Отидете към основна версия

12 500 57

Lada заяви, че не смята Tesla за конкурент

  • lada-
  • tesla

Така руският производител коментира възможната поява на Tesla в Русия

Автомобилният производител от Толиати изрази мнение относно плановете на Tesla да навлезе на руския пазар. Според представител на завода няма как да има пряка конкуренция между Lada и американския производител на електрически автомобили. Думите му са цитирани от РИА Новости.

Събеседникът на агенцията отбелязва още, че дори Tesla да се появи официално в Русия, тя няма да е никакъв съперник на Lada. Двете марки работят в напълно различни пазарни сегменти и са насочени към различни целеви аудитории, подчертва той.

„Вземайки предвид цената на съвременните електрически превозни средства и цената на всеки модел от марката Lada, които днес са най-достъпните автомобили на руския пазар, няма как да има конкуренция“, казва представителят на АвтоВАЗ. Думите му са по повод изказване на Илон Мъск

На 21 май изпълнителният директор на Tesla говори на събитието „Нови знания“. По време на речта си той каза, че в близко бъдеще марката може да навлезе на руския пазар, както и да се появи в Казахстан и други страни от бившия Съветски съюз.

Освен това Мъск не изключва възможността за изграждане на завод на Tesla в Русия и локализиране на сглобяването на електрически автомобили там. Към днешна дата Tesla не е официално представена в Русия, но продажбата на американски електрически превозни средства се извършва от Московския клуб Tesla.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини