Отидете към основна версия

6 173 10

Запознайте се с най-новата „електричка“ на Volkswagen

  • vw-
  • id.4-
  • volkswagen-
  • gtx-
  • id.5-
  • id.3

ID.5 дебютира заедно с най-мощната GTX версия

Volkswagen продължава да разширява гамата си от електрически автомобили, като преди минути представи най-новото попълнение в нея, купеобразното SUV - ID.5. Моделът е на практика по-стилна версия на вече добре познатия VW ID.4, който грабна приза „Световна кола на годината“ за 2021 година.

Макар двата модела да са с почти идентична визия, то освен купеобразния дизайн, ID.5 може да се похвали още с по-спортни брони подобни на тези при R моделите на VW, както и малък спойлер в задната част. При GTX модела също откриваме по-агресивно изглеждащи брони и различни цветови комбинации.

В интериора ID.5 е запазил добре познатата конфигурация от ID.3 и ID.4 с 12-инчов екран на инфотеймънт системата в средата на таблото и малък екран прикрепен към кормилната конзола пред водача. Спортно ориентираният GTX модел се възползва от други седалки и допълнителни емблеми по волана и двата екрана. Въпреки формата на купето, ID.5 разполага с багажник с обем от 549 литра с вдигнати седалки и 1561 литра със спуснати седалки.

Приликите с ID.4 продължават и при задвижването, където най-мощното ID.5 GTX разчита на два електромотора с максимална мощност от 299 конски сили, позволяваща ускорение до 100км/ч за 6.3 секунди.

Останалите версии разчитат единствено на електромотор на задната ос, който генерира 174 или 204 конски сили и съответно ускорение от 0 до 100км/ч за 10.4 или 8.4 секунди. Всички модели са оборудвани със 77кВч батерия, която осигурява пробег до 520 километра при моделите със задно и до 480 километра при GTX модела. Бързо зареждане може да позволи добавянето на около 350 километра в рамките на 30 минути.

Продажбите в Европа ще започнат в началото на 2022 година, а цените на моделите ще станат ясни малко преди това. Очаква се те да са малко по-високи от тези при ID.4 и ID.4 GTX.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини