Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 11:43 8 467 7

Новата супер кола на Audi - двигател от Lamborghini или електромобил?

  • audi-
  • r8

Новото поколение ще се появи най-рано през 2023 година

Новата супер кола на Audi - двигател от Lamborghini или електромобил? - 1

Според германските специализирани медии следващото поколение на суперколата Audi R8 ще представлява напълно нов автомобил, който може да получи хибриден силов тракт на базата на 4.0-литров V8 битурбо двигател от Lamborghini Urus, чиято мощност ще достигне 700 конски сили.

Германските журналисти обаче имат и втора версия по темата. С промяната на поколението, R8 ще стане напълно електрически и това предположение звучи по-логично на фона на затягането на екологичните стандарти и изисквания към автомобилните производители в Европа.

От друга страна, Audi вече има опит в пускането на електрическото R8 e-Tron през 2015 година, като тази кола не беше особено успешна. Причината за търговския провал на R8 e -Tron беше скъпата батерия - електрическата кола се продаваше за милион долара, така че компанията успя да продаде само около сто екземпляра за шест месеца.

Сега производството на батерии достигна ново ниво и е вероятно Audi да създаде спортен електрически автомобил на конкурентна цена. Що се отнася до сегашния R8, в края на миналата година на европейския пазар бяха продадени 747 спортни купета, което е с 21.3 процента по-малко от година по-рано.

Ниският резултат се обяснява, наред с други неща, с ограниченията, въведени на фона от пандемията на коронавирус. Най -добрата година за сегашното поколение на Audi R8 беше 2016 г., когато Audi продаде 1 428 такива автомобила. R8 е оборудван с 5.2-литров V10 двигател с 562 или 612 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    не всеки може да си я позволи такава кола у нас
    ИЗВИНЯВАМ се това ми е мнение не дразня никого

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Komapak

    8 1 Отговор
    Това е едно друго Ауди. На всеки който може да си го позволи, честито!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД У Й

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не всеки може да си позволи таква кола не само у нас, а навсякъде
  • 5 Шокиран

    0 1 Отговор
    Този масов производител на вагени ще прави супер автомобил. Айде стига сте писали глупости.

    Коментиран от #6

  • 6 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шокиран":

    Този масов произвводител е собственик на Ламборгини, Бугати, Бентли и Дукати. Сигурно знаят как се правят бързи превозни средства. Пътвите две собственост на Ауди, между другото.
  • 7 Бмв фен

    1 0 Отговор
    Само бмв вагините не го дигат пред боварците