Отидете към основна версия

4 106 15

Този електрически SLS AMG се продава за над 1 милион евро

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • sls-
  • electric drive

От модела са произведени под 100 екземпляра

Снимки:RMsothebys

Още преди автомобилите на ток да станат толкова популярни колкото са в момента и преди някой да си помисли, че спортните коли на ток ще бъдат популярни в следващите 10 години, от Mercedes показаха електрическа версия на най-спортния си модел.

Показан през 2012 година на автомобилното изложение в Париж и влязъл в продажба от следващата година, очаквано SLS AMG Electric Drive не се радва на особено голяма популярност, като доказателство за това е и продажбата на по-малко от 100 екземпляра през годините. Именно един от тях се предлага от аукционна къща в Нидерландия.

Конкретния автомобил е доставен в Швейцария през 2013 година, а от тогава до сега е изминал малко под 3800 километра. Обслужван е единствено в официални сервизи на Mercedes, като за това са приложени и съответните доказателства.

За задвижването отговарят четири електромотора със сумарна мощност от 740 конски сили и въртящ момент от 1000 нютон метра. Батерията е с капацитет от 60кВч, а обещаният пробег от завода е 250 километра.

Като нов моделът е струвал около половин милион евро, приравнено към днешните цени, а в момента се иска малко над 1 милион евро, за да се сдобиете с електриково зеленото AMG на ток.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.

Свързани новини