Отидете към основна версия

4 859 4

Great Wall пуска електрически хечбек в стила на класическия Volkswagen Beetle

  • beetle-
  • ora-
  • great wall

Beetle-ът от Поднебесната държава ще дебютира на 19 април 2021 година

Китайската марка Ora, част от концерна Great Wall, обяви премиерата на електрически ретро хечбек, чийто дизайн напомня на класическия Volkswagen Beetle. Електромобилът ще бъде представен на изложението в Шанхай.

Съдейки по представените скици, китайският електрически хечбек с пет врати, който все още не е получил име, прилича на удължена версия на популярния Volkswagen Beetle. Китайският модел почти напълно копира каросерията на немски автомобил. Според създателите дизайнът на новия електрически автомобил ще предизвика усещане за носталгия сред собствениците, което е комбинирано с иновативни технологии.

Въпреки очевидната прилика с Beetle на Volkswagen, предната част на китайския електрически автомобил е направена в стила на друг ретро модел от Ora, наречен Good Cat. В интериора на електрическия хечбек ще има ретро метални вентилационни дефлектори, както и волан с две спици, направен в стила на 50-те години на миналия век.

В същото време китайската марка оборудва иновацията с модерни технологии. По-специално електрическият автомобил ще получи голям екран на мултимедийната система и модерен селектор за предавките под формата на шайба.

В момента китайската компания кани всички свои последователи в социалните мрежи да изберат име за бъдещата иновация. Гласуването ще продължи до 18 април, след което ретро електрическият хечбек ще бъде представен на автомобилното изложение в Шанхай. Тогава експертите от компанията ще разкрият техническите характеристики и цената на новото електрическо превозно средство.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини