Отидете към основна версия

10 061 9

Great Wall показа Rolls-Royce Cullinan за бедни

  • great wall-
  • tank 800-
  • rolls-royce-
  • cullinan

Новият Tank 800 беше представен на автомобилното изложение в Шанхай. Големият всъдеход на Great Wall ще влезе в производство през 2022 г. и ще бъде евтина алтернатива на Rolls-Royce Cullinan.

Всъщност петметровият Tank 800 много прилича на SUV-то на Rolls-Royce. Не е точно копие, но ъгловият дизайн и голямата хромирана решетка намекват, че Tank 800 е проектиран с мисъл за Cullinan.

В обзавеждането на интериора са използвани кожа и велур. Отзад са инсталирани две отделни седалки с електрическо задвижване, вентилация и прибиращи се подложки за крака.

Известно е още, че SUV-то е акумулаторен хибрид. Неговият трилитров битурбо V6 двигател и електрически мотор имат системна мощност 354 к.с. Tank 800 е оборудван с осемстепенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на всички колела.

Този автомобил е премиум по китайските стандарти, но вероятно ще бъде десет пъти по-евтин от Rolls-Royce Cullinan. Цените и подробните характеристики ще бъдат обявени близо до датата на започване на продажбите.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 19 гласа.

Свързани новини