Отидете към основна версия

15 760 59

Германци със стара УАЗ-ка тръгнаха на околосветско пътешествие

  • уаз-452-
  • буханка-
  • германци-
  • околосветско пътешествие

В момента германските пътници с модернизирания микробус УАЗ-452 са стигнали до Владивосток

Немска двойка реши да тръгне на околосветско пътешествие с микробуса UAZ-452, който е известен още като „Буханка“. Младите хора обаче сериозно модернизираха известния модел и го превърнаха в своеобразен дом на колела. Видеокадри от пътуването им се появиха в канала на DW YouTube.

Пътуването на германците започва в Кьолн. В момента пътешествениците са стигнали до Владивосток. Според тях във всички населени места те били посрещнати много приятелски и дори безплатно дооборудвали колата със стълба, за да се улесни качването до багажника на покрива.

Офроуд фургонът УАЗ-452, който е популярен в Русия, а и у нас, започва да слиза от поточната линия през 1956 г. и оттогава се произвежда без значителни структурни и външни промени. Всъщност, този малък ван с толкова сериозни офроуд възможности съществува на пазара без преки конкуренти.

През 2020 г. слуховете за започване на работа по ново поколение на емблематичния автомобил многократно се появяваха в мрежата, а многобройни скици и изображения на бъдещия ван от ентусиазирани дизайнери заляха социалните мрежи. Към момента обаче няма официално потвърждение за нова генерация на модела.

Текущата версия на UAZ-452 е оборудвана с 2.7-литров бензинов двигател, развиващ мощност от 112 к.с. и 198 Нм въртящ момент. Моторът е сдвоен с петстепенна механична скоростна кутия и система за постоянно задвижване на всички колела.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 41 гласа.

Свързани новини