Отидете към основна версия

10 995 35

Невероятно, но факт: Почти всички УАЗ-ки минават на ток

  • уаз-
  • електромобили

Чешката компания MV Motors, която разработи електрическа версия на Hunter, ще помогне за това

Висши представители на УАЗ говориха за перспективите за развитието на линията електрически превозни средства на марката. От тези изказвания стана ясно, че компанията възнамерява да премине към електрическа тяга и това важи за почти цялата ѝ моделна гама.

В представения доклад се казва, че бъдещето на УАЗ вече ще бъде свързано изключително с електрическия транспорт. Бъдещите автомобили ще бъдат базирани на технологията, разработена от чешката компания MV Motors. Тя вече е внедрена в два електрифицирани автомобила UAZ Hunter, които получиха името Spartan EV.

Досега обаче тези електрически всъдеходи не само не са пуснати в производство, но дори не са тествани истински. Въпреки това главният конструктор на завода Олег Крупин представи план за внедряване на производството на такива електрически превозни средства в съоръженията на УАЗ.

Интересно е още, че компанията не предвижда нови модели. "Говорим за пълноценна платформа, която може да бъде адаптирана към нашите модели", казва Крупин. Не стана ясна и съдбата на култовата "Буханка", която явно няма да се електрифицира.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.

Свързани новини