Отидете към основна версия

16 124 67

Lada постигна рекорд: продажбите се увеличиха 4 пъти

  • lada-
  • продажби-
  • рекорд-
  • лада

Най-популярни в момента са моделите Granta, Vesta и Largus

През април 2021 г. в Русия са продадени 37 931 автомобила Lada, което е 4 пъти повече от април 2020 г. и 17,4% повече от април 2019 г. Трябва да се отчете и фактът, че продажбите на автомобили в Русия през април миналата година като цяло показаха най-ниските резултати поради строгите санитарни ограничения.

През април 2021 година Granta стана най-продаваният модел с резултат от 14 050 автомобила; Lada Vesta е на второ място - 11 178 броя, а трояката се затваря от Largus с резултат от 4 347 превозни средства.

Оливие Морн, изпълнителен вицепрезидент по продажбите и маркетинга на Lada, смята, че възстановяването на търсенето на Lada е улеснено и от пускането на новата Niva Travel и актуализираното семейство Largus, както и заради държавната подкрепа за атрактивни кредити за продукти на АвтоВАЗ.

През 2021 г. компанията ще се съсредоточи върху актуализирането и надграждането на най-продаваните си автомобили. От АвтоВАЗ споделя пред руските медии, че през април са стартирали продажбите на семействата Vesta и XRAY с нова мултимедийна система EnjoY Pro с Yandex.Auto, като отбелязват, че това е само началото на обновленията в автомобилите с марка Lada.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 43 гласа.

Свързани новини