Отидете към основна версия

26 Март, 2021 18:22, обновена 26 Март, 2021 18:22 87 776 110

Чисто нови автомобили за под 10 000 лв.

  • нови автомобили-
  • евтини нови коли

За съжаление нито един от евтините модели не се предлага у нас

Една от причините тези автомобили да не са налични у нас е обвързаността ни с Европа и задължението ни да спазваме определени екологични норми и мерки за безопасност при автомобилите. Иначе по света се предлагат интересни нови коли, цената на които е доста по-ниска от най-евтиния нов автомобил у нас. Ето и някои от тях.

Renault Kwid

Компактният кросоувър Renault Kwid беше пуснат в продажба през 2015 г., за да даде на производителя водеща роля в свръхбюджетния автомобилен сегмент. 2019 г. донесе актуализация на модела, след което колата стана още по-интересна на външен вид. Въпреки че всъщност това не е кросоувър, а хечбек с пет врати, но за 4 хиляди евро. Автомобилът е по-компактен от Dacia Sandero, но и доста по-евтин. В същото време пространството на салона може да побере петима възрастни. Двигателят е 0.8-литров с мощност 54 к.с.. Предлага се и еднолитров мотор с 68 коня. Трансмисиите са механична и автоматична, а най-евтиното Renault е оборудвано с мултимедийна система с 8-инчов монитор с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

BAIC Changhe EV2

Китайските производители винаги разполагат с достъпни автомобили за всеки вкус. BAIC Changhe EV2 е електрическо превозно средство, което привлече интереса на малкия и средния бизнес сектор в доста страни извън Поднебесната държава. Моделът не е нов, тъй като е лицензирано копие на първото поколение Suzuki Wagon R, производството на което бе прекратено преди 22 години. В Китай една такава кола струва около 4 100 евро. Базовата версия е оборудвана с батерия с мощност 8 kWh, но батерия с мощност 10 kWh може да бъде инсталирана срещу допълнително зареждане. Тогава автономният пробег се увеличава до 100 км.

Suzuki S-Presso

Този модел е проектиран да се конкурира със споменатото по-горе Renault Kwid. Автомобилът има модерен дизайн, но е оборудван с малки колела. Затова офроудът е най-добре да се избягва. Цената му е 4 300 евро. Под капака е монтиран 1-литров двигател с мощност 68 к.с. и 90 Нм максимален въртящ момент. Можете да изберете 5-степенна механична скоростна кутия или автоматична със същия брой предавки. Apple CarPlay и Andriod Auto също се поддържат от тази кола.

Renault Triber

За малко над 5 000 евро можете да получите прекрасен просторен кросоувър с приятен дизайн. Колата разполага с три реда седалки, които могат да побират 7 души. Triber е построен на удължена платформа Kwid, но все още не надвишава 4 м. За целта се налага да се жертва багажното отделение, от което са останали само 84 литра. Но можете да сгънете третия ред седалки и пространството ще се увеличи до 625 литра. Оборудването включва 8-инчов инфоразвлекателен дисплей, четири въздушни възглавници, камера за задно виждане, сензори за паркиране и ABS. 1-литровият двигател произвежда мощност от 71 к.с. и 96 Нм максимален въртящ момент.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 162 гласа.

Свързани новини