Отидете към основна версия

8 841 15

Всичко което знаем за новото Audi A4 B10

  • audi-
  • a4-
  • a4 b10

Един от най-популярните модели ще запази бензиновите и дизеловите двигатели

Настоящото поколение Audi A4 е на пазара от 2016 година и макар да получи козметичен фейслифт през 2018 година, то моделът все пак разчита на някои вече остарели технологии. Един от най-продаваните модели на германците, обаче остана в лека сянка в последните години, а информацията за следващото поколение е доста оскъдна. Или поне беше до преди няколко дни.

В скорошно интервю пред Auto Express, Оливер Хофман, който отговаря за техническите разработки на марката разкри малко повече подробности за следващото А4, което най-вероятно ще носи индекс В10. Той разкри, че моделът ще запази своята MLB платформа и няма да бъде пренесен на MQB, която се използва от А3 и Golf, въпреки милиардите, които би спестило това на Audi.

Той допълни още, че A4 ще запази познатите ни бензинови и дизелови двигатели и ще се предлага с такива. Най-вероятно те ще разчитат на някаква форма на електрификация, но още е твърде рано да се говори за изцяло електрическо А4, което ще замени бензиновите и дизеловите варианти.

Все пак варианта за електрическо А4 не се изключва от плановете, но най-вероятно то няма да бъде построено на същата платформа като моделите с конвенционални двигатели и ще бъде показано доста след петото поколение на А4, което ще се появи през 2023 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.

Свързани новини