Отидете към основна версия

27 025 70

Dacia Duster, Lada Niva или Suzuki Jimny, кой е по-добър извън пътя? (ВИДЕО)

  • dacia-
  • lada-
  • suzuki-
  • duster-
  • niva-
  • jimny

Три от най-евтините нови всъдеходи се изправят един срещу друг

В момента на пазара се предлагат десетки, ако не и стотици различни видове „джипове“, които въпреки, че гордо носят означения като 4х4, offroad, и всякакви подобни търговски марки, имат спорни възможности извън пътя. Не така, обаче стои въпроса при няколко всъдехода, които са доказвали своите способности многократно и освен това се предлагат на сравнително ниска цена.

Става дума за класическата Lada Niva, новото Suzuki Jimny и последното поколение Dacia Duster. Те се изправят в надпревара извън пътя, организирана от CarWow и ще се борят да докажат кой от тях е по-добър извън пътя след преминаване през различни препятствия.

Преди да преминете към видеото, ще ви споделим и малко техническа информация за трите модела, започвайки с познатата Lada Niva. Тя се задвижва от 1.7-литров двигател с 85 конски сили и 130 нютон метра. Разполага с механична трансмисия и бавни предавки.

Suzuki-то от своя страна разчита на 1.5-литров двигател със 101 конски сили, също разполага с бавни предавки и задвижване на четирите колела, отново в комбинация с механична трансмисия.

Румънският представител в лицето на Dacia Duster се задвижва от дизелов мотор с обем от 1.5-литра и 115 конски сили, който също задвижва четирите колела. Коя от трите „джипки“ ще успее да се справи с всички изпитания, вижте във видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 54 гласа.

Свързани новини