Отидете към основна версия

9 074 11

47 години на улицата - как една кола се превръща в паметник

  • автомобил-
  • паркинг-
  • изоставени коли

Паркирана на едно място в продължение на 47 години, тази Lancia Fulvia Sat от 1970 г. вече е туристическа атракция

От време на време ви разказваме за разни „капсули на времето“ – отлично запазени автомобили и мотоциклети от миналия век, и ние вече сме свикнали с тях. Но има един автомобил, който стои на улицата, на едно място почти... половин век.

Можете да го намерите в малкото италианско градче Конелиано, където туристите вече го харесват и колата се е превърнала в атракция. Помислете само - 47 години на обществен паркинг... Да, през това време в друг град седанът вече хиляда пъти щеше да бъде откаран до наказателен паркинг, където след това щеше да е безопасно отписан.

Тази Lancia Fulvia Berlina принадлежи на 94-годишния жител на града Анджело Фреголент, който до 2019 г. държи вестникарска будка до колата си. Между другото, Анджело живее точно там, в къщата, близо до която вече половин век стои неподвижната кола.

Lancia-та е лично негова, но не му служи като превозно средство, а като гардероб, където търговецът поддържа запас от вестници и списания. Сега властите настояват автомобилът да бъде премахнат, но само защото се планира повторно полагане на пътната настилка на улицата.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.

Свързани новини