #30, #31

  • 24 Накъдри Юкселов

    1 7 Отговор
    кво пежо бе братя тва е чиста дачия нали тя купи всички френски кенефи!!
  • 25 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "0000":

    Не знам дали ти е известно, че в Германия всички индустриални кранове са френски, повечето индустриални климатици също.... Дотук с мита немско!!! Както казах и на един друг читател, аз вярвам на очите си.
  • 26 Komapak

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "0000":

    Забравих да ти кажа колко е стандарта за отклонение в бетона. В Германия е 5мм във Франция 2. И е така. Когато по живееш повечко в двете държави за които само си чувал а нищо не знаеш, тогава може детайлно да спорим. Твърдения от рода, пляс това е така, не вървят. Има аргументи и факти. Иначе германците са 10 пъти по-добри в рекламата, не в съществото...

    Коментиран от #29

  • 27 КонТрол

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "механик":

    Аха оглежда се, защото другите марки само му говорят "Абе вчера ходих до сервиза" , "Бях в сервиз за ремонт" та се оглежда да види какво е туй чудо сервиз, че всички други там ходят а то не.
  • 28 BG Driver

    0 5 Отговор
    От новата кола по-хубава няма, но френска и особенно Пежо.....никога.
    И бъдете сигурни, че това е 100% "стакмистика", Тойота и ВАГ продават в пъти повече, не че те са цвете за мирисане, но със сигурност е доста по-добрият вариант. Здраве на всички !
  • 29 0000

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Komapak":

    Споко писе.не припадай.по цял ден се занимавам с курници.не ми обяснявай на френски нужници.супернекачествени пласмаси,инсталации и станиол вместо ламарина.добре ,че бош и сименс са им доставчици за някои работи ,та барем да палят.лично аз никога не бих си взел френч или джапан,щото в тях няма ламарина.тупаник с пеугеот или ренаулт=няма живи.прочете ли как се произнасят.е и езикът им е такъв.и жена ми ме кара да я нося в париж да гледам винкели по центъра им пълен с кафяви ,,хора".Ай няма нужда
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 0000

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Собственик на пеугеот":

    Ма тва с колко пеугеота го постигна .ако е с нови за по година две мога да се съглася ,ама след гаранцията настава пълен разгром