Отидете към основна версия

39 846 52

Камион се блъсна в надлез и... го премести почти два метра

  • магистрала-
  • надлез-
  • инцидент-
  • камион

Пътното произшествие парализира движението по магистралата

В американския щат Джорджия камион се разби в надлез, като най-странното е, че вследстиве на удара надлезът се измества с почти два метра. Сега естакадата ще трябва да бъде разрушена и изградена от нулата, тъй като вече не е възможно да се възстанови сегашната конструкция. Междувременно движението по магистралата бе напълно затворено в двете посоки - шофьорите трябва да правят обход от няколко десетки километра.

Камионът с голямо и най-вече вдигнато ремарке се врязва в надлеза в три часа сутринта, карайки с максимална скорост от 120 км/ч. Конструкцията на ремаркето удря надлеза, като ударът е толкова силен, че в резултат надлезът се премества от основата си с 1 830 милиметра встрани. Не е известно дали камионът е карал с повдигнатото ремарке по целия път или по някаква причина то се е вдигнало малко преди надлеза. Ремаркето също не може да бъде възстановено, но камионът и водачът му са невредими.

Естакадата пресича магистралата I-16 на около половината път между градовете Савана и Макон. Комисарят на министерството на транспорта на Джорджия Ръсел МакМъри заяви, че най-бързият начин за отваряне на магистралата е просто разрушаване на естакадата и възстановяването ѝ, тъй като конструкцията не може да бъде възстановена. Надлезът е направен под формата на плътна греда, която не може просто да бъде върната назад - тя трябва да бъде направена наново. Планирано е събарянето да приключи до 21 юли, след което ще бъде отворена по една лента във всяка посока. Времето за смяна на надлеза все още е неизвестно.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 36 гласа.

Свързани новини