7 Октомври, 2021 09:58, обновена 7 Октомври, 2021 10:25 67 011 125

Шофьор на BMW едва не удари пешеходец, който обаче получи незабавно възмездие (ВИДЕО)

  • bmw-
  • пешеходна пътека-
  • инцидент
Шофьор на BMW едва не удари пешеходец, който обаче получи незабавно възмездие (ВИДЕО) - 1

Действието се развива на 30 септември около обяд в Полша. Водач на лек автомобил BMW не отстъпва на мъж, който навлиза в пешеходна пътека, в резултат на което пешеходец едва не е ударен. В последния момент възрастният мъж отскача от BMW-то и пада на тротоара.

Шофьорът на въпросното BMW 5er продължава по пътя си, без да намали скоростта. За късмет, по време на инцидента полицейска кола е спряла на същата пешеходна пътека от другата страна на улицата. За съжаление на шофьора на BMW-то, полицията вижда всичко перфектно и след като се уверява, че пешеходецът не е пострадал и следователно не се нуждае от медицинска помощ, веднага започва преследване на BMW-то.

Това видео е заснето с камера от кола на друг шофьор, публикувано в интернет и ще бъде използвано за доказателство в процес, който вече е повдигнат от полицейското управление на окръг Величка. Между другото, от шока мъжът не е забелязал нараняването, което е получил при падането на земята. Такова обаче има и е мединиски потвърдено. Вижте самата ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 188 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калата

    337 13 Отговор
    В белите държави така се прави - джигитите се наказват на момента, а не като у нас

    Коментиран от #6, #78, #82, #90

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 митко пайнера

    197 10 Отговор
    Някой Хасанчо ще да го кара туй БМВ. Как си минава, можеше поне да излезе и да попита пешеходеца КАК СТЕ, ДОБРЕ ЛИ СТЕ?
  • 5 Гост

    189 7 Отговор
    Браво на поляците.

    Коментиран от #114

  • 6 Нещо

    80 7 Отговор

    До коментар #1 от "Калата":

    пречи ли да е "джигитка" на 18 г. примерно?
  • 7 БАЙ Х@Й‼️

    186 5 Отговор
    БГ от първо лице : Варна , кръстовище със светофар светещ червено! Първа кола патрулка, спира. Втора кола аз, спирам зад патрулката. Трета кола, стар джип , подминава ни и прави обратен завой НА ОТКРОВЕНО ЧЕРВЕНО ‼️ Реакцията на полицаите бе ...... познахте - НИКАКВА ‼️ Изчакаме си зеленото и продължиха по пътя си ‼️

    Коментиран от #15, #79

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 хохо

    44 2 Отговор
    Може и някой мисирка да е. Не караше бързо, може и педалите да бърка
  • 10 Зайо Байо

    77 5 Отговор
    Тази сутрин на пешеходна на Шипченски проход в София - подобна ситуация с едно БМВ, едва не ме сгази в опита си да мине пред мен на пешеходната. А не е да не ме видя отдалеч, бях навлязъл на пътеката около 2 метра, но вместо поне да намали ускорява и кривна към другото платно!

    Коментиран от #20

  • 11 хдфх

    112 83 Отговор
    а вие не виждате ли кога пешеходеца тръгва да пресича ,когато колата е на 10м от пътеката,е как да спре?!

    Коментиран от #16, #17, #26, #85

  • 12 учуден

    250 6 Отговор
    Как може в някакво забутано полско селце улиците, тротоарите и маркировката да са безупречни, а в столицата и областните градове в България да са леш! Що за идиоти ни управляваха толкова години!

    Коментиран от #19, #21

  • 13 B M W

    24 5 Отговор
    Само Бутилка Минерална Вода
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Прави

    29 0 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼️":

    Снимки. Номера на патрулкана и дата/час.
  • 16 Георги Петков

    91 44 Отговор

    До коментар #11 от "хдфх":

    Давам ти +, защото си единствения адекватен тук. Вярно човека се обърна и машинално погледна БМВ-то и се хвърли пред колата. Вижда се, че шофьора прави опти да спре, но не успява. Ако не друго най-малкото и пешеходеца е виновен.

    Коментиран от #23, #34, #75, #77, #122

  • 17 Наближаш

    80 10 Отговор

    До коментар #11 от "хдфх":

    Има знак преди пътеките - началяваш и очакваш всичко, особено деца!

    Коментиран от #45, #124

  • 18 бравос

    46 1 Отговор
    Готина новина.....за съжаление още от заглавието става ясно,че не става въпрос за България....!
  • 19 Гост

    79 7 Отговор

    До коментар #12 от "учуден":

    Полша и Чехия са друг свят спрямо нас. Няма я балканската ориенталщина и простотия и са близо до Германия. Само им погледни къщите и дворовете и ги сравни с къща в българско село.
  • 20 Komapak

    47 2 Отговор

    До коментар #10 от "Зайо Байо":

    В Копенхаген автобусите са много дълги и реално спира на 3м в кръстовището за да ти даде път на шешеходната пътека. Отделен е въпросът как въобще вижда. Там е такава лудница от велосипеди и пешеходци че наистина си трябва железен ред. Абе.... Бяла държава. Живях на ситняково 14 години и много добре знам какви изцепки стават по шипченски проход. Дори и първо районно не спира джигитите. По добре се оглеждай, че съм виждал и изпреварване на трамвая в насрещното
  • 21 ралф

    63 5 Отговор

    До коментар #12 от "учуден":

    При 40 милиона население и една от най силните икономики в европа е нормално , не като у Тикволандия у нас асфалтовата настилка е с тебелината на тапети
  • 22 Maksi

    37 4 Отговор
    И какво точно възмездие е получил пешеходецът?
  • 23 Коментара

    77 24 Отговор

    До коментар #16 от "Георги Петков":

    Ти колко тЪ-пО парче си! Аман от неадекватници като теб! ....Имаш пешеходна пътека ....и о чудо пешеходец който е на път да пресече (Явно!)! Прво си длъжен (заради пешеходната и знаците) да намалиш до скорост която ти позволява да спреш на време ако изневиделица пешеходец излезе на пътеката! Второ в тази ситуация си ДЛЪЖЕН да спреш и пропуснеш пешеходеца! Ако случайно имаш книжка моля върния я там от където си я взел...спаси живот!

    Коментиран от #28, #30, #48

  • 24 БОРУНА ЛОМ

    42 1 Отговор
    МАЛИИИ КАКЪВ АСФАЛТ! БРАВО!
  • 25 Миро

    34 25 Отговор
    Тази мода пешеходците нарочно да скачат под колите и при нас ще дойде. Полския пешеходец е пиян до козирката и не знае нито кой е нито къде е. Всяка кола трябва да е с видео регистратор. В насрещното колоната чакаше пияния. Бавареца и той трябваше да спре и спор няма. Кофти работа. Понякога има струпване на много фактори и за част от секундата няма видимост никаква дори и при ниска скорост.

    Коментиран от #27

  • 26 Коментара

    21 24 Отговор

    До коментар #11 от "хдфх":

    Ти си по-зле и от тоя дето ти е сложил плюса...не заслужаваш и коментар. Просто не се качвай в кола зад волана!
  • 27 Komapak

    37 16 Отговор

    До коментар #25 от "Миро":

    Изобщо не беше нарочно или изведнъж. И пешеходеца не беше чак толкова пиян. Какви шампиони поляци има.... Бедна ти е фантазията. По лошото е че и жените не им отстъпват. Шофьора на бмв-то е 100%виновен. Както писа по горе един колега, бмв.... Коментара е излишен.

    Коментиран от #29

  • 28 Миро

    49 3 Отговор

    До коментар #23 от "Коментара":

    Това с децата е друга бира. Преди закона беше категоричен че дали дете е ударено от кола или детето се удря в кола няма значение и водача е виновен. Сега когато дете се удари странично в кола нещата са спорни. Да не дава Господ такива проблеми. Има правила и за пешеходците на пешеходна пътека които масово не се спазват. Слушалки в ушите, очи в телефона и скачат на пешеходната пътека като луди.
  • 29 Миро

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Komapak":

    Съгласявам се.
  • 30 Георги Петков

    51 20 Отговор

    До коментар #23 от "Коментара":

    Ходи да си я върнеш ти ако въобще имаш, Най-вероятно си от типа пешеходци, вярващи че на пешеходна пътека са с абсолютно предимство.
    Отвори и прочети закона:

    Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват и преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите автомобили и със скоростта им на движение, както и да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, а също така да не спират без необходимост на платното за движение.

    Дерзай!

    Коментиран от #31, #39, #41

  • 31 Гоше

    31 12 Отговор

    До коментар #30 от "Георги Петков":

    ама в най-новото изменения на закона пише че пешеходецът е длъжен първо да се опита да прескои платното с овчарски прът и само ако не може тогава да пресече.
  • 32 Класика

    35 4 Отговор
    Наш ушан ,ако стане свидетел на подобна случка ще си извърти главата на другата страна ,че няма далавера в нея ,а само здраво писане.
  • 33 112

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    "полу" е за благозвучие, нали...
  • 34 КАТ

    42 2 Отговор

    До коментар #16 от "Георги Петков":

    Знаеш ли, че ако пешеходец се метне умишлено пред теб на Цариградско и в джоба му се открие предсмъртно писмо, в което заявява, че ще се самоубие именно така, виновният по закон си ТИ! Несъобразена с обстоятелствата скорост и пр. Затова старите шофьори имат една приказка - шофьорската професия си с единия крак в гроба, с другия в затвора. Карайте по-кротко по малките улички с паркирани коли да няма после следствие.
  • 35 валентин

    33 19 Отговор
    .....преди да стъпи на пътното платно пешеходеца е длъжен да се ОГЛЕДА.....така че всички коментари по нататък са излишни

    Коментиран от #37, #66

  • 36 Анонимен

    25 26 Отговор
    Пешеходецът е на 100 % виновен, ЗАЩОТО колата не може да спре за 5 метра при скорост от 30 км/част. Случвало ми се е одарих спирачките защото бях заслепен и колата почти спря след края на пешеходната пътека със скорост от 30 км/част.

    Коментиран от #38

  • 37 Ганьо

    40 17 Отговор

    До коментар #35 от "валентин":

    Абе, ганчо, човека очаква че шофьора ще намали, спре ако е нужно и т.н. за да мине, защото има пешеходна пътека и човек до нея. Какво има да философствате че пешеходеца е виновен. Затова у нас сме на това дередже, а на запад спират и чакат чинно. Там има ред, хората го спазват, без да дървенофилософстват.

    Коментиран от #61

  • 38 Ганьоооо

    25 4 Отговор

    До коментар #36 от "Анонимен":

    В
    Шофьора на бмв-то 5 метра напред ли вижда, бе!
  • 39 Глей ти

    32 12 Отговор

    До коментар #30 от "Георги Петков":

    Чл. 5. (2) Водачът на пътно превозно средство е ДЛЪЖЕН:
    1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;
    Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е ДЛЪЖЕН да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.
    За да не говориш глупости, първо мисли. А защо ли полицейската кола спря? Може би полицаите са били ясновидци!?
    Заради такива "шофьори" с мислене като твоето ще продължаваме да сме с най-висок процент смъртни случаи в Европа.
  • 40 Руснаков

    25 2 Отговор
    Шофьора да не е бил българин
  • 41 Присмехулник

    28 2 Отговор

    До коментар #30 от "Георги Петков":

    И ти си си купил книжката,или изпитващите ти са били кьорави...
  • 42 ...

    24 30 Отговор
    Дъртия дори не се огледа преди да пресече..тея коли не спират веднага пък да се радва че не е през капака ,аз лично съм имал много случай с разни такива блейки тръгнали да пресичат млади ,стари ,келеши ,всякакви и си мислят че като стъпи на пешеходната е безсмъртен ,че и двама трима бой са яли заради такава наглост и с 40 да караш като ти излезе на 50 сантима пред колата пак не можеш да спреш..а и камерата не е доказателство в съда ще се измъкне
  • 43 ИВАН

    22 31 Отговор
    А на смачкания дъртофелник кой му дава право да пресича без да се огледа, да застрашава цялото движение и собствения си живот ... пешеходната пътека не дава такива права на пешеходеца, но в последно време .... в резултат - смачкани пешеходци и проблеми на шофьорите .... толкова ли не може да почака 1 минута, така се акумулира и замърсяване - спиращи и тръгващи коли, хабят повече енергия, на нали малоумието е на мода ....

    Коментиран от #44, #109

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този

    12 21 Отговор

    До коментар #17 от "Наближаш":

    Има маркировка и на самата пътека - погледни на ляво! А тоя дъртак както си вървя напред и реши да пресича. Автомобила трябваше да спре да се убеди че всичко е наред, ама дядото си е виновен в случая!!!
  • 46 s7un7

    21 2 Отговор
    Това са истински полицай, а не като тези в БГ, слуги на Бойко, преди няколко дни имаше мач на ст.Васил Левски, пълно с милиционери и на пешеходната пътека един глпак за малко да бутне една баба, ония 20 човека кибици се направиха, че нищо не са видяли и се обърнаха на другата страна....
  • 47 Така смята Хомобулгарикус

    30 13 Отговор
    Я ела па тука у Швейцария да видиш, че човек още не е доближил пешеходната и колите вече са спрели а в същия случай и книжката щеше да му вземе полицията.. Ама нали българина е по умен сигурно щеше да опита да обясни на полицая че пешеходец не се е огледало. ДА АМА в България щото пред Швейцарските полицаи не вървиш с селски тарикатлъци..!!!!!

    Коментиран от #65

  • 48 хдфх

    10 13 Отговор

    До коментар #23 от "Коментара":

    ти по-добре се успокой,и не псувай че ми е ясно какъв си зад волана,това че има знак не означава нищо,човека може да си седи до знака без да премине,но той вижда колата на 10м от него и решава да скочи пред нея....
  • 49 Иво

    25 17 Отговор
    Марката няма нищо общо, всички виждаме, че пешеходеца започва да пресича в последния момент, интересно ми е кой от плюещите ще успее да спре.
  • 50 незнайко

    27 16 Отговор
    Има откачени пешеходци които не си правят изобщо сметката кога да преминат !!! От видеото се вижда, че той гледа колата и тръгва по пътеката без да се съобръзява с разстоянието на колата до пътеката . Като разбра, че колата не може да спре се върна назад и се спъна в бордюра . Е ТОВА СЕ КАЗВА НАХАЛСТВО ОТ ПЕШЕХОДЕЦ !!!

    Коментиран от #51

  • 51 незнайко

    20 10 Отговор

    До коментар #50 от "незнайко":

    Нахалството му продължи като стоеше на тротоара и виждайки, че полицейската кола прави маневра не се дръпна на МИЛИМЕТЪР, затова тя направи още една маневра !!!

    Коментиран от #56

  • 52 Полски

    6 5 Отговор
    Тез куки по бавни от нашите. Реагираха след 10 секунди
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 двама идиоти

    16 5 Отговор
    Човека ходеше и се обърна да пресича на 0.14, бмвто беше доста близо, но пак можеше да спре.

    Но в случая той е също толкова виновен и не трябваше изобщо да тръгва да пресича.... Една маркировка няма да ти спаси живота...
  • 55 До всички кьорави ТОЛУПИ....

    17 13 Отговор
    Полицаите спряха преди Толупа с БМВ.....Защото виждат ,че има пешеходец и пешеходна пътека....Когато има пешеходец до пешеходна пътека се отварят очите на четири и се спира за да премине пешеходеца.Но това се обяснява на хора,а не на ТОЛУПИ.....
  • 56 Ами човека падна бе незнайко...

    7 5 Отговор

    До коментар #51 от "незнайко":

    Когато паднеш си стресиран и объркан....

    Коментиран от #71

  • 57 Германеца

    4 3 Отговор
    И сега омраза към шофьорите на БМВ. Сякаш голфаджиите и японците са много примерни. Без общи знаменатели. Всяко стадо има мърша!

    Коментиран от #67

  • 58 Доктор ДЖАГЕРС

    4 2 Отговор
    само българин може да направи това
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Рико

    3 1 Отговор
    Където и доколкото е възможно да се намалят зоните на контакт/подлези, надлези/.
  • 61 Рико

    13 2 Отговор

    До коментар #37 от "Ганьо":

    Мащабите са несравними. Ти си един тон, брониран в желязо и караш с 60 км/ч. При контакт, човекът какъв шанс има? Както във всичко и тук думата е -Отговорност-.
  • 62 сноу

    18 12 Отговор
    Все едно дали е бмв или друго ...В случая шофьора си караше съвсем прилично но пешеходеца си беше абсолютно гламав..Влиза в пешеходната пътека с т.н. внезапност дори оставя впечетление че е нарочно,въпреки че вървеше успоредно с колата и явно я чуваше .Шофьора може и да го забелязъл ,но като вървейки по тротоара пешеходец...Такава рязка промяна на посоката без никаква логична предпазливост е престъпна...

    Коментиран от #70

  • 63 Ванко

    2 10 Отговор
    Само да ви кажа че това не е в Полша а е в Германия.

    Коментиран от #121

  • 64 Баро

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    А целите идиоти карат корейски френски коли италиански също

    Коментиран от #68

  • 65 Komapak

    15 0 Отговор

    До коментар #47 от "Така смята Хомобулгарикус":

    В Швейцария, да. В Париж докато не стъпиш на пешеходната пътека никой не спира. Друг е въпроса, че след като стъпиш се заковават. В Германия много пешеходни пътеки по селата няма, но всички се движат със скорост, която позволява да спреш и да пропуснеш пешеходеца. Каквото и да си говорите поляка с бмв-то ще го отнесе съвсем заслужено.
  • 66 Баро

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "валентин":

    Да обаче ако Цариградско беше в Англия или във Франция пешеходеца и без писмо в джоба ще плаща на шофьора А ако е умрял Ще плащат неговите наследници от тамошните закони не гледа Кой е пешеходец и кой е шофьор а вината се присъжда наистина на виновния що се отнася до Цариградско отдавна трябваше да почнат да раздават награди като бутнеш някой
  • 67 Komapak

    7 1 Отговор

    До коментар #57 от "Германеца":

    Повярвай ми има защо. 3 поредни години споменатата от теб марка е номер едно по смъртност в България. Е.... Питам аз дали е случайно? Една добре, две... може би. 3 си е диагноза.
  • 68 NikNay

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Баро":

    Шаро Баро гуди банайлес ....
  • 69 Бжишек

    9 3 Отговор
    Сигурно е някой украинец, в Полша са милиони и освен черна работа за половин надник, вършат само мизерии. Поляците в последно време се замогнаха и такива стари бараки не карат.

    Коментиран от #92

  • 70 умник

    9 6 Отговор

    До коментар #62 от "сноу":

    Човека се спря преди да стъпи на пешеходната пътека, очакваше че и автомобила ще се спре. Кой му е виновнен на шофьора, че не спря? Защо полицаите от другата страна на движението можаха да спрат, а шофьора не можа?
  • 71 незнайко

    6 3 Отговор

    До коментар #56 от "Ами човека падна бе незнайко...":

    Като падна защо не остана на същия тротоар да се съвземе ???
  • 72 Отряд1

    5 0 Отговор
    Това е ТОП новина, ве... от 2019... за онези, които ...
    Нямам думи просто!

    Коментиран от #74

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Винкело

    4 0 Отговор

    До коментар #72 от "Отряд1":

    Те има и такиви на служба у сайтчетата - по цел ден зяпат клибчета и пущат "ский кво видех на ютубето".
  • 75 Кълбо

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Георги Петков":

    Погледнете знака преди пешеходната пътека и тогава говори че и той е прав пешеходна пътека знак означава внимавай а той не внимава той не е намалил скоростта затова е виновен
  • 76 ами ПОЛША

    8 2 Отговор
    а не тикволандия...Тука тези случки предизвикват усмивки у ченгярите,дето могат само да бият вързани...А ПЪТЯ видяхте ли как е направен???
  • 77 Ахмак

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Георги Петков":

    Пожелавам ти и на теб така да ти спрат на пешеходната пътека ,както този спря на дядото.

    Коментиран от #88

  • 78 123

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Калата":

    Ти видя ли тоя “безсмъртния” как буквално скочи на пътеката пред колата ! После шофьора виновен ,малоумник .

    Коментиран от #80

  • 79 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼️":

    Братле ,нашите полицаи пазят политиците и институциите ,тоест всяка измет , хората които трябва да имаме защита от тях ,всъщност те ни бият пред парламента и т.н.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 шофер

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Калата":

    тоя не беше джигит - пешеходеца изскочи на пътеката, когато колата беше вече стъпила на пътеката и шоферът натисна спирачките, а пешеходеца се блъсна странично в колата. Голямата грешка на шофьора в случая е, че не спря да види човека няма ли нужда от помощ и да чака полиция.
  • 83 васик атанасова

    8 8 Отговор
    ЗНАЧИ ТОЗИ ДЯДО ТОЛКОВА ЛИ Е ЗЛЕ
    НАПРАВО СКОЧИ ПРЕД КОЛАТА
    КАКВО КАТО Е ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА
    ТАЗИ РЕАКЦИЯ НА ДЯДОТО ИЗЦЯЛО Е ЛИШЕНА ОТ ЛОГИКА
    И КЪДЕ ВИДЯХТЕ ВЪЗМЕЗДИЕТО И ТО ВЕДНАГА
    ТОВА ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ ПРАВЯТ ЗАБРАНЕНИ МАНЕВРИ И КВО
    НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ СА ГО ХВАНАЛИ И КАК СА СЕ РАЗВЛИ ДЕЙСТВИЯТА ПО НАТАТЪК
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Като

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "хдфх":

    Гледа пътя а не телефона.Още повече ,че в Германия преди пешеходна пътека ограничението е 30 км/ч.
  • 86 На записа се говори на Полски!

    8 5 Отговор
    Предполага се, чее Полша! Полицейските коли в Германия са Бяло и зелено боядисано!! Полша е държава от Европа, забелязах те ли, че велосипедист се движи по алея за велосипеди?? Тях неги управлява мафия 12год!!

    Коментиран от #87, #119

  • 87 Да прав си

    5 0 Отговор

    До коментар #86 от "На записа се говори на Полски!":

    Не е в Германия по написа на полицейската кола се вижда като големиш.
  • 88 КАМИКАДЗЕ

    7 9 Отговор

    До коментар #77 от "Ахмак":

    ПЕШЕХОДЕЦА Е ВИНОВЕН С БЕЗРАСЪДНОТО СИ ПОВЕЕНИЕ ФАКТ И ТОВА ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ В СЪДА А ШОФЬОРА ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА СПРЕ И ДА ГО ВДИНЕ
  • 89 Олигофрен

    9 5 Отговор
    Пешеходецът е с предимство, но това не значи, че трябва да скочи на пътеката, на 7 м пред колата....в гробищата е пълно с такива, които са " с предимство"
  • 90 При същата

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Калата":

    статия за България полицайте щяха масово да бъдат оплюти.
  • 91 fakeTAXI

    11 2 Отговор
    бмв е символ на селяния
  • 92 123123

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Бжишек":

    точно както са поляците в Англия, пан Бжишек
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Лок

    14 1 Отговор
    Като гледам обстановката все едно сме в Германия. Тротоара тротоар, тревата трева, къщите спретнати, няма мръсотия, мизерия, дупки, изпочупено ще кажеш, че от как са в ЕС поляците са дръпнали. Трябва да им пратим Буда да ги поразвие малко, че за да ги настигнем. Ние верно ще се окажем кенефа на Европа.

    Коментиран от #101

  • 95 sarachifutkata

    3 3 Отговор
    И двамата са за бой.
  • 96 Владимир

    7 5 Отговор
    -Тук си е виновен изцяло пешеходецът !
    Погледнете добре !
  • 97 М Константинов

    11 0 Отговор
    Унас 10-20 % от водачите са надрусани. Например в с. Бързия карат пияни и с коктейл от опияти за да дрифтят почти всяка вечер из селото. Простотия и наркомани не се лекуват лесно, но с повечко бой може да има поне малко файда.
  • 98 Петър

    6 2 Отговор
    Oт написаното в заглавието не се разбира кой е получил възмездие - шофьора или пешеходеца
  • 99 оне

    4 6 Отговор
    Надпис на надгробна плоча в Германия: "Тук почива Ханс. Той имаше предимство на пешеходна пътека"
  • 100 Шофер

    9 8 Отговор
    Абе, тук само идиоти ли коментират? Пешеходецът буквално скача пред колата, какво да направи шофьора. Такива пешеходни дебили и из БГ-то бол.

    Коментиран от #102

  • 101 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "Лок":

    Прав си, а това е сигурно най-измисленото и западнало полско село. Смятай!
  • 102 Жипката отидЕ в дерето

    8 5 Отговор

    До коментар #100 от "Шофер":

    Абе гербав. Гледай пак записа. Пешаходецът стъпи първи

    Коментиран от #105

  • 103 Гоуст

    9 9 Отговор
    Хора, Вие слепи ли сте или да? Този си беше жив самоубиец. Той буквално се хвърли върху колата и се удари странично в нея! А автомобила не караше с повече от 50 км в час. Ама нали е БМВ, дайте задружно да блеем, като оФФце!
  • 104 Я пак

    7 7 Отговор
    Пешеходеца е виновен. Неадекватно поведение има. Стои на светофара и не пресича. Идва, согат колата е на 5м от него , той тръгва. Колата моментално набива спирачки , но та мокрия път не може да спре, въпреки бавната скорост.
    Шалофьора обаче трябваше да провери как е пешеходеца, след удара.
  • 105 Ииииии

    5 6 Отговор

    До коментар #102 от "Жипката отидЕ в дерето":

    И колко време стоя прав пред пешеходната пътека без да пресече? Шашав пешеходец
  • 106 Komapak

    7 6 Отговор
    Половината малоумници тук защитават шофьора на бмв-то. Нямам думи да опиша колко сме изпаднали. Хора!!!! Осъзнайте се...
  • 107 Пако

    1 4 Отговор
    Видя че колата е на 5 метра и пресича
    Страшно доверие.

    Коментиран от #108

  • 108 Пако

    6 4 Отговор

    До коментар #107 от "Пако":

    Единствената вина на шофьора е, че не спря да види как е.
  • 109 До Ванката

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "ИВАН":

    Отивай си вземай агнето от КАТ и си връщай книжката Ванка. Най-вероятно си БМВ ездач, дрифтиращ на всяко кръстовище. Кой му дава - Ами четете бе, като не знаете четете
  • 110 Буха ха

    7 4 Отговор
    В Канада си длъжен да спреш ако видиш че пешеходец се приближава към пешеходната пътека и да го изчакаш не само докато мине пред колата ти, а докато стъпи на отсрещния тротоар. В маймунските територии знаем как е, ние сме най-големите тарикати, все бързаме за някъде или се състезаваме, така че правилата не важат за нас, докато канадците са будали защото спазват правилата
  • 111 Plimp

    5 8 Отговор
    тая работа много намирисва, тоя чичак погледна тъпо бенвето, изчака малко, после се обърна напред и просто тръгна, хич не ми го защитавайте , лошото е че може да не е наред с глава => не са виновни нито той, нито шофьорът, утре ако се случи на вас и вие няма да можете да спрете, внимавайто кво си пожелавате, имаше една глава в ЗЗДП със заглавие ПЕШЕХОДЦИ, та там пише, че дори и да е на пешеходна пътека пак е длъжен да се огледа и да пресече, така че да не предизвика ПТП или предпоствака за същото, не се правете на луди, по-лошото е че не знаете, ако беше камион дали щеше пак да му тръгне така или тогава гащите са оцапани, щото знае, че ако го удари камион и родата му няма да го познае

    Коментиран от #115

  • 112 Менгеле

    4 1 Отговор
    От Българска действителност, за да не плюят дебилчетата!

    По път забранен за изпреварване, джигит с БМВ кара в средата между двете платна със скорост доста по висока от 90 км, но не знае чвора, че две коли пред мен има полицейска кола, която веднага включи сигнализацията и чворчето след отбивката беше спрян, а видът му не беше обнадеждаващ.

    Иводът: ако има полицейски коли по пътищата в движение и най-вече да не бъдат обозначени, а като в Испания на задното стъкло да има светлинна табела, която при изпреварване на нарушителя да го накара да спре, много ще помогне за това, джигитите да намалеят драстично, а с това и катастрофите причинени от такива чворове.
  • 113 Ами това е

    1 1 Отговор
    Коментари !! - "ШОФЬОРИ"
  • 114 Джони

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    На кой поляк викаш ,,браво"...?!На тоя с БМВ-то ли...?!
  • 115 Хе,хе...!

    3 0 Отговор

    До коментар #111 от "Plimp":

    А защо БмВ-то изобщо не спря,да види какво става с пешеходеца...?!Освен това дали ще те блъсне кола,или камион- все си пътник...?!
  • 116 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Поляците са хора като нас - но държавата им е друга !! Въпреки "сталинизма" земята на хората не бе отнета в " социалистическата" епоха. Запазена бе частната собственост в много отрасли - с това и частната инциатива !За това сега ядем ябълки и картофи от Полша и подсмърчаме !!
    В 1980 година бях във Варшава със колега. На широка улица с всякакви автомобили по платното, ни заваля дъжд, както светеше перфектно слънце. Всички водачи включиха къси светлини - сякаш бяха на един шалтер ! Аз се удивиш...Колегата само каза: " Те са европейци - спазват правилника!"
    Вярно бе, то и в нашия ПДП го пише ,......но при такова слънце, какво като вали дъжд ? Разсъждения по нашенски ...!
    Полша има аутобани и строи нови като нас. Само на една отсечка, само в три летни месеца е разрешена максимална скорост от 130 км/ч. Всичко друго е на 120 км/ч , като в Европа. И германците сега умуват да въведат такова ограничение навсякъде- 120 км/ч
    Само ние , баллканците се избиваме със 140 км/ч. Разрешено ни е.... !?
    А поляците имат и полиция ! Поне в оная епоха вървяха по улиците по трима. Платен полицай в средата, двама млади в полицейски униформи отстрани, но отбиват военната си служба по този начин.
    Сега съм убеден, че вече всички са "по американски" тертип. Във автомобили, по двама, със съответното оборудване и контрол над определена територия !!! Ние ....ряпа да ядем .....полска........
  • 117 затискьол

    4 0 Отговор
    Явно там има Пътна полиция ! Тук на бул. Цар Борис Трети София при Княжево водачите изпреварват дори и трамвая и ще ударят автомобила и те остават безучастни , защото може би им е свършило работното време.
  • 118 Мексо

    3 3 Отговор
    Най лесния начин да демонстрирате нагледно на пешеходец как спират превозните средства е като пресечете на зебра в последния момент пред автобуса. Събират се всички пътници до кабината на водача за да видят колко е гадно и когато пресичам много бавно на диагонал.
  • 119 И там кат тук

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "На записа се говори на Полски!":

    Никъде не видях велоалея, а тротоар, по който велопедал кара извън закона
  • 120 koko

    1 1 Отговор
    От това което гледах няколко пъти колкото шофиора е виновен 2 пъти по виновен е пешеодеца - защото върви като някакъв робот удря се сам отстрани на колата - падането му беше преувеличено поглежда бегло наляво надясно и тръгва без да го интересува дали ще може да спре колата ЕДИНСТВЕНАТА ВИНА НА ШОФИОРА Е ЧЕ НЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КОЛАТА ДА ВИДИ КАК Е ЧОВЕКА !!! ПП. - От видеото се вижда ясно че в момента когато камикадзето тръгва с крак към патеката за по малко от секунда шофиора натиска спирачката но въпреки това няма как да спре навреме!!! та и за това бастуна се удря в колата отстрани !
  • 121 Браво Ванко

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ванко":

    Тъкмо и аз щях да пиша това,що глупости се изписаха тук за хубави пътища а никои не гледа че ченгетата са немски,егати и автора на статията.

    Коментиран от #125

  • 122 някой

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Георги Петков":

    Длъжен е да спре и да види как е човека !
  • 123 стив

    0 1 Отговор
    гладали ,не гледали видеото - всички хранят.А пешеходеца се вижда ,че както върви направо , изведнъж завивА и тръгва по зебрата.Тоя с бмв-то да не чете мисли?
  • 124 стив

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Наближаш":

    ако караше бързо,дали щеше да успее да спре?И чичото,ако не знаеше че е негова вината ,дали сам нямаше да викне куките?
  • 125 Берлин

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "Браво Ванко":

    Явно не си бил в Германия. На техните коли униформи пише Polizei. А случката от статията си е от Полша!