Отидете към основна версия

26 Ноември, 2021 15:46, обновена 26 Ноември, 2021 15:46 158 273 64

Въздържайте се от покупката на тези коли: Нов рейтинг на най-ненадеждните автомобили

  • автомобили-
  • надеждност-
  • класация
Снимка: Shutterstock

Британско издание на What Car? състави нов рейтинг на най-ненадеждните автомобили, който взе предвид мнението на 16 хиляди собственици на автомобили. Анкетираните отбелязват модела, годината на производство и разказват подробно за проблемите, с които са се сблъскали през последната година. Какви неизправности са идентифицирани и колко трябва да платят за ремонт. След като разгледа данните за всичките 178 модела от 30 марки, What Car? изчисли индекса на надеждност на всеки и посочи 25-те най-лоши.

И така, третото поколение Nissan X-Trail стана лидер в антирейтинга с индекс на надеждност от едва 59.7 процента. Почти 40 процента от собствениците разказват за проблеми с всички системи на модела, с изключение може би на вградената навигация. В същото време почти половината от кросоувърите са ремонтирани докато са били в гаранция, а 24 процента плащат повече от £1500 (1 790 евро) за ремонт.

От моделите, предлагани у нас, рейтингът включва и няколко Land Rover-а. Дизеловият Land Rover Discovery (индекс на надеждност 72.1 процента) е критикуван за сериозни повреди и високи разходи за ремонт, Discovery Sport (82.1 процента) - за електрически проблеми, Range Rover Evoque (82.6 процента) - за появата на ръжда по каросерията ...

Освен с X-Trail, Nissan е включен в списъка с второто поколение на Qashqai (86.6 процента). Отбелязва се, че по-често проблеми имат дизеловите кросоувъри, които освен с мотора имат дефекти и с акумулатора, и с каросерията. Друг Nissan - Juke от поколението YF15 с индекс от 83.8 процента, се характеризира с проблеми с двигателя, акумулатора, каросерията и окачването.

В класацията влиза и Peugeot 2008, и то отново с дизелов двигател. Индексът му е 85.2 процента, а неизправности се откриват в окачването, акумулатора или спирачките. В 60 процента от случаите френският кросоувър трябва да бъде оставян в сервиза за повече от две седмици.

В тази антирейтингова класация попада и актуалното Audi A6 (85.3 процента), чиито собственици са изправени пред много проблеми с електрическата система и с каросерията, както и с неизправности в навигацията. Учудващо в класацията има е едно Porsche. Става дума за 718 Cayman, което постига само 73.5 процента надеждност поради износване на каросерията, неизправности по окачването и трансмисията, чийто ремонт е не само скъп, но и отнема много време.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 119 гласа.

Свързани новини