Last news in Fakti

29 Април, 2021 14:37 4 070 15

Този електрически SLS AMG се продава за над 1 милион евро

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • sls-
  • electric drive

От модела са произведени под 100 екземпляра

Този електрически SLS AMG се продава за над 1 милион евро - 1
Снимки:RMsothebys

Още преди автомобилите на ток да станат толкова популярни колкото са в момента и преди някой да си помисли, че спортните коли на ток ще бъдат популярни в следващите 10 години, от Mercedes показаха електрическа версия на най-спортния си модел.

Показан през 2012 година на автомобилното изложение в Париж и влязъл в продажба от следващата година, очаквано SLS AMG Electric Drive не се радва на особено голяма популярност, като доказателство за това е и продажбата на по-малко от 100 екземпляра през годините. Именно един от тях се предлага от аукционна къща в Нидерландия.

Конкретния автомобил е доставен в Швейцария през 2013 година, а от тогава до сега е изминал малко под 3800 километра. Обслужван е единствено в официални сервизи на Mercedes, като за това са приложени и съответните доказателства.

За задвижването отговарят четири електромотора със сумарна мощност от 740 конски сили и въртящ момент от 1000 нютон метра. Батерията е с капацитет от 60кВч, а обещаният пробег от завода е 250 километра.

Като нов моделът е струвал около половин милион евро, приравнено към днешните цени, а в момента се иска малко над 1 милион евро, за да се сдобиете с електриково зеленото AMG на ток.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    13 8 Отговор
    Нормално с тоя пробег е все едно си си купил бърз инвалиден стол,Тия електрички не стават за нищо ТеслЪ Лииф пълни глупости.Това убива мобилността което е в основата на създаването на автомобила.

    Коментиран от #2

  • 2 бъдещето

    12 17 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Ганьо Балкански все недоволен. Новите ел автомобили са с по 1000км пробег.Зареждаш за 3 лв в гаража, нямаш селски майстор , нямаш гориво,нямаш ремонти, масла , филтри... Но не,Ганьо все недоволен:)))

    Коментиран от #5, #12

  • 3 Гост

    3 6 Отговор
    Работих по този модел когато беше муле. Имам идейни проекти за закрепване на охлаждащи модули и закрепване на помпи за циркулиращите течности. Наистина беше новаторска, когато все още за електрическите коли само се говореше.

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Аааа

    9 4 Отговор
    Изджендъриха всички яки марки с тия електрички .Друго си е V8или V10с глас на истинска кола
  • 5 факт

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "бъдещето":

    То с бутане и фотьойла ми има пробег не от 1000 ами от 5000км въпросът е че реалният такъв е 400-600 км в зависимост от условия средна скорост натовареност пътници и тн.
    Кой си зарежда от вкъщи не всеки има къща.
    Колко ще се вдигне така цената на тока и защо аз ако нямам ел кола да плащам по скъп общ ток щото някой имал.
  • 6 Коментара

    6 0 Отговор
    Всичко хубаво ама - Публикувано във факти.бг: се сдобиете с електриково зеленото AMG на ток. ....... аз ли откачам или колата си е да речем лимонено жълта?!
  • 7 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    2012 година Тесла пусна Модел С , а първия Роадстар още през 2008 г , 4 години преди това недоразумение , на два пъти по-ниска цена с два пъти по-добри характеристики !! В забутания Мерцедес може и да са "говорели" за електромобили , но Тесла ги правеше и то в реални серии , а не единични бройки за захлупени мерцедесопитеци !!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    2013 , когато реално са успели да сглобят една бройка от това недоразумение Модел С продаде над 20 000 броя !! За една година на цена под 60 000 долара !!!! За мноооого по-електромобил от това !! Който иска да изгледа теса му от Джереми Кларксън в Топ Гиър !! После Мерцедес се опитаха да го съдят , ама бързо бързо се отказаха !
  • 9 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Реалната истина е Nisan Leaf. Най-продавания електромобил на достъпна цена и качество до сега.
  • 10 Plameni

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Малко сравнение на Tesla model S с 60kwh батерия и Mercedes SLS electric drive с 60kwh батерия по онова време. При Tesla 0-100=5.9с, Mercedes 0-100=3.9с. Tesla 298кс.Mercedes 740 -751кс.и според ,, гост,,Tesla била светлинни години пред Mercedes

    Коментиран от #13

  • 11 Малознайко

    2 1 Отговор
    Абе я все едно карам електрокарче, сделано в завод БалканКар и си мисля, че карам кола а то...
  • 12 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бъдещето":

    Много се заблуждавате господине. Електромобилите са БЪКАНИ със силова електроника от която наистина селския майстор ГРАМ не разбира . Вие също ще гледате и цъкате с език какво е ТОВА ? Ремонта на ходовата част остава така че, ще има работа !!! Жалкото е, че ремонт на електрониката няма да може да се прави а ще се СМЕНЯ с нова !!!
  • 13 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Plameni":

    Защо не сте написал колко човека събира това недоразумение за да го сравнявате !!! Бъдете обективен .

    Коментиран от #14

  • 14 хо ха

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "незнайко":

    колкото и ферари и то ли е недоразумение
  • 15 Чуденка

    0 0 Отговор
    Хубава кола, грозен цвят!