Last news in Fakti

18 Август, 2021 18:12 17 761 267

Тествахме “Световната кола на годината” - Volkswagen ID.4

  • volkswagen-
  • vw-
  • id.4
Тествахме “Световната кола на годината” - Volkswagen ID.4 - 1

Първият глобален електрически модел Volkswagen ID.4 има тежката задача да покаже на широкото общество, че автомобилите на ток не са толкова страшни и могат да бъдат достъпни за всички. Електрическото SUV си заслужи наградата „Световна кола на годината“, което пък от своя страна завиши още повече очакванията, които се поставят върху него. Колко и дали ще са оправдани те, предстои да разберем…

Екстериор и интериор

За разлика от повечето електрически модели, Volkswagen ID.4 не е с толкова натрапчив футуристичен вид, а липсата на решетка в предната част издава, че моделът не разчита на бензинов или дизелов двигател, а на електрическа сила. Що се отнася до самите форми, те са елегантни и леко нетипични за марката, като не можем да оприличим ID.4 с никой от досегашните модели на Volkswagen, освен ID.3. Подобно на него, най-вероятно и тук е заложено на по-сигурният избор и експериментите не са желателни.

Приликите с ID.3 съвсем не спират до тук, обаче. Идентична е и платформата MEB, която двата модела използват, както и разположението на батериите в пода и синхронния електрически мотор на задната ос. Тук размерите са увеличени и са сходни с тези на Tiguan с дължина от малко над 4.58 метра, ширина от 1.85 метра и височина от 1.63 метра. Междуосието от 2.76 метра при ID.3 е запазено и тук.

Ако сте запознати с вътрешността в предната част при ID.3, то няма да сте особено изненадани, когато видите конфигурацията в ID.4 или поне това ще бъде впечатлението ви на пръв поглед. При по-внимателна инспекция може да усетите по-качествени материали, видими по таблото и дори седалките, които в нашата конфигурация комбинираха различни материали. Усещането се подобрява и от увеличеното пространство и наличието на по-големия 12-инчов екран на навигационната система. Там е и добре познатата инфотеймънт система на марката, която понякога може да е малко бавна, но пък това лесно се пренебрегва с използването на безжичните Apple CarPlay или Android Auto.

Въпреки тези разлики, контролите на климатика, звука, режимите на шофиране и други са на същите места със същите сензорни бутони, които напоследък стават все по-модерни. Такива са и тези на волана, тези за управление на светлините, тези за заключване и дори този за превключването на копчетата за контролиране на задните прозорци. Тъч повърхност пък управлява интериорното осветление, както и щората на панорамния покрив.

Малък 5-инчов дисплей пред водача отново върви в комплект с кормилната колона и селектора на предавките, но тук той не е толкова използваем, ако сте поръчали допълнителния 3D хед-ъп дисплей. Той дава всичката нужна информация върху предното стъкло. Помощни системи като асистент за паркиране, 360-градусови камери и следене на мъртвата точка пък са от полза, особено когато не познавате много добре автомобила.

Както споменахме интериорът се отличава с добре подбрани материали или поне на местата, които най-често докосвате. Седалките от своя страна пък могат да са електрически с функция за памет и масаж и подгряване, заедно с подгряване на волана. Усещането за пространство се засилва и от дизайна на таблото, както и голямото предно стъкло.

Задната част също е доста просторна, като единствено може да имате проблеми с тавана, ако заложите на панорамния покрив, а височината ви надминава 1.90 метра. Въпреки всичко задните седалки също са удобни, а между двете предни седалки може да бъде открит и контрол на климатичната система с 3 зони.

При наличието на толкова пространство в предната и задната част, обикновено багажникът е този, който „страда“, но в случая това изобщо не е така. Капацитетът от 543 литра е съвсем достатъчен, а под допълнителната кора има празно място в което да поставите различните кабели за зареждане. Минус, който можем да отбележим е липсата на пространство за багаж в предната част, като при повечето други електрически автомобили. Вместо това под предния капак могат да бъдат открити различни течности, акумулатор и други.

Двигател и ходови характеристики

Поглеждайки техническите характеристики нa ID.4 на хартия не можем да кажем, че изглеждат като нещо изключително интересно. Теглото от над 2 тона изглежда доста сериозно за скромните в днешни дни 204 конски сили, които задвижват единствено задните гуми. Това се потвърждава и от 8.5-те секунди, които отнемат за ускорение до 100км/ч или поне така смятаме ако гледаме нещата на хартия.

В реалния живот, нещата стоят по-малко по различен начин. Неминуемо Volkswagen ID.4 не е спринтьор от класа, но наличието на целия въртящ момент още от натискането на педала на газта дават усещане за по-бърз автомобил, особено при градски скорости. Високи скорости също не са проблем, стига да не надвишават 160км/ч, когато електронният ограничител се задейства. Единственият проблем с по-високите скорости е батерията, която просто не ги харесва.

Както споменахме теглото на SUV-то, макар и със 124 килограма, надвишава 2 тона и това се усеща най-много в завои. Въпреки, че батериите са разположени в пода за по-нисък център на тежестта, то колата се усеща доста тежка в завой. Освен вариантa с 204 конски сили и 77кВч батерия, който тествахме ние, моделът се предлага още с 55кВч батерия и мощност от 149 или 170 конски сили. Отскоро на пазара се появи и версия със задвижване на четирите колела, която добавя електромотор в предната част и увеличава мощността до 299 конски сили.

Все пак връщайки се на варианта, който тествахме ние, от Volkswagen обещават пробег от 360 до 520 километра с едно зареждане, които наистина са постижими. Ако внимавате с педала на газта и включите режимът за рекупрация “B”, то спокойно може да изминете над 500 километра в градски условия с плавни ускорения.

Може би тук е моментът да включим и редицата асистенти, които подпомагат шофьора, като например Travel Assist, който позволява почти автономно шофиране. Освен зададена скорост, следване на колата пред вас и спазване на лентата, асистента намаля, когато засече ограничение или кръстовище, като освен от камерите черпи и информация от навигация. Макар функцията на практика да оставя колата да се движи сама, то е необходимо да държите волана и да внимавате на пътя, особено когато ограниченията се променят през няколко метра, а колата се мъчи да ги спази във всеки момент.

Ако пък шофирането ви включва повече магистрални участъци или рязко ускорение и поддържането на по-висока скорост, то очаквайте пробег от около 350-370 километра с едно зареждане. Разбира се, това са данни при сравнително топло време с използването на климатик. Ако изберете същите маршрути през зимата и с включено парно и подгряване, то очаквайте стойностите да паднат значително с около 10-15%, въпреки опционалната термопомпа, която подпомага парното в студените дни.

Зареждането става по няколко начина, като най-бързият от тях предлага зареждане с до 128кВ, което осигурява заряд от 20 до 80% в рамките на под 40 минути. От домашен контакт нещата стават доста по-бавно и в зависимост от зарядното и мрежата която използвате ще са ви нужни между 39 и 8 часа за пълно зареждане.

Крайна оценка и цена

Това е вторият опит на Volkswagen с ID бранда, така че някои от „детските болести“ от ID.3 са изчистени, а други тепърва ще бъдат изчистени с ъпдейтите, които от VW обещават да представят на всеки три месеца. Колата е напълно подходяща за семеен автомобил с огромно пространство в интериора, достатъчно дори за четиричленно семейство и всичките принадлежности в багажника, които вървят с него. Най-вероятно няма да е първият избор за младежи или хора, които търсят бързото ускорение и влизане в завои с по-висока скорост, но това не е и природата на колата. Може би версията със задвижване на четирите колела би била по-подходяща за повечето региони от страната ни, особено в зимните месеци, но този избор бихме оставили на вас.

Базовата цена на модела започва от 74 хиляди лева за Pure версията с 52кВч батерия и 149 конски сили и достига до 102 хиляди лева за GTX изпълнение със задвижване на четирите колела и 77кВч батерия. Изпълнение, като това което карахме може да ви струва около 90 хиляди лева без добавени екстри, а след като изберете почти всички екстри от калкулатора, цената лесно достига 115 хиляди лева.

Ако трябва да сравним цените с тези на някои от другите SUV-та на марката, ID.4 се позиционира някъде между Tiguan и Touareg, където всъщност бихме поставили и модела на база на това което предлага. В заключение можем да кажем, че ID.4 е нелош автомобил, който има качества, за да увеличава продажбите си все повече, а дали това ще е така може да покаже само времето.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    45 14 Отговор
    само за града

    Коментиран от #127

  • 2 Световна кола

    71 11 Отговор
    на годината ? По-голяма глупост няма как да се измисли !
  • 3 Българинът

    25 44 Отговор
    Колата е страхотна и пробегът е напълно достатъчен не само за града, а и за половин България. Но цената е 90 хил. лева! Спокойно може да пътува София-Пловдив и обратно, София-Плевен и обратно, София-Благоевград и обратно, така, че не е само за града, няма какво да се лъжем.

    Коментиран от #11, #17, #62, #73, #80, #129

  • 4 Зомби

    18 40 Отговор
    Щом е световна значи е по добра от Тесла Y. Браво на ФВ знаят как да издухат конкуренцията:).

    Коментиран от #8

  • 5 ФЕН

    51 19 Отговор
    При -5С. спада е 30-35% !!200 км. е тавана ако има студ-25 или -30С Подабре си земе те трамвая или седете на топло ...не е като бензиновия двигате 2-3 мин. пускаш си парното и тръгваш дали -12 или -22С ти е сетая
  • 6 Българинът

    40 4 Отговор
    Да можеше да се накарат мутрите и батките да го купуват това вместо да си вземат Поршета, Мерцедеси и Аудита от 2018-2020 г., би било добре, но няма как. А, за обикновените хора е непосилно скъпо. Но за средния европеец не е чак толкова.
  • 7 Някой

    45 12 Отговор
    Хайде стига с тези платени статии! Пропаганда!
    Как пък решихте, че този кютюк е кола на годината? Че и световна? Защото е на ток ли? Ами мен само това ме кара да погледна с погнуса.
    Всяка марка си изкарва един модел за "кола на годината" по неясни никуму критерри. Папага..лите от медиите срещу пари промиват мозъци!

    Коментиран от #9

  • 8 Разбира се че е най-добрата кола

    40 4 Отговор

    До коментар #4 от "Зомби":

    Самият факт, че са сложили барабанни спирачки на автомобил с тегло над 2 тона, всички говорят колко е бъгав софтуера, включително и от Volkswagen и се оправдават с, че ще го оправят с ъпдейти с течение на времето, дори няма преден багажник, какъвто е логично да има всеки един електромобил, окачването е от най-ниско качество и стари технологии и въпреки това са го направили автомобил на годината, трябва да ти показва колко е добри аргументи са ползвани за да му дадат първото място! Поне аз не се сещам за технически такива, та вероятно става въпрос за финансови аргументи за получаване на наградата.

    Въпреки че се опитваш да правиш пряко сравнение с модел У, забележи че въобще не включих в сравнението пробег с едно зареждане, максимална скорост, ускорение, а най-вече скорост на зареждане, където Тесла бие това недоразумение абсолютно безоперационно дори с моделите си от 2012 година.

    Коментиран от #12

  • 9 Кико

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Жител и 100% представител на города Перник!
  • 10 Малък слон

    24 0 Отговор
    Купето малко напомня на Киа ниро , но Киата е на половин цена .
  • 11 Мммммм

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българинът":

    Колко струва един Тигуан със същите екстри?
  • 12 Зомби

    2 29 Отговор

    До коментар #8 от "Разбира се че е най-добрата кола":

    Бла бла бла само завист и жлъч. Кой сега е номер 1, хората са го казали. Не става само с 0-100 трябва и да се мисли!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Помисли де

    39 4 Отговор

    До коментар #12 от "Зомби":

    Покажи едно нещо с което Volkswagen ID4 е по-добър от Тесла модел У? По възможност технически характеристики, да не тръгнеш да ми обясняваш, че формата или цвета на нещо ти харесва повече.

    Това че тежи половин тон повече ли ти харесва? Това че има покачване като на golf двойка , а Tesla модел У като на BMW? Барабанните спирачки ли ти харесват повече? Или това, че зарежда два пъти по-бавно и изминава по-малко километри с едно зареждане? Че е по-тесен? Че има по-малко място за багаж? Че термопомпата идва само като опция и струва допълнителни пари? Че има бъгав софтуер, който от време на време трябва да изчакваш да рестартира за да може да тръгнеш? Кое точно трябва да му е по-доброто, без да броим че максималната му с 100 километра в час по-ниска, а ускорението над два пъти по-бавно, но за всичките тези "предимства" искат същите пари като за модел У?

    Коментиран от #18, #36

  • 14 И там има турбо инженери

    12 3 Отговор
    "Освен вариантa с 204 конски сили и 77кВч батерия, който тествахме ние, моделът се предлага още с 55кВч батерия и мощност от 149 или 170 конски сили."

    Явно инженер Радев там си изкарва парите, че спря да пише тука, защото и там се е проявил и в 55 -77 киловатчаса батерия , успява да наблъсква два пъти повече енергия:

    "Зареждането става по няколко начина, като най-бързият от тях предлага зареждане с до 128кВч, което осигурява заряд от 20 до 80% в рамките на под 40 минути. "
  • 15 yordan

    22 5 Отговор
    ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ Е ПОСЛЕДНО В ВСЯКА КЛАСАЦИЯ.АВТОРА -МИСИР ПЛАТЕН КАТО ВАКСИНИТЕ ЗА ПАРИ КВО ЛИ НЕ ПИШАТ
  • 16 Бръм

    22 5 Отговор
    Електромобил-градски автомобил, поне за България. Като се замислиш, че в голямата си част в страната ни, в селата електроподаването е 6/7 киловата, къде ще ползват електромобили......град до град, не дай си боже да ти се наложи заряд на село. Извод: автомобил с ограничено приложение!

    Коментиран от #19

  • 17 Хо хо хо

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българинът":

    При какви условия е постигнат този пробег.
  • 18 Зомби

    3 17 Отговор

    До коментар #13 от "Помисли де":

    Със абсолютно всичко, просто едното е бъдещето а Тесла е кичът.
    Погледни как изглеждат двете то просто няма място за сравнение, все едно сравняваш палат с палатка :).

    Коментиран от #22

  • 19 Бръм бръм бррррр

    7 7 Отговор

    До коментар #16 от "Бръм":

    И за какво са ти цели 6-7 киловата мощност, като повечето шофьори зареждат в контакт шуко, който осигурява 16 ампера при 240 волта, което са 3,8 киловата, но понеже спомена села, там тока е зле и пада до 200 волта, тоест при 16 ампера е 3,2 киловата.

    Дори тази мощност, ти осигурява 30 киловатчаса за 10-часово зареждане нощно време. Това са 210 киловатчаса на седмица или 1000 километра. Ти въртиш ли по 1000 километра на седмица? Това са 52 хиляди километра на година от който и да е контакт без нужда от допълнителна зарядна станция или мощен контакт. Инсталация на мощен контакт за 20лв без да пипаш нищо друго, ти увеличава мощността на зареждане и съответно пробега двойно.

    На това ли му казваш "само за градско"
  • 20 Васил

    15 0 Отговор
    74 бона да не са болни????
  • 21 ауди

    9 2 Отговор
    ЗА 115 ХИЛЯДИ И ДА КАЖЕМ ЧЕ Е *НЕ ЛОШ* :)))))
  • 22 Секта

    20 1 Отговор

    До коментар #18 от "Зомби":

    И какво доказа с това видео? Че едното е автомобилът на бъдещето, а другото се опитва да гледа какво е бъдещето в огледалото за задно виждане и прави електромобилите, по подобие на бензиновите автомобили с всичките му копчета и ръчки. Точно както наблъсква цялото пространство под предния капак, защото и досега така са правили, въпреки, че няма двигател там. Обърни внимание колко неща от миналото са наследили, включително и тежкия преден капак направен от немски каски, който трябва да подпреш с пръчка за да стои отворен. Изгледай и това видео и ако разбираш английски и си поне малко технически грамотен ще се хванеш за главата

    Коментиран от #23, #24, #85

  • 23 Зомби

    4 10 Отговор

    До коментар #22 от "Секта":

    Доказа се че едните правят коли а другите играчки. Даже и забележи вратата му не можела да се затвори, ама за какво му са врати това са отживелици от бензиновата ера :)). И седалки не му трябват :)).
    Хората са го казали кола на годината много по-добра от Тесла точка.
    А гледа ли клипа как Тесла Х върви с отворени врати и удари автобуса в Англия супер, за какво са им врати на тези коли ненормална работа:).

    Коментиран от #25, #41

  • 24 Зомби

    4 7 Отговор

    До коментар #22 от "Секта":

    На този мъск му плаща заплатата много ясно че така ще говори. Голямо място имало смяяяяях една торба може да сложиш за какво ми е това? После затваря се без проблем опссссс не можа да го затвори и спрях да гледам нагласена работа. После защо бил тежък капака еми щото не е пластмасов от гризки зрънчо :)), смяяяяях този колко му платиха да се излага така???

    Коментиран от #27, #28

  • 25 Научете го този английски

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Зомби":

    Коя врата не можела да се затвори? Човекът е имал проблем с дръжката на вратата и не е можел да отвори задната врата. Пуснал е описание на повредата в приложението на Тесла, а мобилен екип е дошъл на адреса, на който се намира автомобила в момента на посещението и го е ремонтирал на място без да губи времето на собственика. Не мислиш ли че това е бъдещето, а не да ходиш като с Volkswagen в сервиза за да ти качат новия update, вместо да ти го пратят по интернет?

    А за седалките на Тесла, дори собственика на Volkswagen-а, каза че са удобни и няма какво да каже.


    А онзи бльон, дето се блъсна вратата, щеше да я блъсне и ако кара Volkswagen. То си е до човек първо да забравиш вратата отворена, а след това да не видиш нито картинката на екрана че ти е отворена вратата, нито да чува шума от вън, нито пък камбанката, която му звънка, че има отворена врата и накрая да мине толкова плътно до автобуса.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Щом излагацията не ти стигна

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Зомби":

    Изгледай и какво има под автомобила и виж окачването и спирачките. Пълен смях за "автомобил на годината" . Това може да служи като огромен пример, ама за това как НЕ ТРЯБВА да се проектира съвременен автомобил, особено пък електромобил.

    Вижда се и причината да тежи половин тон повече, въпреки по-слабото окачване. Представяш ли си каква ще е разликата в сравнение с произведения в Тексас модел У, чиято цяла долна част ще е отлята от алуминий, а батерията ще участва в носещата част на купето и опаковката и няма да добавя допълнително тегло, а дори ще намали това на структурата? Поредното доказателство, как инженерите на Тесла измислят и внедряват технологиите на бъдещето, а от Фолксваген разчитат на технологии от преди 30 години, от които доста производители са се отказали да използват отдавна защото са остарели. Тоест единият автомобил се изгражда от инженери, а другия от счетоводители, които определят какви спирачки ще се ползват, за да редуцират цената. А потребители като тебе гледат и купуват само по опаковката!

    Коментиран от #30

  • 28 Клипа

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Зомби":

    Клипа пак не се публикува, защото не прие кода от първия път

  • 29 Зомби

    2 6 Отговор

    До коментар #25 от "Научете го този английски":

    Да това е бъдещето да си купиш нова кола и да не можеш да и отвориш вратата. И с право понеже като я отвориш ще видиш грозотията вътре и ще ти стане лошо за какво си дал парите си :)).
    Не че не е видял просто Тесла има своенравен характер :))) прави каквото си иска :))).
    Приеми го ИД4 е кола на годината, хората я искат понеже е кола а не играчка от зрънчо дето прави 0-100 за едиколко си.

    Коментиран от #33

  • 30 Зомби

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Щом излагацията не ти стигна":

    Ама пак ли същият дето е на заплата при мъск :))). Не няма нужда ти го гледай, после го питай с хонорара какво си е купи?

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Няма значение кой плаща

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Зомби":

    Кое от казаното от него не е истина? Окачването ли не е скапано и от най-евтините или спирачките не са барабанни, каквито нито един съвременен автомобил не ползва от десетилетия? Използвани са най нискобюджетните решения и това никой не го оспорва. Или и за теглото лъже?
  • 33 То пък Volkswagen нямат проблеми?

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Зомби":

    И този ли е на заплата при Тесла? И той има проблеми с автомобила, ама да знаеш и Херберт Диис и той е на заплата при Мъск, защото се оплака от същите проблеми със зареждането миналата седмица, но в Германия. Ако въобще знаеш кой е този.

    Коментиран от #34

  • 34 Зомби

    1 9 Отговор

    До коментар #33 от "То пък Volkswagen нямат проблеми?":

    Колкото и да лаеш ID4 е автомобил на света, приеми го.

    Коментиран от #35

  • 35 Приел съм го спокойно

    12 1 Отговор

    До коментар #34 от "Зомби":

    Точно както приех през 2019 година Jaguar I-Pace за автомобил на годината и каквото казах това се случи - абсолютно пазарно фиаско. Случая с Volkswagen id4 е почти аналогичен, но ще се продава малко повече, просто защото е по-евтин. За сметка на това, Tesla model y ще се продава към 5 пъти повече от него през следващите години, въпреки че е по-скъп, а според тебе и по-некачествен и е логично да се продава по-малко. Ще се продава повече даже и от бестселъра golf. Само да му почнат производството в двете нови фабрики, за да могат да смогнат с търсенето. Сега е време ти да го приемеш!

    Коментиран от #40

  • 36 123

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Помисли де":

    С какво ли? С цената. Както виждаме от ценовата листа базовото ИД4 е около 37 000 евро, докато базовата Тесла Y в Германия започва от 57 000 евро. За сервизирането изобщо няма да говорим. ФВ с хилядите си сервизни центрове и тесла с тесларското обслужване, което може да получиш най-близо във Виена, ако си я караш в България. Като гледам Тесла в Румъния, Гърция, Хърватска е в някакви молове - нямат сервиз там. И да не започнеш да ми развиваш теорията, че нямала нужда от поддръжка, защото ще се окаже, че си виждал автомобил само в интернет.
  • 37 Blackthorn

    4 0 Отговор
    Нема ли дупки за сипване на масло и антифриз не ми го фали!

    Коментиран от #43

  • 38 3-фазния

    6 7 Отговор
    Ходих на плаж с ID.3 с малката батерия 58 кВтч, First edition 204 коня. Адаптивен автопилот на 130 км/ч от София стигнах до Финес Тракия 243-ти км с оставащи 35 км. Станцията е 120 кВт, колата поддържа до 100 на книга. При мен 80-90. Заряд 40 мин. и газ към Лозенец. Покрай морето страшен кеф по завоите! Изтребителче. i3S е също толкова бърза, но вагена има по-лек волан, стои по-добре на пътя и най-вече - има интелигентна рекуперация. На равно пускаш газта и лети по инерция. На лек наклон има лека двигателна спирачка. За ръчки по завоите буташ B-режим и спирането и ускоряването става само с десния педал - мега кеф! Напълно безшумен мотор и инвертор, за разлика от Leaf, EQS и други пищялки. Покрай голите тълпи минаваш и не дразниш хората с шум и пушеци - трак-трак-трак дизелов громолник. Зарядни по морето не съм търсил, отскочих до Финес Приморско (пак 120 кВт) и газ към София. Извод: колите на ток не са за мрънльовци. Караш, зареждаш и си ти!

    Коментиран от #130

  • 39 Очуден

    1 0 Отговор
    Защо статията е публикувана сега, а коментарите са от сутринта??

    Коментиран от #50

  • 40 Зомби

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "Приел съм го спокойно":

    А ID4 като почне да се произвежда в 7те нови фабрики??? По една на всеки континент??? Даже и на ескимосите ще се придава а не като Тесла да замръзва.

    Коментиран от #44

  • 41 3-фазния

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Зомби":

    Това че ТИ не харесваш и няма да си купиш Тесла, нищо не значи. Няма един показател, по който вагена да я превъзхожда.

    Коментиран от #45

  • 42 Прав си

    7 2 Отговор
    Ама пропускаш че базовата Тесла има повече "екстри", отколкото Volkswagen id4 с всички екстри, че даже и такива каквито Фолксваген няма и не може и да има. Като например автопилотът дори в базовата версия или 250 kW зареждане или преден багажник или шофиране с един педал . Дори в базовата версия при Тесла получаваш премиум аудио система с 14 говорителя и субуфер захранвани от два усилвателя.

    При Volkswagen в най-добрия случай получаваш 6+1 система захранвана директно от мултимедията. Дори базовата Тесла е с четири задвижвани колела, докато Фолксваген още не е изкарал такава версия, а уж е crossover. Дори само заради това, разлика от 10 хиляди долара вече е приемлива.


    Освен още при базовата версия, получаваш екстри които при Volkswagen се заплащат като панорамен покрив, да не говорим че, скоростта и ускорението вдигат най-много цената, а дори базовата Тесла има със 100 километра по-голяма максимална скорост и по-бързо ускорение от най-бързия Volkswagen id4 колкото и да платиш като екстра.

    В Щатите цените на базовите модели са 40 хиляди долара и 52 хиляди долара.

    Коментиран от #51, #109

  • 43 Фершел

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Blackthorn":

    На Форд приличат
  • 44 Има огромна разлика

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Зомби":

    То и Volkswagen id3 щеше да се продава повече от Тесла модел 3, ама го продадоха на дилърите декември месец и повече не се чу за търсене. Произведоха много, ама няма кой да ги купи. За Tesla модел y се чака до края на годината, ако си поръчаш сега, въпреки че скоро за шести път от началото на годината вдигнаха цената за да ограничат търсенето.

    Дори да приемем безумната ти идея че има достатъчно луди за да купуват по половин милион Volkswagen id4 годишно, и 10 фабрики да имат няма как да ги произведат, защото квотата за целия Фолксваген груп е около половин милион батерии на година и няма откъде да вземат повече, а имат десетина модела и трябва да ги разпределят помежду им.

    Коментиран от #52

  • 45 Зомби

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "3-фазния":

    И затова е кола на годината??? Скрии се някъде!

    Коментиран от #47

  • 46 Госあ

    6 0 Отговор
    Всяка втора година, нова кола. Немската мечта. Много екологично. Като фотоволтаиците.
  • 47 Абе умнико

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Зомби":

    Как се прави състезание с един кон? Как искаш Тесла да спечели, като въобще не е участвала в конкурса тази година? Все едно да кажеш че жена ти е най-красивата жена в света защото е спечелила ежемесечния конкурс за красота в село Крива паланка за август месец с ожесточената конкуренция на още две участнички.

    Коментиран от #53

  • 48 Мммммм

    11 1 Отговор
    39 хиляди продадени ФВ ИД4 за първите 6 месеца и 138 хиляди Тесла Модел У за същия период! Дааа хората не са глупави! Само няколко от тук коментиращите!

    Коментиран от #49, #54, #55

  • 49 Има разлика

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мммммм":

    От Volkswagen продажбите са равни на поръчките, докато при Тесла, продажбите са равни на производствения капацитет, а поръчките са натрупани за няколко месеца напред. Тоест ако можеха да произведат два пъти повече, щяха да са продали два пъти повече.

    Поне има добра новина днес. Една от зелените групи които водят дела срещу строителството на завода в Берлин, днес се е отказала, защото разходите по делата стават огромни, а шансовете за успех все по-нищожни до нулеви. Вече свършиха и мравките и змиите и гущерите за, които се захващаха досега и Тесла им играеше по свирката, като изпълни всичките им прищевки. Изпълнили се и всички изисквания за чистота на производството и дори ги превъзхождат. Да наскоро започна производството на Модел y и в Берлин, да видиш тогава колко ще са продажбите за първото полугодие на другата година дори в Германия и да направиш същото сравнение!

    Коментиран от #56

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Зомби

    1 5 Отговор

    До коментар #42 от "Прав си":

    Глупости на търкалета ID4 има мноооого повече опции от Tесла Y. ID4 има панорамен покрив със щора за разлика от Тесла да не ти пече. Супер интериор, супер екстериор, супер конфортна, по-бързо зареждане, реален еднакъв пробег щото всички казват че Тесла лъже за пробега. Единственият минус е 0-100 но оак е супер бърза. Изобщо кола на годината и точка

    Коментиран от #58

  • 52 Зомби

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Има огромна разлика":

    Що не провериш в Германия не се ли търси??? Или в Европа? Или в Китай. Трсла бавно гълта вода, и нормално без зарядните Тесла е пълна 0.
  • 53 Зомби

    1 3 Отговор

    До коментар #47 от "Абе умнико":

    И двете коли започват производство 2020. Тесла У я няма щото не мяза на кола а на леген!
  • 54 Зомби

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Мммммм":

    А заюли колко са?

    Коментиран от #60

  • 55 Зомби

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мммммм":

    Хахаха 138 000 са въшките на главата ти, пак си гледал тойоти или нещо друго заблудено зомби

    Коментиран от #57

  • 56 Зомби

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "Има разлика":

    Напротив ФВ не могат да смогнат да произвеждат все още нямат капацитет за батерии, но напредват здраво.
  • 57 Хахахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "Зомби":

    Не само това, ами и 244 хиляди Модел 3! 😂😂😂За 6 месеца!

    Коментиран от #63

  • 58 Хахахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #51 от "Зомби":

    😂😂😂Тесла не и трябва щора, защото затъмнява стъклото! Ма ти от де да знайш! А това което Тесла предлага в база, ФВ няма в опция!

    Коментиран от #64

  • 59 Как успя

    4 1 Отговор
    Да напишеш толкова глупости? И да искаш не можеш да си купиш Тесла без панорамен покрив, който при Volkswagen id4 го получаваш само, ако си го платиш като екстра.

    За интериора и екстериора, ти казах че на вкус и на цвет приятели нет. На един му харесва едно на друг друго. Един харесва брюнетки друг блондинки, един ниски друг високи и така нататък.

    А най-много се смях за бързото зареждане

    Ето какво казва човекът от клипа:


    Тъй като включихме 2%, исках да видя колко време ще отнеме да достигнем 42% и да добавя 40% SOC, необходим за изминаване на 100 мили. Това се случи за 16 минути, което е доста добре. Най -бързото време, което съм записал досега, беше моят Tesla Model 3 от 2019 г., който добави 100 мили пробег за 6 минути и 36 секунди.

    Коментиран от #66

  • 60 За юли са нула бройки

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Зомби":

    Точно колкото и продажбите на Tesla model У в Европа от началото на годината до днес. Даже и от началото на производство на модел У до днес, защото този модел официално не се продава в Европа. Тоест това са продажбите само в САЩ и Китай. Към момента договорят и стъпване на индийския пазар, с възможност за строеж на фабрика и там. Сам се сещай каква ще е себестойността на производство там и какви ще са продажбите!

    Коментиран от #61, #67

  • 61 Тук бъркаш

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "За юли са нула бройки":

    Модел У вече се внася от Китай! В Европа вече пристигнаха първите 8200 бройки! Ще се разпределят в някои държави! Започна доставката от Китай, до започване на производството в Берлин!

    Коментиран от #68

  • 62 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българинът":

    Да, ама не съвсем. По пътя София-Бургас има поне 3 зарядни станции с 50квч, може да дозаредиш докато правиш почивка на бензиностанцията, за половин час зареждаш за към 200км пробег. Нима е лошо? Имаш 400км, може да отидеш до всеки край на страната, това, че у нас няма зарядни е разбираемо, няма кой да ги ползва. В моето малко градче има 4 зарядни и само 4-5 ел.коли, които зареждат в гаража.

    Коментиран от #65

  • 63 Не са

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хахахаха":

    Не не не са!!!!! Това са тойото погледни пак и стига заблуждава хората.

    Коментиран от #71

  • 64 Зомби

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахаха":

    Затъмнявала стъклото, смяяяяях а ФВ сложили стъкло за апартамент😄. Я пак погледни и не се излагай, всички се оплакват че им пече на главата.
  • 65 В кой град

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Живееш ?
  • 66 Зомби.

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Как успя":

    Кукуку накара ме да гледам клип в който няма сравнение??? Това само доказва колко е добър ФВ оросто няма сравнение с недоразумението Y или по скоро why why купих тази кола😄.

    Коментиран от #69, #72

  • 67 Зомби

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "За юли са нула бройки":

    ЩЕ ЩЕ ЩЕ числата ти не са верни.
  • 68 Я си погледни календара

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Тук бъркаш":

    В момента е август. За Юли в продажбите са 0 бройки.

    Корабите не знам дали са пристигнали още, иначе наистина се очакват десетина хиляди бройки, които вероятно ще влезнат в статистиката за септември, а в най-добрия случай за края на август няколко бройки от тях.

    Коментиран от #70

  • 69 Добре

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Зомби.":

    Купи си ФВ ИД4!

    Коментиран от #74

  • 70 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Я си погледни календара":

    Имах предвид, че ще се вкарват от Китай! Все още не са регистрирани, така е!
  • 71 Хахахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Не са":

    Бройката е точна! Трудно е за вярване, нали? Ама е точна!

    Коментиран от #75

  • 72 Сравнението

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Зомби.":

    Клипа е към статията How Fast Does The Volkswagen ID.4 Charge? Our DC Fast Charge Test Finds Out. Цитата който съм дал е от тази статия, а иначе има линк и към статията за зареждането на Тесла модел 3.


    Ето ти и видеото за сравнение. Обърни внимание, че това е личния му автомобил, а за Volkswagen са му платили да напише статия и са му дали автомобилът за тест, като даже не са му дали безплатен достъп до зарядните станции и трябва да си плаща тока. За да зарибят клиентите дори им предлагат абсолютно безплатно и неограничено ползване на зарядните станции за първите три години, но въпреки това няма кой знае колко желаещи.

  • 73 сектант

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българинът":

    то и аз с мустанг 2.3 екобуст мога да пътувам до пловдив и обратно ама поне няма да изглеждам като оптична илюзия докато го правя
  • 74 Зомби

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Добре":

    Не ще си купя Ниро. А ти си купи Тесла why why why.
  • 75 Зомби

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Хахахаха":

    Не не е вярна. Бройкста е 76429. Ти излъга и точка. Не го прави повече, смешен си.
  • 76 ивелин

    3 1 Отговор
    Немска електроника ли ? - колкото по-далеч толкова по- добре.Скъпо поддържане, вечно светещo табло, много слаб Software и често "висене" в сервизите.(зная го от практика).
  • 77 Зомби

    2 1 Отговор
    Ето и други цифри за полугодието.
    Тесла 386 000
    ФВ 332 000 като в бройката влиза и плъгин хибриди.
    ГМ 227 000 от които само 6000 хибриди.
    Фиат 180 000
    Като имаш предвид че за юли Тесла нищо не продаде в Европа а в Китай бе слаба работа ФВ може и да ги е задминала. Нищо все пак до края на годината ще се бори за 3то място щото и Форд матч върви много добре.

    Коментиран от #81, #84, #87

  • 78 Смеех

    4 0 Отговор
    Къде сравнявате Гесла с фв.
    фв са по-зле от Рено и Пежо вие с Тесла сте тръгнали да ги срафнявате
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 сектант

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българинът":

    софия - пловдив като се напнем че го премочам
  • 81 Хахахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "Зомби":

    Какво да продаде, като няма повече какво да продава? Важното е, че 10 хиляди човека чакат за следващия кораб да пристигне, да си получат колите!

    Коментиран от #83

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Зомби

    0 3 Отговор

    До коментар #81 от "Хахахаха":

    А за ФВ чакат един милион, факта си е факт вече ФВ продава повече електрички от Тесла и другите ги настигат. Единстврното предимство нс тесла е зарядните им станции, но скоро и те няма да са монопол.
  • 84 Пак ли стъкмистика

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Зомби":

    Като си включил и хибридите и вместо за Фолксваген си дал продажбите на цялата Фолксваген груп, както виждаш Тесла отново продава повече електрички и няма стигане. Ако сравняваме ябълки с ябълки и поне отчетем само електромобилите, като оставим цялата Volkswagen group, а не само марката фоксваген, Ето какви са продажбите на електромобили за първото полугодие на 2021:

    1 Tesla - 386 100 и 22,7% дял
    2. SAIC + SAIC-GM-Wuling- 246 731 и 14,5% дял
    3.Volkswagen Group - 182 801 и 10,7% дял
    4.BYD - 94 267 и 5,5% дял
    5.Stellantis - 83 549 и 4,9% дял

    Май мечтите ти рязко се разминават с реалността както винаги, нали турбо drag? Цифрите и времената никога не са ти били силна страна! Отново живееш в някое друго времепространство и паралелна реалност.

    Коментиран от #88

  • 85 небрежнев

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Секта":

    Истината е, че немците (вкл. от Мерцедес, БМВ, Порше) много закъсняват с новостите. Те винаги са залагали на развитие в еволюция и не променят нищо революционно. Тесла е революционен автомобил, а немците са концепт от преди 100 години. Държат си на машинен отсек (нищо, че няма нужда от него), искат си кутия за предпазители (нищо, че компютъра може напълно да ги замени с полупроводникова защита), сложили са си супер тежък капак с оребрения, нищо че това е излишно... изобщо, личи една проста адаптация на кола с ДВГ към електрическо задвижване.
    Затова и цената на Tesla Inc стана 680 милиарда, а немците почти не растат от десетилетия (BMW - 52 млрд; Daimler - 77 млрд). Компанията Тесла е натоварена с огромни очаквания и тя до голяма степен ги оправдава, докато немците тичат след събитията. Някога Даймлер, Бенц, Порше са правили революция в транспорта, като замениха каруцата с автомобил. Днешните новатори не са в Европа, защото Европа не се интересува от тях. ЕС знае да прави регулации, да съдира бизнеса с данъци, да развива права на работещи и профсъюзи, да мрази богатите, да въвежда еко такси, парникови квоти... и така изгони иноваторите.

    Коментиран от #90

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Пак ли стъкмистика

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Зомби":

    А за да не заблуждаваш останалите Ето ти и продажбите по модели за месец Юни и първото полугодие. Колата на годината нещо не се продава както им се иска, нали?
    Ранг на модела
    Най-продаваните модели миналия месец бяха: Tesla Model 3 (70,397) и Tesla Model Y (36,727), Wuling Hong Guang MINI EV (29,143), Volkswagen ID.4 (12,262) и Renault ZOE (8,447).

    Най-продаваните модели от годината до момента:

    Tesla Model 3 - 70,397 и 243,753 YTD
    Wuling 's Hong Guang MINI EV - 29,143 и 181,810 YTD
    Тесла Модел Y - 36 727 и 138 401 от началото на годината
    BYD Хан EV - 5802 и 38 667 от началото на годината
    Volkswagen ID.4 - 12 262 и 38 499 от началото на годината
    Great Wall Ora Black Cat EV - 6,510 и 32,013 YTD
    Renault ZOE - 8447 и 31 426 от началото на годината
    Hyundai Kona Electric - 6,353 и 31,233 YTD
    Volkswagen ID.3 - 7,122 и 31,079 YTD
    GAC Aion S - 5,916 и 30,456 YTD
    Общо: 583,507 и 2,546,768 YTD


    Както виждаш дори смотаната според тебе Tesla модел У, въпреки че е по-скъпа, се продава три пъти повече отколкото евтиния и качествен Volkswagen id4.

    Ще кажеш ли каква е логиката според тебе?

    Коментиран от #92

  • 88 Зомби

    0 1 Отговор

    До коментар #84 от "Пак ли стъкмистика":

    Айде зомбито започна да се изксзва по технически въпроси. Първо ДВГ не биле коли, добре приемаме че не са после и меките хибриди не биле коли добре и тях задраскваме. Сега за да му излязат сметките и плуг ин хибридите не са коли😄😄😄😄. Добре да кажем само Тесла са коли за да ти излязат сметките. Само да поясня коли от пакетче зрънчо дето се разпадат на пътя😄.

    Коментиран от #89, #96

  • 89 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Зомби":

    Взимат се електрически коли, а не всякакъв друг вид слама! Плъгин не са електрически, даже повечето от тях карат само на ДВГ!

    Коментиран от #91

  • 90 Зомби

    0 3 Отговор

    До коментар #85 от "небрежнев":

    Голяма инивация да сложиш литиева батерия и асинхронен мотор в кола. Та то това го има от 100 години. Да батериите не са биле литиеви, ама според вас Мъск е измислил литиевата батерия.😄. Аааа забравих другата иновация батериите биле в пода😄, щото другите автомобили ги слагат по тавана😄. А двигателят сигурно мъск е изобретил асинхронният двигател😄😄😄. Че и наскоро мъск започна да се отказва от него за сметка на синхроннен, които някои други марки използват😄😄😄. Инивацията му е машина за промиване на мозъци, тука е много добър и ти си доказателство за това😄.

    Коментиран от #147

  • 91 Зомби

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "Хахахаха":

    Да бе нали ти казах само червена Тесла е кола щото подхожда на червилото и лака ти!!! 😄.
  • 92 Зомби

    0 1 Отговор

    До коментар #87 от "Пак ли стъкмистика":

    Супер супер лъжи миналият месец тесла да е продала толкова коли😄😄😄. Та продажбите и за юли клонят към 0 супер минимални😄😄😄. Миналият месец ФВ е продала минимум 10 пъти повече коли😄😄!!! минимум😄😄😄. Лъжеш като съдран😄😄.

    Коментиран от #93, #94, #97

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Така е!

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Зомби":

    Прав си, през юли месец Тесла не е продала толкова колкото през юни, но е произвела същото количество и все някога това количество ще стигне до клиентите и ще се реализират продажби. Напълно е логично, за всеки който има логическо мислене. Това се повтаря през всяко едно тримесечие от години насам и този ефект ще намалее чак когато Тесла има заводи на всеки един континент и не се налага изчакване за събирането на поръчки за цели кораби и транспортирането им с месеци, които освен всичко, блокират и оборотни пари и оскъпяват крайния продукт както като себестойност заради транспорта от други континенти, така и с допълнителни такси за внос.

    Само че тогава към тези 200 хиляди произведени от двата завода тази година за тримесечие, ще се добавят още 200 хиляди догодина като заработят и другите два завода и производствения капацитет на Тесла ще се удвои, продажбите на Тесла модел 3 и Тесла модел У също. Volkswagen догодина ще продава ли два пъти повече от ID3 и ID4? Аз ще продава ли два пъти повече автомобили като цяло - 10 милиона вместо сегашните 5 милиона?
  • 95 ВСВСВС

    1 0 Отговор
    Поредната платена реклама на един електрокар. Който има спомени от преди 90-та година, знае за какво става на въпрос....
  • 96 Кола от зрънчо

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "Зомби":

    Абе Volkswagen id4 уж е супер автомобил, със заслужена награда световен автомобил на годината, а защо така никой не иска да го купува? Уж започнаха продажбите заедно с онова недоразумение Tesla model У, дето мяза на леген и е адски некачествена кола като изкарана от пакет от зрънчо, която се разпада по пътя и вратите не могат да и се отварят, а въпреки че е с 20 хиляди евро по-скъп автомобил от суперавтомобила на Volkswagen, този боклук се продава три пъти повече?

    Трябва да е много вкусно Това зрънчо, сигурно заради него купуват и боклука Тесла, дето е в пакета на зрънчото?

    Все още чакам отговор защо хората предпочитат да дадат 20 000 евро повече за да си купят по-лош автомобил? Според мен е точно обратното. Volkswagen id4 е толкова зле, че повечето хора не искат да го купят дори за 20 000 евро по-ниска цена. Представи си какви щяха да са продажбите ако бяха на една и съща цена или пък фолксвагенът като супер автомобил беше на по-висока цена от боклука на Тесла?

    Коментиран от #99

  • 97 Чети и реви

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Зомби":

    Лъжливи били данните казваш? Не можело да са толкова продажбите? В нашата реалност има реална статистика бе пич, във вашето време-пространство няма ли? Все се чудя от кое време и от коя паралелна реалност пишеш. Статията от която съм взел данните е The plug-in car market heads to above 6 million units sold in 2021 and double-digit market share.


    Както виждаш има данни както за хибриди, така и само за чисти електромобили и никъде Volkswagen не е лидер. Дори да вземеш Volkswagen group с всичките му марки и всичките модели на всяка марка взети заедно са продали общо182 801 електромобила, а само Тесла модел 3 има 243 753 продажби за същия период и се продава повече от тях, защото има заявки до края на годината, а електромобилите на Volkswagen стоят натрупани по дилърствата и се водят продадени, въпреки че са продадени на дилъри, а Тесла няма дилъри и продажба се отчита, чак когато се предаде физически и юридически на крайния клиент. Малка, но съществена разлика!

    Коментиран от #100

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Пазари

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Кола от зрънчо":

    Защото си зомби и то на квадрат. Не е въпрос кога са започнали продажбите а къде са. Тесла има разработени базари, разработени станции за зареждане. ФВ сега започва да напредва има и ДВГта има и Хибриди има всичко. В Китай няма разработен пазар сега едва започва да напредва. В САЩ същото сега започнаха продажбите там хората си имат програма и си я следват бавно постепенно напредват. Форд също доскоро Тесла в САЩ имаха само конкуренция на Шевролет която е друга измислена марка. Сега Форд извадиха супер Форд матч, ФВ извадиха кола на годината, ФИАТ извадиха супер модел. В Китай още по-добре за Тесла в момента че нямат никаква конкуренция до вчера освен местни производители. Буквално преди месец ФВ започна и там да пробива. КИА също пробива в Европа и на Изток. Зрънчото скоро време ще се превърне в треторазрядна кола. То само като я видиш на какво мяза все едно произведена в Китай да ти е гнусно да я гледаш.

    Коментиран от #101

  • 100 Август

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Чети и реви":

    Нaй-прoдaвaнитe мoдeли минaлия мeceц бяхa: Tеslа Mоdеl 3 (70,397) и Tеslа Mоdеl Y (36,727), Wuling Hоng Guаng MINI ЕV (29,143), Vоlkswаgеn ID.4 (12,262) и Rеnаult ZОЕ (8,447).

    Да това е лъжа кое не ти е ясно!!!!!!!!
    Ти обаче си толкова неграмотен че не знаеш в кой свят и по-важното в кое време живееш!!!!
    Да ти напомня нещо щото си забравил: Юни, Юли,Август. Та днес сме 19 Август тоест миналият месец е юли а тези данни са пълни ла_йна щото за юли продажбите на Тесла клонят към нула а на фолцваген са огромни!!!! Хайде ходи на училище да научиш месеците.

    Коментиран от #104, #128

  • 101 Е този път нищо не каза!

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Пазари":

    Volkswagen и всички останали имат представителства в почти всяка страна от света включително и в треторазрядни пазари като България. Страните в които Тесла има представителства и пазари са по-малко от пръстите на ръцете ти.

    Когато става въпрос за Тесла въобще не става въпрос за пазари. Както виждаш на един от най-сериозните пазари - Европа, все още не се продава Тесла модел У, не защото там няма пазар, не защото няма търсене, а защото с тесла няма производствени възможности. Точно затова и не бърза да разширява пазарите си, защото към момента производствените и възможности не могат да задоволят дори малкото пазари на които е стъпила. Ограничението на продажбите им е единствено и само производствения капацитет. Като разширят него, ще разширят и пазарите, но чак когато бъде задоволена потребителското търсене на настоящите. При 10 пъти по-големи пазари на Volkswagen с всичките им представителства и сервизи, да имат три пъти по-малко продажби си е излагация отвсякъде.

    Коментиран от #102

  • 102 Пазари

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Е този път нищо не каза!":

    ХеХе какво я топли ФВ че има представителство в БГ. Явно за юни Тесла е продала един милион Тесли в България :))). Основните пазари са 3 другото клони към 0!!! Това са САЩ където ФВ наскоро навлезе с ИД4 а ИД3 все още я няма. Освен това още не е излязло ИД4 с двата мотора , но вече е представена.Между другото Е-трон и Таикана се харчи като топъл хляб. После Китай където ФВ просто не си правеше труда да рекламира електричките си наскоро започна да полага усилия и другият Европа където Тесла вече гълта вода. Айде честито скоро ще имате и тиквен медал:)).
  • 103 kkk

    0 0 Отговор
    това лято термометърът в колата ми показваше 42 градуса... таа как се охлажда това возило и с колко се намалява пробега... че при нас е топло лятото мерси

    Коментиран от #105

  • 104 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Август":

    Ти се надяваш на нула ли? 😂😂😂А защо като влезеш за поръчки сега, доставката е чак декември, знаеш ли? Чакай да ти кажа! Щото предните доставки, вече са разпродадени!

    Коментиран от #106, #107

  • 105 Хахахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "kkk":

    Аууу, ма то като у БГ-то такива температури никъде няма! Нито в Швеция е толкова студено като у БГ-то, нито в Калифорния толкова горещо като у БГ-то! То у БГ-то е като ад!

    Коментиран от #108

  • 106 Бърка в носа

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Хахахаха":

    А на ФВ са разпродадени за 21 век и приемат чак за 22 век. Бебешка работа ти му говориш с реални факти той си бърка в носа.
  • 107 Зрънчо

    0 1 Отговор

    До коментар #104 от "Хахахаха":

    Ти нова кола купувал ли си си някога през живота си???? Няма такъв филм да си я поръчаш днес и да дойде утре!!!! Да има няколко броики в салоните, но те са с предварителна конфигурация. Нормално като избираш екстри да се забави поръчката няколко месеца. Бебешка работа купува си зрънчо и мисли че кара кола.
  • 108 Пада пада

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Хахахаха":

    И я прочети не пада ли батерията през зимата хората казват пробега пада около 20 процента!!!! А лятото я провери с климатика не пада ли батерията????
    Даже още по лошо имаше един клип човека отива на почивка оставя колата на летището връща се след един месец и батерията паднала не може я запали:)). Дори и като не я караш батерията пада!!!

    Коментиран от #110

  • 109 123

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Прав си":

    В щатите цената няма никакво значение, защото там липсват редица данъци, спрямо Европа. Освет това, в Германия цената на Теслата е след екобонуса, който в БГ го няма. Той със сигурност компенсира цената на автопилота. Освен това, виждал съм тесла и фв на живо. Теслата е сделана с теслата. Фв е много по-добре направен. А за Шкода да не говорим - Енияка е като премиум автомобил.

    Коментиран от #111, #132

  • 110 Да де

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Пада пада":

    Така както ти скача и разхода на ДВГ, зимата гори докато загрее, а лятото заради климатика!

    Коментиран от #112

  • 111 Да де

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "123":

    Като си пусниш климатика и разхода ти скача от 5 на 6 на 100! Това не са ли 20 процента? И съответно автономността пада с 20 процента?

    Коментиран от #113

  • 112 Смяяяяях

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Да де":

    ХеХе колко ти скача разхода зимата :))) 20 % ??? Абе откъде ви намират такива заблудени :)). Лятото колко скача разхода с климатик 1 литър на сто което е нищо щото като си на бензин не ти пука особенно това.
  • 113 А зимата

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Да де":

    А зимата:))))) . С 20 процента ли пада? Смяяяяяяяяяях.

    Коментиран от #114

  • 114 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "А зимата":

    И зимата скача, за да ти загрее мотора! И лятото за да върти компресора! Пробвай един и същ маршрут с климатик и без! А зимата при къси разстояния из града до 5-10 километра също си виж разхода! Как спорите, а не си разбирате от колите! И, не ти пукало, щото било на бензин? Ееееее това е логика! Ми той бензина е по-скъп от тока, този на ток защо да му пука, че му харчи повече ток?

    Коментиран от #116

  • 115 Qwerty

    0 0 Отговор
    За инжелерите от форума, само да кажа, щото нали ние всичко знаехме : има техническа и търговска причина ФВ да е с барабани отзад! Защо ли? Ами защото двигателя е на задната ос, където рекуперацията оказва спирателни сила! Второто е защото барабанните спирачки оказват по малка съпротива при свободен ход! Третото е защото поддръжката е по евтина и живота им е по голям. И четвъртото е защото са по евтини за производсво! Сега по добре ли е, колеги?

    Коментиран от #117

  • 116 Смяяяяях

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Хахахаха":

    Айде бе колко ти загрява тази кола 5 минути:)) . Айде вземете се разберете отделя ли топлита двигателя или не. Накрая ще се окаже че ДВГ има 100 процента КПД и не отделя никаква топлина :))). Даже напротив студеният въздух е по добър за двигателя, не случайно спортните коли извеждат всмукателният колектор далеч от топлината :))).

    Коментиран от #118

  • 117 Напред

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Qwerty":

    А най-важната причина е че колата така е направена че да се движи напред :)))). Даааа когато се движиш напред и натиснеш спирачката натоварването до 70 процента отива на предните гуми!!! Отзад не е чак толкова осезаемо, като добавим рекуперацията е напълно излишно да се оскапява колата ако е нормална кола. Ако е спортна кола ОК, но за нормална няма голям смисъл.
  • 118 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "Смяяяяях":

    Абе ти нормален ли си? Чувал ли си за работен режим на мотора? Знаеш ли колко е моментния разход на обороти на студен и топъл двигател? Няма какво да ти се обяснява, кой разбрал, разбрал!

    Коментиран от #119

  • 119 Смяяяяяяях

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Хахахаха":

    Кажи бе разбирко, ти сам не можеш обувките да си завържеш за коли ще ми обесняваш. За колко време загрява един съвременен бензинов двигател, то да не е албански реотан като мозакът ти. 5 минути изгорил 3 капки бензин повече и се разрева, това да не ти е москвича да го караш с дръпнат смукач ти или живееш в 20 век или при талибаните.

    Коментиран от #120

  • 120 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Смяяяяяяях":

    Абе ей отворко, един съвременен мотор даже загрява много бавно, ма ти отдя дъ знайш! Даже да си чел тук статията за мотора на Хонда, който изстива, когато работи на място? И знайш що и тъй? Щот е ефективен, за туй!

    Коментиран от #121

  • 121 Смукач

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "Хахахаха":

    Да бе и аз това казвам мотора на Хонда е с 100 процента КПД😄😄😄😄. За какво са ни тогава електрички със смешните 90 процента смяяяях. Да Хонда даже е направила перпету мобиле😄😄😄😄. Откъде ви намират такива, айде дърпай смукача и пали тротинетката.

    Коментиран от #122

  • 122 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "Смукач":

    Умник, чети и се ограмоти малко преди да спориш! https://fakti.bg/avto/569185-novite-hondi-ne-bili-udachni-za-studeno-vreme

    Коментиран от #123

  • 123 Смяяяяяяях

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "Хахахаха":

    Хаха на това се казва на крива ракета космоса и пречи😄. Не са си изчислили правилно отоплителната система от хонда и сега много ефективен бил мотора смяяяяях. Колко да е ефективен кажи ми колко му е КПДто? 😄😄😄. 1000000000000000 процента😄😄😄😄😄.

    Коментиран от #124

  • 124 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Смяяяяяяях":

    Така е, остана ти самото да се смееш! За друго не ставаш! Смяяяяяях!
  • 125 748382

    0 0 Отговор
    Световен боклук на века ахахаххаа цялото ваг
  • 126 Кози

    0 0 Отговор
    Заключението: НЕЛОШ автомобил. Аз нелош автомобил мога да си намеря и за под 100 бона.

    От големи скъпи електрички смисъл няма. Тяхната среда е градът и кратките сутрешно-вечерни пътувания от-до работа. Следователно трябва да са малки семпли и ЕВТИНИ.
  • 127 оня

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Нееее, за богатите в града.
  • 128 Ех тези турбо времена

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Август":

    Така и не можеш да се оправиш, ако става въпрос за дати години и часове. Има ли време с което трябва да се съобразиш тотално зацикляш и не можеш да мислиш!

    Напълно очевидно, е че когато става въпрос за първото полугодие, никой не ти говори за продажбите през юли месец, който е седмия месец и не попада в първата половина на годината. Освен това очевидно няма как да се говори за юли месец, защото статията е написана преди почти три седмици, а дори днес все още не е излязла статистиката за продажбите през юли месец.

    И понеже до болка те познавам колко ти е единственият потенциал, специално започнах пост 87 за който казваш, че са лъжливи данните ето така:

    "А за да не заблуждаваш останалите Ето ти и продажбите по модели за МЕСЕЦ ЮНИ и първото полугодие"

    Така че недей да търсиш под вола теле, а коментирай продажбите за първото полугодие.

    И особено това
    "Дори да вземеш Volkswagen group с всичките му марки и всичките модели на всяка марка взети заедно са продали общо182 801 електромобила, а само Тесла модел 3 има 243 753 продажби за същия период и се продава повече от тях, защото има заявки до края на годината, а електромобилите на Volkswagen стоят натрупани по дилърствата и се водят продадени"

    За да няма недоразумения, това са продажбите за първото полугодие и цифрите са вярни. Ако смяташ че не са, дай правилните, като цитираш заглавието на източника.

    Коментиран от #133

  • 129 То може

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българинът":

    да пътува но ще е със скоростта на автобусите и тировете,защото иначе няма да се добереш ни до Пловдив, ни до Плевен ни до където и да е извън града. Пише 500 км обаче леко и без да се натиска много педала за ускорение.
  • 130 Извинявай

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "3-фазния":

    но какво е финес и колко часа стоя на зарядка по тези финеси ли са фитнеси ли са и от последния финес до София не спирали на още финеси,нещо май ти издиша финеса ми се струва.
  • 131 Колко да е стоял?

    1 0 Отговор
    Както виждаш от видеото в коментар 59, на такава станция 160 км пробег се зареждат за 16 минути. Колко километра да е от морето до София? За какви часове зареждане говориш, четири такива спирания правят точно един час за които зареждаш за 600 км пробег? Часове означава поне два часа, тоест 1200км така, че вземи уточни за кое точно море говориш, щом се намира на минимум 1200 км от София? Пък и за 1200 км шофиране, два часа почивка и забавяне не е чак толкова време дори да караш Volkswagen, а Тесла зарежда повече от два пъти по-бързо. Тоест почивката ще е максимум час за изминаване на 1200 км и то ако си тръгнал с напълно празна батерия.

    Коментиран от #134

  • 132 Разследване

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "123":

    В САЩ започват разследване срещу Тесла заради автопилота. За 11 инцидента със 17 ранени и един загинал блъснали се при вечерно каране в линейки или пожарни със включени светлини!

    Коментиран от #138

  • 133 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Ех тези турбо времена":

    Казах ти за теб кола е само червена Тесла за да ти отива на лака ти и червилото. Е за 7 месеца ФВ са продали повече електрички и плугин хибриди от Тесла. Точка. Освен това форд и фиат ги настига така че на края на годината ще имате тиквен медал.

    Коментиран от #139

  • 134 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Колко да е стоял?":

    Моооооля ФВ и особено Ауди е трон зареждат по бързо от Тесла.

    Коментиран от #135

  • 135 Не не

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Зомби":

    Нито едно от двете не зарежда по-бързо от Тесла Модел 3!

    Коментиран от #136

  • 136 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Не не":

    Да да да провери.

    Коментиран от #137

  • 137 Не не

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Зомби":

    Какво да проверявам бе пич? Ми влез провери! Има достатъчно видеа, влез на Бьорн Ниланд, има достатъчно тестове!

    Коментиран от #142

  • 138 Разследващ

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "Разследване":

    И какво мислиш, че ще установи разследването? Автопилота не е "видял" аварийните автомобили, защото по онова време е разчитал както всички останали автомобили на радара да засече приветствието, а радарите при магистрална скорост засичат препятствията разстояние, което е по-малко от спирачния път при тази скорост. Затова от няколко седмици Тесла вече не използва радари, а разчита само на образа от камерите и на компютърно зрение, защото радарите само бъркат работата.

    За разлика от радарите, хората могат да видят авариен автомобил с аварийни светлини на доста по-голямо разстояние и да го индетифицират като такъв за да предприемат адекватни действия, но очевидно не са го направили в случая, следователно следствието ще установи че вината е на водачите, който са 100% отговорни при шофирането.

    Трябва да си достатъчно луд, за да си довериш живота на 100% на автопилот, който дори според производителя му е недовършен и нямаш право да отделяш очи от пътя.
  • 139 Продали са грънци

    0 0 Отговор

    До коментар #133 от "Зомби":

    Вече за 11-и път те питам за цифрите? Дори Тесла да не е продала нито един автомобил през юли, от Volkswagen не могат да произведат толкова колкото беше разликата през юни.

    Коментиран от #140

  • 140 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Продали са грънци":

    Разликата за h1 беше 50 000 автомобила. За юли само в Германия ФВ са продали 10 000 електрички така че сори. Тиквен медал за Тесла.

    Коментиран от #141

  • 141 Дрън-дрън

    0 0 Отговор

    До коментар #140 от "Зомби":

    Я помисли пак? Да не бе за целите на стъкмистиката, освен, че реши да включиш и плъгин хибридите на Volkswagen, да си решил да включиш и електромобилите и хибридите на абсолютно всички компании под шапката на Volkswagen group, за да ти излезе сметката? Защото за първото полугодие, Volkswagen продаде 153 815 електромобила и плъгин хибрида, а Тесла 386 080 разликата е 232 265 броя да не твърдиш, че само през юли, Volkswagen са продали толкова?

    Коментиран от #143

  • 142 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "Не не":

    Гледай охлюва Тесла как зарежда пусни на 9 мин сравнено с гепарда Ауди то просто няма място за сравнение!!!! Теслата е от миналият век просто срам.

  • 143 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "Дрън-дрън":

    Да те питам ти като се хвалиш за печалбата на Тесла знаеш ли какво включва в нея? Естествено че броим Групата. Хайде вземай тиквеният медал. Натъкмяваш си го така че да ти е удобно.A знаеш ли какво означава GM??? Не не е марка дамски чанти които ти отиват на червената Тесла, сам провери😄.
  • 144 Дай цифрите де

    0 0 Отговор
    Значи познах че стъкмистиката е на ниво. Сравняваме няколко марки и стотиците им модели хибриди с една-единствена марка и трите и модела за да ни излезе сметката! Гениално!

    Нали говореше за Volkswagen, а не за Volkswagen group. Нали знаеш че разликата е от земята до небето. Следващия път ако искаш включи абсолютно всички автомобилни марки на света срещу Тесла, като искаш да ни убедиш в нещо. Въпреки лошия месец искаш ли да се обзаложим кой ще е най-продаваният модел в света за юли?

    Коментиран от #145

  • 145 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #144 от "Дай цифрите де":

    Приемам облога. Няма да е Тесла 3.

    Коментиран от #146

  • 146 А другият облог

    1 0 Отговор

    До коментар #145 от "Зомби":

    Че audi e-tron и особено пък Volkswagen зареждали по-бързо от Tesla? Ако знаеше английски, щеше да знаеш че дори шофьора на Аудито си призна, че Тесла зарежда много по-бързо от Аудито и това е нагласен тест. А стана още по нагласен, с повредената зарядна колонка. Както виждаш, двамата шофьори очакваха над 100 киловата зареждане при 50% на батерията на Тесла, но получи само 70кв.

    Ето ти реално сравнение с екранни снимки. Обърни внимание на най-важният параметър - колко километра се зареждат за час! До 40% Тесла зареждаше с над 1200 километра за час, а Аудито 600 километра за час. 30-те процента които трябваше да зареди за твоя клип, бяха заредени за осем минути на този клип. Всеки умен шофьор, ще изчака да му падне повече батерията за да зареди по-бързо, точно както каза в твоя клип и шофьора на Аудито.

    На него му бяха необходими 21 минути, за да зареди 38% за да се върне. Дори да беше започнал зареждането от 10%, както в клипа по-долу, щяха да са му необходими 14 минути при 8 за Тесла. Както виждаш тук от 51% до 80% зареждането на Тесла обикновено отнема 15 минути. Точно колкото отнема ти на аудито от 41% до 80% и ако всичко беше нормално, шансът щеше да е точно 50 на 50 и това беше целта... уж, защото Тесла зарежда по-бавно от Аудито чак след 67%. В реалния свят, аудито няма шанс, ако тръгнат на дълъг път. Тесла дори нямаше нужда да зарежда, за да се върне и щеше да има 10% остатъчен заряд.

    Коментиран от #149

  • 147 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Зомби":

    Не теб пък няма какво да се промива.
  • 148 Явно нямаме турбо облог?

    0 0 Отговор
    Май се срещна с реалността, нашата реалност и нашето време пространство, и осъзна че пак си объркал времената - този път времето за зареждане и в нашата реалност и по наше време, Тесла зарежда за най-кратко време при дълго пътуване и кара зареждането на другите да изглежда наистина като охлюви. Това е и една от причините да се предпочита най-много от клиентите и да има най-големи продажби. Старае се да премахва недостатъците на електромобилите, а да не ги подчертава с дебели черти като Volkswagen, който прави бавни и тежки автомобили, които се зареждат бавно и се опитва с трици маймуни да лови, гонейки ниска цена за скучен автомобил.
  • 149 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #146 от "А другият облог":

    Престани да се оправдаваш с неграмотноста си, и разбери че това че си неграмотен не те оправдава:
    1. Даваш ми клип който е преди 2 години!!!!! и това е старият Е-трон когато Ауди прохождаха с електричките.
    2. Дори и със старият Ет-рон се вижда това което човека какзва за новата Тесла че тя зарежда бързо до 40 процента и после издиша. Да сравнена старият Е трон със 3-ката до 40 процента Теслата зарежда по-бързо но после издиша и дори СТАРИЯТ Е-трон зарежда по-бързо от 40 до 100 процента.
    3. Дори и самата тесла препоръчва батерията да не се изразходва до нула а да се пълни 20-80 процента така че сравнена 3-ката със СТАРИЯТ Е-трон предимството е 20-40 процента и после издиша :)).
    А сравнена с новият Е-трон от моят клип то няма сравнение бъдещето срещу леген:)))).
    И накрая понеже си неграмотен и не само че не знаеш англиЙски, но и не познаваш цифрите. Човека в клипа казва от моят опит тесла след 50 процента зарежда на около 100 кВ!!!! Е на твоят клип се вижда че на 51 процента зарежда с 105 кВ а на моят клип се вижда че на 51 процента започна да зарежда на 71 по надолу обяснявам защо.Аудито на 50 процента беше 125 кв :))))). Като обаче забележи понеже не разбираш английски!!!!!!! Човека казва двете колонки си споделят мощноста!!!!!!повтарям за неграмотните споделят мощноста и казва че нормално аудито зарешжда на 150 кв повтарям 150 кв на 50 процента но поради споделената мощност на 50 процента теслата вместо 100 кв беше 70 а аудито вместо 150 беше 125 к

    Коментиран от #150, #153

  • 150 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #149 от "Зомби":

    И накрая най-големият срам за Тесла за еднакво време:
    Тесла 41-79 процента
    Е-трон 51-90 процента
    Сраааааааам Легена е бавен като костенусрка и заровен в миналият век!!!!
    И пак ти казвам това че си неграмотен не те оправдава, само ме кара да се смея :)))))))))))))))))))))))))))

    Коментиран от #151, #156

  • 151 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #150 от "Зомби":

    Опсссс обърках даже по лошо:
    Тесла: 51-79
    Ауди : 41-90
    Срааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааам

    Коментиран от #152

  • 152 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Зомби":

    Тоест понеже си неграмотен и не можеш да смяташ до 100 а само до 10 :)))
    Тесла 79-51 = 28 процента за 21 минути
    Е-трон 90-41 = 49 процента за 21 минути
    Закриваааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааай :))))))

    Коментиран от #154

  • 153 И понеже си неграмотен

    0 0 Отговор

    До коментар #149 от "Зомби":

    Благодаря, че каза за споделянето, защото да си призная гледах клипа отгоре-отгоре и това не бях го чул. Ето това е обяснението на абсурда, който гледахме в клипа.

    Колонките са 175 кв, но тази мощност се разпределя между две съседни колонки и когато два автомобила зареждат, разпределяте тази мощност. Очевидно до теслата е имало друг автомобил който зарежда и са си разпределя ли мощността, което напълно обяснява максималната мощност от 70 и няколко киловата което е половината на 175 . На колонката до Аудито никой не зареждаше и затова използваше пълната мощност която може да поеме автомобила. Мита е разбит !

    Коментиран от #155, #158

  • 154 Тъкмо си тръгнал да смяташ

    0 0 Отговор

    До коментар #152 от "Зомби":

    За колко време трябваше да зареди Аудито и за колко време трябваше да зареди теслата за да се върнат обратно в къщи? Абсолютно никой не се интересува с каква мощност зареждаш, а за колко време ще заредиш и ще тръгнеш. А по този показател няма кой да бият Тесла. Тоест бързото зареждане въобще не помага на Аудито, на което му е необходимо два-три пъти повече време, за да зареди за същите километри пробег. Предимството е само за собствениците на зарядните станции, защото ще вземат повече пари от собственика на аудито за същите изминати километри.

    Коментиран от #159

  • 155 Зомби

    0 1 Отговор

    До коментар #153 от "И понеже си неграмотен":

    Моля ти се не оправдавай незнанието си с това че си гледал отгоре отгоре. Отново говориш простотии!!!!!!!!!!!!!!Но това няма как да се оправдае.
    Слушай внимателно и записвай ЩЕ ГОВОРЯ БАВНО:
    Аудито и Теслата си спделят захранването!!!!!!!!!
    от 12:30 до 12:40 си казва човека че на тези проценти нормално аудито зарежда на 150 кв но сега е 123 кв понеже може би захранването е споделено. Затова и теслата също е малко отдолу вместо 100 кв на 70 кв.
    Човека е зареждал хиляди пъти и ти казва нормално като зарежда на 50 процента батерия Тесла 3 е около 100 кв а Етрона на 150 кв!!!!!
    Просто Аудито е от друго време а Теслата е д20 годишен динозавър :)).

    Коментиран от #157

  • 156 Е така де!

    0 0 Отговор

    До коментар #150 от "Зомби":

    За едно и също време, дори при изрично споменатото манипулативно предимство за аудито, за едно и също време аудито е заредило И ПЛАТИЛО много повече енергия, която ще му стигне за връщане в къщи, а докато се приберат тази енергия ще е изразходвана и двата автомобила ще се прибират 40% остатък в батерията. Та Какво е предимството на Аудито? Не е заредило по-бързо за същия пробег, само дето е платило два пъти повече . Мерси от такива "предимства"

    Коментиран от #160

  • 157 Ти да видиш!

    0 0 Отговор

    До коментар #155 от "Зомби":

    Този човек като е зареждал хиляди пъти, имаш ли му доверие на 100% на клиповете? Особено като гледаш как превъзнася Аудито?

    Коментиран от #161

  • 158 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #153 от "И понеже си неграмотен":

    Ти не само си неграмотен но и сляп :)))). Теслата е най открая в дясно няма друга кола до нея само Аудито!!!!!! Двете коли си споделят захранването неграмотна къртица :)))) Затова и на Аудито хандшеика отне 15 секунди повече понеже теслата почна няколко секунди по-рано.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #156 от "Е така де!":

    Ти си потресаващ не знаеш разлика между кв и квч не знаеш разлика между бързина на зареждане на батерия и КПД какво знаеш???
    Другият път може да сравним Семи камиона с Рено ЗОЕ и да видим кое до къде ще стигне потресаваща некомпетентност тука спорим само за зареждане на батерията. Не гледаме аеродинамика, тегло на колата и т.н. само зареждане на батерията:
    Тесла 79-51 = 28 процента за 21 минути
    Е-трон 90-41 = 49 процента за 21 минути
  • 161 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "Ти да видиш!":

    Хехе човека вързва двете коли и ти показва какво става факта си е факт 70 кв за Телса на 125 кв при Ауди при около 50 процента какво доверие!!!
    Ако не беше споделено захранването щеше да е 150 на 100 точка.
    Дори и твоят клип доказва това което той казва че на 50 процента теслата е на около 100 кв. и Аудито е по-бързо и то старото. А виждаш че новото лети, покажи клип който опревергава ама не можеш щото си зомби и дори при очевидни неща мозакът ти е облъчен и отказва да признае. Най лошата комбинация неграмотен човек със зомбиран мозък :)).

    Коментиран от #163

  • 162 Бръмчо Бръм

    0 0 Отговор
    Немските коли са като немските жени...студени, капризни, чепати и вечно с луксозни проблеми...;-)!
  • 163 Щом му вярваш на човека

    2 0 Отговор

    До коментар #161 от "Зомби":

    Гледай и реви с глас, защото си същият този човек ще срине и изравни със земята всичките ти аргументи за бързото зареждане на audi и Volkswagen.

    Кажи сега колко време трябва на Тесла audi и Volkswagen, за да заредят за 255 километра пробег? Клиентите въобще не ги интересуват киловати и проценти тях ги интересува, ако трябва да минат 1000 километра, колко време трябва да отделят за зареждане. Или любимото на вашата групичка, колко часа ще трябва да спирам за зареждане за да стигна до морето отговорът се крие в клипа - след изминати 255км, кажи колко време от днес на всички автомобили, за да заредят за следващите 280 км?

    Коментиран от #165

  • 164 Благо Пинъса

    0 0 Отговор
    прилича на rav4 и разтеглен t-roc едновременно. Слабо
  • 165 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #163 от "Щом му вярваш на човека":

    Казах ти 10000000000000000000000000000 неграмотноста ти не те оправдава вече, когато ти кажем 1000000000000000000000000 че си неграмотен трябва да си вземеш поука от там нататъка ставаш смешен.
    19:50 казва за Аудито че зарежда на 143 кв и то при батерия от 53 процента!!!! като нормално е около 150 кв което се потвърждава и от другите клипове където се вижда че при 50 процента скороста е около 150 кв!!!!!
    20:50 качва че Аудито е голяма тежка кола тоест тя е друг клас няма как да я сравняваш с 3ката за КПД!!!!!! Пак ти казвам колко е КПД на Семи Камиона и на Рено Зое???? Разбираш ли какво те питам албански реотан???
    21:41 Казва за 3-ката 7 мин му отнема от 57-59 процента тоест 2 процента 7 мин what!!!!!! това не е ли охляв?????
    22:25 Казва 148 кВ скорост на зареждане при 63 процента за Аудито това е кола а не като легена!!!!!и продължава невероятно за тази кола че при висок процент на батерията продължава на висока скорост да зарежда!!!!и казва сега ВНИМАНИЕ!!!!! ако се зарежда от празна до пълна ЛЕСНО ЛЕСНО ЛЕСНО ЛЕСНО ще победи дори Тесла 3 :))))).
    26:10 За 3ката скороста на зареждане при батерия 68 процента скороста е 72 кв !!!!!!! баааавно при положение че аудито при 63 процента беше 148 кв два пъти бо бързо!!!!!!
    29:00 За аудито казва 87 процента зарежда със скорост 90 кв почти със скороста на 3-ката при 50 процента!!!!! сраааам.
    29:10 Във същият момент когато Ауди беше 53-90 процента тесла 3 беше 57-79 ппроцента!!!!!!!!С раааам Аудито е сложи

    Коментиран от #166, #169, #182

  • 166 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Зомби":

    29:10 Във cъщият мoмeнт кoгaтo Aуди бeшe 53-90 прoцeнтa тecлa 3 бeшe 57-79 ппрoцeнтa!!!!!!!!C рaaaaм Aудитo e cлoжилo 37 % a Тecлaтa мижaвитe 22 прoцeнтa!!!!
    30:00 Зa Тecлa 3 кaзвa при 85 прoцeнтa зaрeждa нa 49 кв a aудитo бeшe нa 90 кв пoвeчe oт двa пъти пo-бързo cрaaaaaaaм!!!!
  • 167 Зомби

    0 0 Отговор
    И накрая спри да се излагаш и да не правиш разлика между кВ и кВч !!!!!! Много е смешно какне правиш разлика между различни неща. Говорехме с момчето за скорост на зареждане на батерия преди ти да се намесиш неадекватно и неграмотно. Не за ефектиивност което е съвсем различно. Сравнението на Етрон с 3ка е все едно да сравняваш Кона с Тесла Х!!!!!!! Що не сравняваш ефективноста на Тесла 3 и Коната които имаха еднакво ефективност от 4.7 мили за кВч!!!!
    Така че теслата просто е един охлюв които зарежда що годе бързо до 40 процента и после издиша като балон. А Аудито е бързо в целият диапазон 0-100 процента като след 60 процента скороста е 2 пъти повтарям 2 пъти по-бързо сраааам.
    Хайде сега ходи си блъскай главата в земята и казвай нееееееееее защо Мъск ми причини това аз ти вярвах :))).
  • 168 Бочко

    1 0 Отговор
    "Вce пaк връщaйки ce нa вaриaнтa, кoйтo тecтвaхмe ниe, oт Vоlkswаgеn oбeщaвaт прoбeг oт 360 дo 520 килoмeтрa c eднo зaрeждaнe, кoитo нaиcтинa ca пocтижими..."
    В крайна сметка тествахте ли или не сте тествали и пишете платени хвалебствия?
  • 169 Ох завалията

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Зомби":

    Я кажи в крайна сметка кой автомобил зарежда най-бързо и си продължава пътя? Кажи и за фолксвагена нещо? Клиента го интересуват само минутите за зареждане и в повечето случаи дори не разбира от киловати, за да се впечатли от Аудито. Обаче много добре разбира от сметката, която плаща. Толкова ли не разбра, всички неща които изброих не за недостатък на Volkswagen id4, водят до неефективност и дълго време за зареждане при така или иначе бавното зареждане с ниска мощност.

    Седем минути за Тесла и 20 минути за Volkswagen и audi срам срам срам!

    Коментиран от #170

  • 170 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "Ох завалията":

    Ти си олиг_офрен 10000000000 ти се обяснява спора беше за скорост на зареждане на батерията!!!!! Колко пъти да ти го повторя. За икономия не може да сравняваш танк със мотопетка сто пъти ти го казах!!! Тесла 3 и Хюндай кона бяха с еднаква икономичност. За големина на батерията е трети въпрос. Като бавно схащаш що се месиш и излагаш елементсрни неща не рабираш, не те ли е срам от себе си и неграмотноста си????

    Коментиран от #171, #173

  • 171 Голям автомобил?

    0 0 Отговор

    До коментар #170 от "Зомби":

    Колко да е голям автомобил Аудито, в сравнение с тесла модел У? А Volkswagen id4? Просто са тежки и неефективни, защото така са проектирани!

    Коментиран от #174

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Как се измерва скоростта

    0 0 Отговор

    До коментар #170 от "Зомби":

    Хайде пак започна да бъркаш времената. В какво се измерва скорост на зареждане? Тесла 1200 километра за час, а audi 600 километра за час изписано на дисплея черно-бяло. Кое зареждане е по-бързо?

    Коментиран от #175

  • 174 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #171 от "Голям автомобил?":

    Ти мало-умен ли си???? Или си де_бил??? Ти самият сравняваш с 3ка а сега У. Съжелявам но при тези кур_венски номера няма как да не те обиждам.
  • 175 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #173 от "Как се измерва скоростта":

    Неееееееееее ти си мал_умен км за час се измервало а ако имаш камион или самолет дето харчи 100 квч на 1 км😄😄😄😄😆малоооооооооо_умник. Батерията е едно и скороста на зареждане, друго е колко километра изминава с тази енергия колата😆😆😆😆😆😅. Малооооооооооум_ник. Електрика електрика сраааааам мислех те за една идея по умен, такава неграмотност😅😅😅😅😅😅.

    Коментиран от #176

  • 176 Неграмотния си ти

    0 0 Отговор

    До коментар #175 от "Зомби":

    При скорост на зареждане 900 километра за час за камиона Тесла Семи и 600 километра за час на audi e-tron, и 1200 километра за час, кое зарежда най-бързо? Шофьорите ги интересува само това! Това е най-важният параметър в реалността. Както ти казах чак над 67%, audi превъзхожда Тесла модел 3 по скорост на зареждане.

    Коментиран от #177

  • 177 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #176 от "Неграмотния си ти":

    Неграмотник при 50 процента зарядната станцуя ти показва при Ауди 150 кВ при Тесла 100кВ. Къде отиват тези 50 кВ повече в празната ти кратуна ли???? Оттам нататъка как се изразходва енергията е друго нещо ама Е-трон е 2400 кг а Тесла 3 е 1800. Много си забавен смесваш скорост на зареждане на батерията с икономичност на колата. Вече ще ти викаме електра неграмотника😄😄😄. Елементарни неща не разбираш какво е кв какво е квч. измисли перпетумобиле😄😄😄. Верно ли Теслата на станцията ще има 150 кВ на Теслата 100кв и Теслата зарежда по бързо😄😄😄. Неграмотник смяяяявввх😄😄😄😄.

    Коментиран от #178

  • 178 Дрън-дрън

    0 0 Отговор

    До коментар #177 от "Зомби":

    Кой ги смесва? Някой от нас бърка скорост на зареждане с мощност на зареждане. Я ми припомни, за кое от двете понятия спорим? Защото това са две коренно различни неща. Ако скоростта на зареждане не се измерва в километри за час, кажи на В какво се измерва ? В какви единици?

    Коментиран от #180

  • 179 Зомби

    0 0 Отговор
    Хахаха многониковият неграмотник пак е тука. Да те питам твоят телефон колко километри изминва за час😄😄😄😄😄😄😄. А лаптопа ти верно ли си прави обиколко в празната ти глава??? А Таблета ти и той ли си пусна крака. Скороста на зареждане на батерията се измерва в кв на час. А това измисленият ти компютър какво казва че може да измине примерно с 50 квч си е негов проблем. Аз мога да измина 1000000000000 км с 1квч който със скорост на зареждане 60 кв за час е 1 мин. Тоест моята скорост на зареждане е е 1000000000000 км на 1 мин😄😄😄😄😄😄😄😄😄. Колко си неграмотен😄😄😄😄. А теслата ако няма гуми колко км ще измине а😄😄😄😄. Смешко необразован😄😄😄😄😄😄. Искрено ме забавляваш електрика та като измисли перпету мобиле намери ли тези допълнителни 50 кв мощност дето за 1 час ще бъдат 50 квч повече за Ауди къде отиват в празното ти мездуушие ли😊😊😊😊😊😊😊. Смяяяяях съжалявам те неграмотник че не се и усещаш😊😊😊😊😊.

    Коментиран от #181

  • 180 Потресен

    0 0 Отговор

    До коментар #178 от "Дрън-дрън":

    Господине като отидете на бензиностанцията с Хамър и Поло тогава според вас полото зарежда по бързо щото за 5 минути зареждане и двете полото ше измине повече килиметри? Това мислене не е за автомобилен форум а за медицински такъв.
  • 181 Компютър на колела

    0 0 Отговор

    До коментар #179 от "Зомби":

    Да вярно електромобилите са компютри на колела, но лаптопите таблетите и телефоните са компютри без колела, но това разбира се ти убягва. При тях няма нито скорост на движение, нито скорост на зареждане. Има време на зареждане и мощност на зареждане.


    И стига си ме бил всичко в киловати. Енергията на горивото мериш в киловати, скоростта на зареждане пак мериш в киловати, научи се най-накрая че в киловати се мери само и единствено мощност, скоростта се мери в километри в час.

    Има ли според тебе разлика между скорост на зареждане и мощност на зареждане, че като гледам не правиш разлика между двете. Ако все пак има разлика каква е според тебе тя?

    Коментиран от #183

  • 182 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Зомби":

    Голям смяяяяяях! Голяма кола, качвала трудно от 20 до 50! 😂😂😂Голяма глупост, а иска някой да спори с тях! Пич, такава е кривата на зареждане! Тесла намалят бързо скоростта на зареждане, за да не скапва батерията, това няма нищо общо с размера на колата! Мощността на зареждане, може да е висока, когато батерията е доста празна, но след това трябва да намаля! За това е така! Тесла избират много бързо зареждане до към 40 процента и от там намалят, има си графики на зареждане! Гледа се времето, за колко зареждаш. Бързото зареждане в началото е защото и не винаги ти трябва пълна батерия, а ти трябват 100 километра за да стигнеш до къщи, например, това става за 5 минути! Но зареждането, както при Ауди с по-висока мощност на по-заредена батерия, скапва по-бързо капацитета на батерията!

    Коментиран от #186

  • 183 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #181 от "Компютър на колела":

    Хехе значи ако взема батерията на тесла и я ползвам за битови нужди вече няма скорост на зареждане😊😊😊😊😊. А ако карам колата с 50 кмч е една скороста на зареждане а ако я карам 150 е друга😊😊😊😊😊. А ако дърпам каравана 3та😊😊😊😊😊. А ако заредя една корса която гори 4 на 100 и хамър с 12 на 100 значи корсата зарежда 3 пъти по-бързо😊😊😊😊😊 щото за еднакво време ще зареди едно и също количество. Ти наистина измисли перпету мобили, значи ако зареждам със средна мощност 100 кв ще заредя повече енергия отколкото със 150 кв😊😊😊😊. Явно не знаеш каква е връзката между мощност и енергия и никакви физични закони😆😆😆, но сега ще ти кажа един на Айнщаин, безкрайна е глупоста на електрика.

    Коментиран от #185, #215

  • 184 😂😂😂

    0 0 Отговор
    Напиши - Audi goes after Tesla Supercharger V3! Ще ти излезе статия на electrek.co. Там виждаш графиките на зареждане! При 40 процента Тесла пада на 140 кВ и продължава да забавя, а Ауди продължава до 80 процента с тази скорост. Но това натоварва батерията, при 80 процента, заряд от 140 кВ! При Тесла пика е в началото! Едно, че зарежда бързо и второ, харчи по-малко!

    Коментиран от #188

  • 185 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #183 от "Зомби":

    Правилно ти е написал колегата. Не е важно колко, ще заредиш а за колко ще ти стигне! За това, при електричките е важно и да харчат възможно най-малко! Не само да зареждат бързо и да са с големи батерии!

    Коментиран от #187, #189

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #184 от "😂😂😂":

    СКОРОСТ на зареждане, СКОРОСТ на зареждане, СКОРОСТ на зареждане. Това е спора а не коя батерия се скапва по бързо😁😁😁😁😁.

    Коментиран от #193

  • 189 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #185 от "😂😂😂":

    СКОРОСТ на зареждане, СКОРОСТ на зарждане, СКОРОСТ на зареждане😁😁😁😁😁😁. За икономичност не може да сравняваш кола 2400 кг и такава 1800 кг. Има си закони на физиката които ти електрика не познаваш😁😁😁😁. И като казваш колегата😆😆😆😆😆електрика я стига знаем че пишеш от 10 ника като последният стадии като се омацаш до уши започваш да пишеш с ника на другите, поне и те да са смешни не само ти😆😆😆😆😆.

    Коментиран от #190, #191, #192

  • 190 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #189 от "Зомби":

    Аз не съм Електрика! Виж диаграмите и кажи, до 40 процента на коя скоростта е по-висока?

    Коментиран от #194

  • 191 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #189 от "Зомби":

    При 10 процента Тесла зарежда с 245 кВ, а Ауди с 140 кВ! Кой зарежда по-бързо?

    Коментиран от #195

  • 192 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #189 от "Зомби":

    С други думи! Половината батерия Тесла зарежда по-бързо, другата половина Ауди! А от друга страна Ауди по-бързо я изпразва!

    Коментиран от #198

  • 193 Кажи де?

    0 0 Отговор

    До коментар #188 от "Зомби":

    Каква според тебе е разликата между скорост на зареждане и мощност на зареждане?

    Коментиран от #199

  • 194 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #190 от "😂😂😂":

    Електрика електрика как да не си като правиш същото, статията е от 15 май 2019!!!!!Знаеш много добре че ти обясних че дори и да вземеш старият Е-трон повтарям СТАРИЯТ етрон пак той зарежда по бързо защото до 40 процента е пи-бавен, но после става по-бърз и наваксва. Тесла препоръчва батерията да не се изхабява до 0 процента а само до 20. Но дори и 0-100 процента на СТАРИЯТ етрон и 3ката пак етрона ще е по-бърз а при новият етрон просто това са две различни измерения!!!!

    Коментиран от #196

  • 195 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #191 от "😂😂😂":

    Говорим средна скорост а не моментна за няколко секунди😆😆😆😆. И все пак се радвам електрика че те научих какво е скорост на зареждане😁😁😁😁. Има напредък😀😀😀😀😀.

    Коментиран от #197

  • 196 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #194 от "Зомби":

    Каква статия от 2019? Тесла започна да зарежда с 250 кВ от миналата година! Тесла не препоръчват, но това не значи че не може. При дълъг път, почти винаги се изхабява до 1-2 процента! Когато зареждаш в къщи се има предвид, да се държи в тези проценти! С Тесла не е нужно и да зареждаш до 70-80 процента, а толкова до следващата зарядна. Тя ти дава, колко да зареждаш и колко ти е нужно. Може да заредиш от 10 до 50 процента и да продължиш! Защото след 200 километра си имаш пак зарядно, например!

    Коментиран от #200

  • 197 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #195 от "Зомби":

    Как за няколко секунди? Влизаш и гледаш графиката ти написах! До 40 процента Тесла зарежда по-бързо! Това не е за няколко секунди!
  • 198 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #192 от "😂😂😂":

    С други думи първо си взел старият Етрн😀😀😀😀😀😀 второ 40 процента не е половината😀😀😀😀😀😀трето средната скорост е около една трета бо бавна за тесла😀😀😀😀и четвърто никой нормален човек не чака да му се изпразни батерията или резервоара за да зареди. Най малкото вашият бог ви съветва да зареждате от 20 процента😀😀😀😀😀дали е прав😀😀😀. А защо е прав оставям за домашно. След като разбра какво е скорост на зареждане и с тази задача вярвам ще се справиш😆😆😆😆. Ааа забравих извикай и другите си аз Дрън-дрън и Хаха да се учат😀😀😀😀

    Коментиран от #201

  • 199 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #193 от "Кажи де?":

    Разликата е Дрън-дрън, електрика, Хаха и Ти да видиш! в едно пълна неграмотност😆😆😆😆.

    Коментиран от #208

  • 200 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "😂😂😂":

    Неграмотноста ти е потресаваща😆😆😆😆😆😆😆😆😆. Нямам думи😆😆😆😆. Та нали ти каза напиши....... и като напишеш излиза статия от 15 май 2019😆😆😆😆. Съвсем се оплете и оаникьоса😆😆😆😆😆. Дишаиииии дишаииии леко ще получиш инфаркт😀😀😀😀😀.

    Коментиран от #202, #205

  • 201 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #198 от "Зомби":

    Не пиши глупости! Батерията е по-опасно да се зарежда пълна и бързо, от колкото да отива до 5 процента! Написах ти, колата ти пише кога и колко да зареждаш, спри с мантрите! И за кой стар Е трон пишеш, не става ясно! Аз пиша за Е трон 55 (джипа), не за Е трон ГТ! Защото ти също качваш видеа с него! Виж диаграмите първо!

    Коментиран от #203

  • 202 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #200 от "Зомби":

    Сега видях, че е от тогава! В Европа тези зарядни са от миналата година. И каква е средната скорост на заряд, дай да видим по диаграмата! Започваме от 5 процента! Кой зарежда по-бързо?

    Коментиран от #204

  • 203 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #201 от "😂😂😂":

    Дишай първо и се успокой после отвори този линк който ти даде и о чудо статията е от 15 май 2019😀😀😀😀😀😀. Да не говорим пе графика е теоретично а не на практика😀😀😀. Така че фай да видим зарядна станция поне😀😀😀. И викаш е супер да караш до 5 процента😀😀😀😀, е тоя мъск що така ви лъже😀😀😀.
  • 204 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #202 от "😂😂😂":

    Ти дай нали много знаеш аз съм дал много неща и хората са видели. 😀😀😀😀😀. Поне разбра какво е скорост на зареждане и не спорим за простотии😀😀😀. Браво електрика има напредък. Научи се вече и да гледаш датите😁😁😁😁. Още по голям напредък.

    Коментиран от #206, #207

  • 205 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #200 от "Зомби":

    И като го Гугли това, нали виждаш че навсякъде ти пишат, че Тесла зарежда по-бързо?
  • 206 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #204 от "Зомби":

    Аз ако съм Електрика ти си Турбо! Нали така Турбо? Гледам, че сметките ти не излизат и почваш да се въртиш като попарен смок!
  • 207 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #204 от "Зомби":

    Това не е само теоретично! Това са факти! Виж кога минава под 140 кВ!

  • 208 Пичове първо се разберете

    0 0 Отговор

    До коментар #199 от "Зомби":

    Я първо се разберете за какво точно спорите, защото charging speed на български и скорост на зареждане, която се измерва точно както всяка една скорост - разстояние за време. Среща се както километри или мили в час, така и в други разновидности, като време за 100 мили/километра или доста по неинформативното време за зареждане от еди колко си процента до еди колко си процента. Обикновенно от 20 до 80%. Общото е че винаги има време - онова дето турбо го мрази!

    Другото е charging rate, което е вече мощността на зареждане, която се измерва в киловати. Музиката за кое от трите спорите, защото както виждате дори скоростта на зареждане е два вида - за километър и за процент?


    В момента водите спор дали крокодилът е по-зелен или по-дълъг и няма вариант да стигнете до консенсус.

    Коментиран от #211, #212, #214

  • 209 Ех този редактор

    0 0 Отговор
    Музиката за кое от трите спорите, защото както виждате дори скоростта на зареждане е два вида - за километър и за процент?


    Вместо МУЗИКАТА да се чете УТОЧНЕТЕ. Този път редактора надмина себе си и дори не се сещам по каква причина е заменил двете думи, като нямат нищо общо по звучене, за да чуе музиката вместо уточнете. .
  • 210 Милен

    1 0 Отговор
    Значи, от прочетеното по горе разбрах едно. Когато се говореше за бързото зареждане на Тесла, едни хора тук казваха как това скапвало батерията. Сега когато от ауди започнаха да зареждат бързо, хвалят бързото зареждане. Като гледам въпроса е да се плюе по Тесла. Аз лично нямам предпочитания, а нямам и парите за нито едната от двете. Бързото зареждане най вероятно скапва батерията и е логично Тесла да намалят мощноста на зареждане по-рано за да предпазят батерията, а не че не може да зарежда бързо. Учудващото е че от ауди са сметнали че могат да продължат да зареждат с по голяма мощност чак до 80%. Ако това не е толкова критично за батерията, добре. Но аз лично бих предпочел метода на зареждане при тесла. Все пак батерията е най скъпото в ел. автомобила и бих предпочел по сигурното. От друга страна теслата я дават и по икономична, така че компенсира с това. Хубави коли са и двете, ама нямаме пари за тях.

    Коментиран от #213

  • 211 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #208 от "Пичове първо се разберете":

    Хехе спорим дали ако караш с 20 кмч и с 100 кмч скороста на зареждане се е променила😁😁😁😁😁. Електрика електрика мислех че поне това си разбрал. Няма мисъл. 😁😁😁.
  • 212 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #208 от "Пичове първо се разберете":

    Спорим за това, което изписва на екрана! На екрана е кВ - мощността на зареждане! Това което показва! А във времето, става скорост!
  • 213 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #210 от "Милен":

    Той въпроса винаги е бил в това - да се плюе по Тесла (и след това по електричките, но първо Тесла). Ако ще и космос да е!
  • 214 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #208 от "Пичове първо се разберете":

    Видеото от горе съм му качил, за точно това което спори! Мощността на зареждане! Отделен е въпроса, че при Тесла зарежда по-бързо в километри, защото разхода и е по-нисък! Той спори за мощността!

    Коментиран от #216, #221

  • 215 Пак не познаваш законите на физиката

    0 0 Отговор

    До коментар #183 от "Зомби":

    "А ако карам колата с 50 кмч е една скороста на зареждане а ако я карам 150 е друга"

    Точно така е!


    "Ти наистина измисли перпету мобили, значи ако зареждам със средна мощност 100 кв ще заредя повече енергия отколкото със 150 кв😊😊😊😊. Явно не знаеш каква е връзката между мощност и енергия и никакви физични закони"

    За разлика от тебе, аз познавам физичните закони и знам, че когато говорим за скорост на зареждане на два различни автомобили, това че единия автомобил зарежда със 150 киловата, не значи че ще се зареди по-бързо от друг който зарежда със 100 киловата.

    Вторият може да зареди два пъти по-бързо от първия, без да нарушава физичните закони по който и параметър да го смяташ. Както при време за зареждане от 20 до 80%, така и колко километра ще зареди за час. Следователно само charging rate в киловати не ти дава почти никаква информация за скоростта на зареждане. Точно както енергията на 2,5 литра дизел не ти дава никаква информация за мощността, с която е изгорено това гориво.

    Коментиран от #218

  • 216 Остави го

    0 0 Отговор

    До коментар #214 от "😂😂😂":

    Нека уточни за какво спори, защото в момента спорите по пет теми едновременно и трудно се хваща нишката. Единственото предимство на audi е по бързото зареждане при висок процент заредена батерия, но това всъщност е ОГРОМЕН недостатък при проектирането на автомобила, точно както цялостното му проектиране, защото отвън е по-голям от Тесла модел У, отвътре е по-тесен с по-малко пространство, но е половин тон по-тежък, въпреки че е много по-маломощен, бавен и тромав. Въпреки това харчи почти 50% повече енергия за движение.

    Коментиран от #217

  • 217 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #216 от "Остави го":

    Електрика много добре знаеш за какво спорим за средна СКОРОСТ НА ЗАРЕЖДАНЕ. Когато електрика не се правиш на ударен и след като сме уточнили за какво спорим отново да се извърташ може да продължим. Дотогава залягай над учебниците😁😁😁😁, щото стана смешен😆😆😆😆.

    Коментиран от #220

  • 218 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #215 от "Пак не познаваш законите на физиката":

    Да бе пак казвам по твоито закони аз като зареждам скороста зависи от това как ще я карам колата после😆😆😆. Щото ако съм на магустралата с 20 кв ще измина примерно 50 км но в града 100 км😁😁😊😊😊, пълна неграмотност. А ако закача каравана с 20 кв ще измина 30 км значи друга скорост на зареждане😊😊😊. Тоест ти освен перпето мобиле измисли и машина на времето😊😊😊😊. Това са твоите закони на физиката шменти капели😊😊😊. А ако взема тесла батерия и я сложа в етрон вече скороста на зареждане се променя😊😊😊😊. Неграмотен не ами дрънка. Ти на училище ходил ли си😊😊😊😊😊.

    Коментиран от #222

  • 219 Зомби

    0 0 Отговор
    И не стига това по твоите закони на физиката клио зарежда по бързо от хамър щото за 1 минута ако зареди 4 литра с тях хамера ще измине 20 км а клиото 100 км😊😊😊😊. Ти жувееш във вселената на неграмотните😊😊😊.
  • 220 Коя от всичките

    0 0 Отговор

    До коментар #217 от "Зомби":

    Както виждаш има много начини за измерване на БЪРЗИНАТА на зареждане. 100 пъти те питам в какво я мериш скоростта? В киловати? Ако е така, кой автомобил може да зарежда с повече киловати мощност? Каква е максималната мощност с която може да зарежда Аудито и най-вече Volkswagen за който казваш, че зарежда по-бързо от Тесла. Говори в цифри - максимална мощност в киловати. По твоите разбирания за измерване на скорост в киловати, каква е максималната скорост за зареждане на Tesla модел 3/У Volkswagen ID3/4 и Audi e tron?

    Чакам трите скорости и да кажеш кой автомобил зарежда с най-висока скорост?
  • 221 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #214 от "😂😂😂":

    Не не не няма да се хвана на номера ти първо се наъчи какво е скорост на зареждане😊😊😊 после може да спорим по същество. Tа ти имаш нулеви познания по физика как да споря с теб електрика???

    Коментиран от #223

  • 222 Пак не схвана?

    0 0 Отговор

    До коментар #218 от "Зомби":

    Ако един автомобил зарежда със 100 киловата, а другия зарежда с 150 киловата, кой ще зареди по-бързо от 20 до 80%. Не знаеш какви са автомобилите. Кой зарежда с по-голяма скорост на зареждане?

    Коментиран от #224

  • 223 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #221 от "Зомби":

    Ти имаш нулеви познания по електрически коли, няма какво да се спори с теб! Първо пишеш, мощността там била повече, след това незнам си какво било! Въобще, говориш за неща които не са ти ясни, но ги пишеш компетентно! 😂😂

    Коментиран от #225

  • 224 Зомни

    0 0 Отговор

    До коментар #222 от "Пак не схвана?":

    Какво значение има процентите? Важно е колко енергия складираш за единица време. Също няма значение и как ще я изхарчиш😊😊 но според теб електрика с кристалната топка ти вече знаеш как ще я използваш. По голяма мощност на зареждане повече енергия за единица време. Един пример като за сина ми който е първи клас😊😊😊. Имам хамър с 100 литра резервоар и клио с 50 лтра резервоар. Отивам да пълня ако гледаме процентите скороста на зареждане на клиото ше е два пъти по-бързо😊😊😊. Tова дори и сина ми го разбира неграмотники😊😊😊. Смяяяях ти елементарни неща не разбираш на колко си години???? Имаш ши 10😊😊😊?.

    Коментиран от #226, #227

  • 225 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #223 от "😂😂😂":

    Супер аргумент😊😊😄😄. Хайде гледай си кристалната топка и гадай в бъдещето кога ще поумнееш😀😀😀😀😀. Често казано електрика мислех те за една идея по-малко неграмотен😀😀😀😀.
  • 226 Чакам отговор на въпроса

    0 0 Отговор

    До коментар #224 от "Зомни":

    По твоите разбирания за измерване на скорост в киловати, каква е максималната скорост за зареждане на Tesla модел 3/У Volkswagen ID3/4 и Audi e tron? Чакам трите скорости и да кажеш кой автомобил зарежда с най-висока скорост?

    Коментиран от #228

  • 227 😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #224 от "Зомни":

    Добре де, нали ти качих клип отгоре където ти показва мощността на зареждане, виждаш че с 250 кВ ти зарежда няколко минути преди да започне да пада и чак над 45 процента мина под 140 кВ, това което Ауди зарежда почти през цялото време! Какво не схвана? Нали за това спореше? Че Ауди зарвждало по-бързо? От празна батерия -НЕ!
  • 228 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #226 от "Чакам отговор на въпроса":

    Казах ти няма да вляза в този капан😀😀😀😀по моите разбирания😀😀😀😀. Първо се научи какво е скорост на зареждане признай си че си неграмотен и не си знаел и тогава като имаме единно мнение тогава можем да спорим по същество. Дотогава електрика си оставаш неграмотен и не карай колата по магистралата щото скороста на зареждане е по-бавна после😀😀😀😀😀.

    Коментиран от #230

  • 229 Какъв капан бе пич?

    0 0 Отговор
    Тесла зарежда с 250 киловата, audi зарежда най-много с 150 киловата, а Volkswagen ID 4 със 125 kW. Кой има най-голяма скорост на зареждане? Кой зарежда най-много енергия за единица време? Нали енергията беше важна. Ето ти и заглавие в официалния сайт на audi, където правят разлика между 3 понятия които за тебе са едно и също:
    Charging capacity vs. charging speed: What constitutes high charging performance


    Как ще преведеш това заглавие? Явно от audi са учили същата физика като мен в моята реалност, а ти продължаваш да ни преподаваш физиката от твоята реалност.

    Коментиран от #234

  • 230 Хайде и по другите начини

    0 0 Отговор

    До коментар #228 от "Зомби":

    Tesla модел 3/У зарежда 32 киловатчаса за първите 10 минути зареждане колко ЕНЕРГИЯ зареждат останалите конкуренти? Тесла зарежда 46 процента от капацитета си за първите 10 минути, останалите колко капацитет зареждат за същото време? Тоест Тесла зарежда с най-висока мощност, Тесла зарежда много енергия за единица време, Тесла зарежда най-много капацитет за единица време, Тесла зарежда най-много километри за час, Тесла зарежда за
    най-кратко време за изминаване на 1000 километра. Кажи ми по какъв друг критерий за скорост на зареждане, ама някой който да е използваем в реалността, а не само теоретично предимство като измисленото зареждане над 67% , което никой технически грамотен шофьор няма да направи, ако знае елементарни физични принципи при зареждане на батерия?

    Коментиран от #231, #232

  • 231 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #230 от "Хайде и по другите начини":

    Ама километрите за час като е по баир нагоре или надолу😀😀😀. Като има 20 зомбита в колата или 5. Като кара с 10 или с 100 кмч😀😀😀😀. И как колата знае като се зарежда как ще я караш за да знае тези кв които зарежда за колко км ще стигнат. А ако е на динистенда колко са😀😀😀😀. Много ме забавляваш. Неграмотник че и упорит😀😀😀😀.

    Коментиран от #235

  • 232 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #230 от "Хайде и по другите начини":

    Видяхме видяхме със 40 кв зареждане докъде стигна не можа за 1 час да зареди батерията сраааааам 1 час не и стига е да спя на станцията тогава😀😀😀😀. Важното е че скороста на зараждане е огромна щото ще я карам по баира надолу и 40 квч ще ми стигнат за 10000000000000000000000 км 😀😀😀😀😘😀.

    Коментиран от #236

  • 233 Зомби

    0 0 Отговор
    Хехе отварям старията и виждам Аидито зарежда цялата батерия за 45 минути и то по-голяма батерия а Тесла от клипа който даде 1 час не и стигна и пича се ядоса и тръгна😀😀😀😀😀😀. Смяяяяяях минимум 15 минути по-бързо аудито за по-голяма батерия е то едното е бъдещето другото е леген😀😀😀😀.

    Коментиран от #237

  • 234 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #229 от "Какъв капан бе пич?":

    Смяяяяяяяяяяях обичам неграмотници като теб😀😀😀😀😀които сами се самоизмъчват като показват вапиюща неграмотност😀😀😀😀. Цитат директно от твоята статия:High charging speed kWh / minute recharged😀😀😀😇😇. Та според твоят превод пише голяма скорост на зареждане км за час😀😀😅😅. Смяяяяяяях ти не само не знаеш английски ти не знаеш мерни единици, латински букви нищо ЕЛЕКТРИКА😀😀😀. Наистина съм те надценявал😀😀😁.

    Коментиран от #238

  • 235 Първо си купи автомобил

    0 0 Отговор

    До коментар #231 от "Зомби":

    Всеки един автомобил ти дава ПРЕДПОЛАГАЕМ пробег с наличното в резервоара гориво, по данни от разхода на гориво за последните километри. Ако последните 100 километра си дърпал ремарке, може да ти даде много по-малък пробег с цял резервоар, отколкото ти дава с половин резервоар, когато не дърпаш ремарке. Простичко е и всеки шофьор го знае и не го обявява за МАГИЯ като тебе.

    Коментиран от #239, #240, #244, #245

  • 236 Какво си видял

    0 0 Отговор

    До коментар #232 от "Зомби":

    Само ти си знаеш. За какви 40 киловата говориш?
  • 237 Кой клип?

    0 0 Отговор

    До коментар #233 от "Зомби":

    Да не е онзи, в който след 255км шофиране в конвой тоест с абсолютно една и съща скорост ускорение и спирания, Тесла зареди за следващите 280 километра пробег за седем минути, а Volkswagen и audi им трябваха 20 минути с тяхното "бързо" зареждане?


    Или в онзи клип, на който цялото зареждане на батерията трае 55 минути, а 50% от батерията се зарежда за 10 минути? Всеки човек с една капка мозък в главата, на дълъг път ще предпочете да зарежда първите 50% за 10 минути, отколкото вторите 50% че и в първия и във втория случай ще зареди 32 киловатчаса с които ще измине едни и същи километри. Всеки средноинтелигентен човек, ще предпочете за за 45 минути да зареди 120 киловатчаса, не мислиш ли? Защо ли те питам, като не можеш да мислиш.

    Коментиран от #243

  • 238 Турбо времената са напаст божия

    0 0 Отговор

    До коментар #234 от "Зомби":

    Определено става ли въпрос за време, значи тотално си се омотал! Толкова ли го мразиш това понятие време? Още по време на спора за мощността ти казах че нито мощност нито скорост съществуват без време, за разлика от енергията на която казваш мощност и се опитваш да я измерваш в киловати, а сега и на скоростта на зареждане, която отново се опитваш да измерваш в киловати.

    Вече ти обясних, че скоростта на измерване е енергия, процент на зареждане на батерията или разстояние но и трите са за ВРЕМЕ. И ти сега го потвърждаваш чрез цитата си и потвърждаваш моята теза kWh / minute, а не твоята! Къде видя в цялата статия да говорят за скорост на зареждане в киловати? Както виждаш скоростта на зареждане зависи от мощността Charging capacity, но не само.

    Можеш да си преведеш и това
    As well as the average consumption, it also depends on HOW MUCH RANGE can be recharged on average over a DEFINED PERIOD, for example within TEN MINUTES.

    Този път време и разстояние! Но винаги ВРЕМЕ, а не само киловати.

    Коментиран от #241, #242

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #238 от "Турбо времената са напаст божия":

    В kwh/min къде видя проценти на батерията😄. Ако имаш 100 квч и 50 квч батерия еднакво ли са 20 процента😄. Другото къде видя километри😄вярно ли мислиш че kwh е километри. Та ти не знаеш елементарни неща kwh означава киловатчаса😄. Също не знаеш какво е мощност какво енергия и връзката между тях като аудито зареждаш със средна скорост 140 кв а Теслата 100 кв за един час колко квч ще заредиш в Теслара и Аидито😄. Нека позная повече ще заредиш в Теслата😄.

    Коментиран от #246

  • 243 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #237 от "Кой клип?":

    Смяяяяях 😄успокои се и дишай, тази статия която ти ми даде😄. Хайде сложи си я в преводача😄😄 и виж какво пише 45 минути за пълно зареждане😄. Писле си пусни клипа който ти ми даде и виж 1 час чака от 2 процента и не стигна до 100 и се ядоса😄А батерията на аудито е по голяма😄. Негра_мотник😄.

    Коментиран от #247

  • 244 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #235 от "Първо си купи автомобил":

    Предполагаем пробег😄. Ти верно ли гадаеш на боб за да изчислиш скороста на зареждане. Ама ще пускам ли климатика, зима ли ще е а ако не карам колата тогава скороста ми на зареждане е била 0 тогава😄. Неграмотниииииииик 😄. С право всички ти се смеят и си па_лячото на форума.

    Коментиран от #250

  • 245 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #235 от "Първо си купи автомобил":

    Явно една и съща батерия сложена на 1000 кг кола и на 2000 кг кола има различна скорост на зареждане😄😄😄😇. Смяяяях😄😄😄😄. Да си чувал нещо за efficiency и че то няма нищо общо със скороста на зареждане😄.

    Коментиран от #251

  • 246 Съвсем се омота

    0 0 Отговор

    До коментар #242 от "Зомби":

    Това което съм изброил са три различни понятия за скорост на зареждане. Скорост на зареждане е както обикновено обявяват - еди-колко-си минути за зареждане от 20 до 80% - Това е скорост на зареждане. Или пък еди-колко си километра за 10 минути зареждане също е скорост на зареждане. Може да е и обратното зареждане на 100 километра за еди-колко-си минути. Пак е скорост на зареждане. В онази статия са киловатчаса за минута или пък за 10 минути. Само че няма нито една скорост на зареждане която да се измерва в киловати, защото киловатите са променлива, която се изменя във времето и не ти дава никаква ама никаква реална представа колко енергия можеш да заредиш, както отново грешно си мислиш. И въобще не можеш да знаеш каква ти е средната мощност на зареждане, ако не знаеш скоростта на зареждане плюс още някои подробности. Само от моментната мощност никакъв извод не можеш да си направиш за скоростта на зареждане.

    Коментиран от #252

  • 247 Абе ти едно обяснение не можеш да дадеш

    0 0 Отговор

    До коментар #243 от "Зомби":

    Кой клип от всичките? Ти май наистина мислиш че имам кристална топка и мога да ти чета мислите? Поне кажи клипът от кое мнение? И кой по дяволите зарежда до 100% на бърза зарядна станция? Нормалните хора зареждат до 50% и бягат до следващата. От 20 до 80%, Тесла се зарежда за 25 минути на бърза зарядна станция и 28 минути на по-бавната. В следващото мнение ще ти пусна клип, че не знам кога ще го одобрят и няма да го видиш.

    Коментиран от #255

  • 248 Клипа

    0 0 Отговор
    Онзи не можах да го намеря, но ето ти един по-интересен ако отидеш на 7:25, ще видиш нещо интересно - зареждане от 10 до 50% 10 минути, зареждане от 10 до 90% 35 минути. Тоест първите 40% се зареждат за 10 минути, а следващите 40% за 25 минути. Който има глава на раменете знае как да зарежда, останалите дават 20000 евро за повече за по-тясно, половин тон по-тежко, с два пъти по-бавно ускорение и много по-ниска максимална скорост audi, което харчи с 50% повече енергия само за да не им се налага да използват мозъка си за мислене и да зареждат първите 40% със скоростта на вторите 40% - и двете по-бавно отколкото първите 40% на Тесла, ама поне еднакво и без мислене.

    Коментиран от #249

  • 249 Клипа

    0 0 Отговор

    До коментар #248 от "Клипа":

    Ох тези грешен код на картинката

    Коментиран от #256, #261

  • 250 Ти да не караш Москвич

    0 0 Отговор

    До коментар #244 от "Зомби":

    Твоята кола не ти ли дава колко пробег ти остава с горивото в резервоара?

    Коментиран от #257

  • 251 Задай си въпроса обратно

    0 0 Отговор

    До коментар #245 от "Зомби":

    Ако зареждаш nissan leaf и Tesla semi с 50 киловата мощност, с една и съща скорост ли ги зареждаш?

    Коментиран от #258

  • 252 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #246 от "Съвсем се омота":

    Хееееее KW за определоно време какво ти дава😄😄😅. Къде видя в това проценти 😄😄 пак те питам колко е 20 процента от 100 квч и от 50квч😄😄😄😄. А пък километри съвсем няма прочети си статията която ти даде😄😄😄😛. Продължавай да се оправдаваш по 3 начина мерил скорост на зареждане ама ако караш на климатик скороста се променяла😄😄😄ама ако батерията била голяма или малка скороста се променяла😄😄😄Не неграмотник статията която ту даде е пределно ясна киловарщтчаса за еденица време. А киловатчасите зависят от киловатите идващи от зарядното. Ако 1 час зареждал на 100 кв ще имаш 100 квч толкова ли не разбираш сина ми е по-добър във фузиката 😄.

    Коментиран от #253, #254

  • 253 Ти да видиш!

    0 0 Отговор

    До коментар #252 от "Зомби":

    "Хееееее KW за определоно време какво ти дава"

    Дава средна мощност в киловати и достатъчна информация. Ако знаеш само средната мощност за зареждане на първите пет минути на Тесла 200 киловата, можеш ли да изчислиш колко енергия ще зареди за 20 минути зареждане?


    Само мощността на зареждане е безполезна информация.

    Коментиран от #259

  • 254 Понеже трудно схващаш

    0 0 Отговор

    До коментар #252 от "Зомби":

    За първите 5 минути зареждане са заредени 16 киловатчаса. Това са скорост на зареждане 3 киловатчаса на минута и средна скорост на зареждане 180 киловата. Въпросът ми е колко киловатчаса ще бъдат заредени през първите 30 минути на едночасовото зареждане за което говореше?

    Коментиран от #260

  • 255 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #247 от "Абе ти едно обяснение не можеш да дадеш":

    Да бе сега ще търся твоите клипове къде са. Беше дал клип на един зарежда Тесла 3 започна от два процента и мина 1 час и се ядоса че времето му свършило а беше на около 97 процента. После даде някаква статия за скорост на зареждане дето не можа да си я преведеш е там пишеше че Етрон за пълно зареждане отнема 45 минути. Отделно може да си провериш че Аудито има около 15 квч по-голяма батерия.
  • 256 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #249 от "Клипа":

    Какво да гледам ти се въртиш в кръг. На 40 процента вече беше 140 а Етрона е 150 и продъължава да пада теслата а етрона държи стабилно. Но да вземем 10-90 зареди за 35 минути. Айде сега сметни средната скорост на зареждане като знаеш големината на батерията и после сравни с етрона лоято е 150 кв за час.
  • 257 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #250 от "Ти да не караш Москвич":

    Тя ми дава, но аз не му вярвам щото няма как да е истина. Това е просто ориентировъчно, няма как да знае аз дали ще съм на магистралата в задръстването, с климатик, с вериги и т. н. Няма как зареждане на резервоар или батерия да го обвържеш с икономичност на батерия. Така се получава парадокси.
    1.Хамър и клио отиват на една и съща колонка и клиото зарежда 4 пъти по бързо само щото е по икономична.
    2.Една батерия сложена на малка кола зарежда по-бързо от на голяма кола.
    Престани вече това е безумие. Също за процентите е безумие. Щото ако имаш батерия 20 квч и 100 квч 50 процента за едната ще е 10 квч а за другата ще е 50 квч. Затова се гледа квч за единица време а колко квч ще заредиш зависи от КВ с които се зарежда батерията. И понеже те варират се взема осреднена стойност. Точка.
  • 258 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #251 от "Задай си въпроса обратно":

    Да с една и съща. Обаче понеже си хлъзгав и некоректен ще се уточня през цялото време на зареждането. И понеже варира трябва да вземеш средната стойност.
  • 259 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #253 от "Ти да видиш!":

    Пак ли трябва да гадая нещо😄😄😄. Ти само на догадки я караш. Зареждаш изчисляваш и показваш нищо не гадаеш.

    Коментиран от #265, #266

  • 260 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #254 от "Понеже трудно схващаш":

    Питай кристалната си топка аз не съм ясновидец като тебе. Ти оредсказваш бъдещето.
  • 261 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #249 от "Клипа":

    Понеже ми е жал за теб и искам да те образовам ще ти направя едно показно за последно, гледай внимателно:
    Според ТВОЯТ клип теслата зареди 10-90 процента за 35 мин. Той казва че батерията му е 75 квч, но сега докладва че е 70 квч. 10-90 е 80 процента. 80 процента от 70 квч са 56 квч. Значи като знаем 56 квч за 35 минути получаваме средна скорост от 96 квч на час нека да закръглим 100. Ауди Етрон средната скорост за тези проценти е 146 квч на час да закръглим 150. Тоест Етрона е 50 процента по-бърз при зареждането 10-90 процента. 😄. Схвана ли😄едва ли😄.

    Коментиран от #262, #263

  • 262 До зомбирания

    0 0 Отговор

    До коментар #261 от "Зомби":

    Ти си наистина зомби. Ходиш да търсиш клипове само и само да изкараш някоя електричка по добра от друга такава. А в същото време ни убеждаваше, че бързото зареждане прецаквало батерията. Ако според теб ауди е по добрата кола купи си нея и не ни занимавай с комплексарщините си. Ма имаш пари само за 20 годишна корса. Виж продажбите и ще разбереш хората какво предпочитат. Останалото е въпрос на вкус и мирис и невежество. Чао
  • 263 Зомби та дрънка

    0 0 Отговор

    До коментар #261 от "Зомби":

    Какво си се зомбирал в това зареждане до 100 или до 90% на бърза зарядна станция? Кой нормален човек го прави? Обърни внимание, до колко процента зареждат когато искат да направят световен рекорд за най-много изминати километри за 24 часа - в 2:20 минута от клипа инструктажа е да изключват зарядното точно на 64% от екрана на зарядното се вижда че са заредени 44,66 киловатчаса за 16,5 минути. Аудито само може да мечтае за такава средна скорост на зареждане или дори средна мощност на зареждане. И това без дори да сме коментирали, че теслата с тези 64% заряд в батерията ще измине повече отколкото Аудито с 90% заряд в батерията. По абсолютно всички параметри теслата зарежда по-бързо от практическа гледна точка.

    В реалността шофьорите не се интересуват от кухите ти теории. Тях ги интересува кой автомобил ще се зареди по-бързо като тръгнат за морето.

    Коментиран от #264

  • 264 Клипа

    0 0 Отговор

    До коментар #263 от "Зомби та дрънка":

    Ето ти и клипа за рекорда. 2780 км за 24 часа. Аудито колко ще измине според тебе? Предвид по бавната скорост на зареждане и по-бавната мощност на зареждане, ще изгуби доста повече време за да зареди същата енергия като Тесла. Обаче със същата енергия ще мине 30% по-малко километри, тоест по-малко от 2000 км и ще му трябва още допълнително време за да зареди за още почти 1000 км. Та кой автомобил зарежда по-бързо?

  • 265 Гениално!

    0 0 Отговор

    До коментар #259 от "Зомби":

    Значи за да избера такъв автомобил да си купя, трябва да ги купя и двата, да ги заредя и Да преценя сам, така ли? Защото някой умник като тебе написал еди-каква-си скорост на зареждане в киловати, например 250 кв, от която никой не може да си направи практически изводи?

    Когато знаеш, че първите 50% от батерията се зареждат за 10-15 минути или че за толкова време можеш да добавиш 250 км пробег или че за толкова време ще заредиш 30-40 киловатчаса, всеки вече може да си направи много близки с реалността практически изводи и да сравни представянето на два автомобила, ако знае кой колко енергия харчи за изминаване на 100 километра при различни условия.

    Както виждаш голямата мощност на зареждане не ти гарантира по-малко време престой на станцията при дълго пътуване.
  • 266 Виждаш ли колко си заблуден?

    0 0 Отговор

    До коментар #259 от "Зомби":

    Как точно ще дефинираш средна мощност за зареждане? Ако nissan leaf е спрял да зареди от 30 до 80% за половин час и е заредил 25 киловатчаса, достатъчни за изминаване на 150 км. Това са 50 киловата средна мощност.

    Как сега да изчислим средната мощност за камиона на Тесла? Средната мощност за половин час докато се зареждали заедно, средната мощност за зареждане на 25 kW часа, или средната мощност за зареждане от 30 до 80%?

    Виждаш ли колко ти е безсмислено понятието средна мощност?


    Със средна мощност на зареждане 50 киловата, от 30 до 80% неговата 800 киловатчаса батерия ще се зареди за 8 часа срещу 30 минути за Нисан лийф - на това ли му казваш еднаква скорост на зареждане?
    Това е еднаква МОЩНОСТ на зареждане, но скоростта на зареждане е напълно различна!

    Както виждаш при добро проектиране, зареждането на камиона става по-бързо дори от nissan leaf, въпреки огромната разлика в консумацията, така че може да спреш с мантрата за Хамъра и Клиото. На една и съща 350кв колонка, hummer може да зареди повече километри от clio за едно и също време, въпреки че е 5 пъти по-неефективен. Всичко зависи от проектирането, който при audi е шит!

    Коментиран от #267

  • 267 Пропуснал съм

    0 0 Отговор

    До коментар #266 от "Виждаш ли колко си заблуден?":

    Неслучайно споменах, че за това половинчасово зареждане nissan leaf зарежда за 150 км пробег, което е скорост на зареждане 300 км/ч. Ако камиона на Тесла си зарежда на неговото си зарядно, може да зареди 600 км пробег за 30 минути, което е 1200км/ч


    Както виждаш, колкото и да е неточна, подобна на прогнозируемия пробег на горивото с един резервоар на автомобила ти и средният ти разход в литри на 100, все пак дават достатъчно точна представа за реалните очаквания и база за сравнение между скоростта на зареждане на два автомобила, без значение от ефективността им, разхода им, размера на батерията и други такива технически подробности, което повечето шофьори не им трябва да знаят.