Отидете към основна версия

48 564 86

"Суров, като руски танк": Оценката на американците за новата УАЗ-ка

  • уаз-
  • patriot

УАЗ Patriot ще се продава на американския пазар

От 18 до 29 ноември Лос Анджелис ще бъде домакин на автомобилно изложение, по време на което ще бъде представена американската версия на УАЗ Patriot. Продажбите на руския всъдеход зад Океана ще се извършват от Bremach, който ще произвежда и автомобили под собствената си марка с името 4x4 SUV. Цената на Patriot на американския пазар ще започне от 26 400 долара. Досега автомобилът не се продаваше в САЩ, но потенциалните купувачи вече са оценили бъдещата новост.

УАЗ Patriot за американския пазар е оборудван с познатия 2.7-литров бензинов двигател, чиято мощност е 150 конски сили. Заедно с агрегата работи френска автоматична шестстепенна трансмисия Punch Powerglide. Освен това версията за САЩ се различава по настройките на някои технически възли, както и с различна функционалност на бордовата електроника. Според представителите на дистрибутора руските джипове са насочени предимно към купувачи, които се интересуват от евтини всъдеходи на рама с добри офроуд възможности и просторен интериор.

В американските автокъщи Bremach 4x4 SUV ще се предлагат на цена от 26 400 долара. Към момента компанията е публикувала снимки на УАЗ-ката за САЩ, които предизвикаха разнопосочна реакция на местните жители. Някои потребители в мрежата хвалят модела за неговата ниска цена и класическа конструкция на рама, като наричат Patriot модерен аналог на Land Cruiser от 90-те и „суров, като руски танк“. Други обаче отбелязват слабия двигател и остарял дизайн.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 111 гласа.

Свързани новини