14 Януари, 2022 15:56 26 874 70

Dacia Duster, Lada Niva или Suzuki Jimny, кой е по-добър извън пътя? (ВИДЕО)

  • dacia-
  • lada-
  • suzuki-
  • duster-
  • niva-
  • jimny

Три от най-евтините нови всъдеходи се изправят един срещу друг

Dacia Duster, Lada Niva или Suzuki Jimny, кой е по-добър извън пътя? (ВИДЕО) - 1

В момента на пазара се предлагат десетки, ако не и стотици различни видове „джипове“, които въпреки, че гордо носят означения като 4х4, offroad, и всякакви подобни търговски марки, имат спорни възможности извън пътя. Не така, обаче стои въпроса при няколко всъдехода, които са доказвали своите способности многократно и освен това се предлагат на сравнително ниска цена.

Става дума за класическата Lada Niva, новото Suzuki Jimny и последното поколение Dacia Duster. Те се изправят в надпревара извън пътя, организирана от CarWow и ще се борят да докажат кой от тях е по-добър извън пътя след преминаване през различни препятствия.

Dacia Duster, Lada Niva или Suzuki Jimny, кой е по-добър извън пътя? (ВИДЕО)

Преди да преминете към видеото, ще ви споделим и малко техническа информация за трите модела, започвайки с познатата Lada Niva. Тя се задвижва от 1.7-литров двигател с 85 конски сили и 130 нютон метра. Разполага с механична трансмисия и бавни предавки.

Dacia Duster, Lada Niva или Suzuki Jimny, кой е по-добър извън пътя? (ВИДЕО)

Suzuki-то от своя страна разчита на 1.5-литров двигател със 101 конски сили, също разполага с бавни предавки и задвижване на четирите колела, отново в комбинация с механична трансмисия.

Dacia Duster, Lada Niva или Suzuki Jimny, кой е по-добър извън пътя? (ВИДЕО)

Румънският представител в лицето на Dacia Duster се задвижва от дизелов мотор с обем от 1.5-литра и 115 конски сили, който също задвижва четирите колела. Коя от трите „джипки“ ще успее да се справи с всички изпитания, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕЗ СУЗУКИТЕ

    15 55 Отговор
    ДРУГИТЕ ДВА (...)БУКВАЛНО СА ЗА ИЗВЪН ПЪТЯ👍

    Коментиран от #58

  • 2 Кой68

    68 4 Отговор
    Дачията е с по-голямо купе!
    Но Нивата и Сузукито са супер...
  • 3 Защо, за Бога

    62 5 Отговор
    Защо непрекъснато дават този ка.ут ? Половината предаване него показват ?

    Коментиран от #54

  • 4 Ломел

    55 9 Отговор
    Дачията е като Форд Експлорера на един приятел, Кат затъне в снега само едно колело движи, другите блокират и ни се обажда да го спасяваме !? !? Логични обяснения ?

    Коментиран от #16, #18

  • 5 Кракра

    40 73 Отговор
    Нещо русофилистиците ич ги няма под тоя материал.
    Иначе тръбят колко е хубава нивата и как можела да мине навсякъде, където другите се проваляли.

    Коментиран от #6

  • 6 Садам

    21 44 Отговор

    До коментар #5 от "Кракра":

    Не СА русофилистици а са антиамериканци. Точно американците бетонираха Путин с "политиката" си в Сирия ,хората виждат . . . Путин беше най-калпавия келеш до преди 5-6г !

    Коментиран от #39

  • 7 Кой

    53 5 Отговор
    Във видеото не става ясно кой е по-добър

    Коментиран от #12

  • 8 сектант

    9 7 Отговор
    това са най-добрите офроудъри на пътя в момента - трудно е да се каже

    Коментиран от #11

  • 9 адрес

    54 12 Отговор
    Добро е Сузукито , но за ежедневието , за преходи , за риболов , най-практична си остава Дачията . Карал съм Нива и наистина е мъка това нещо да се кара ежедневно . Джимито е много малко и вози гадно .

    Коментиран от #20

  • 10 Офф-чар

    23 21 Отговор
    В сериен вид са горе-долу на кантар. Но започнем ли с тунинга - Сузуки-то има най-голям потенциал - има рама, цели мостове, раздатка с опция за 4:1. Но най-станното е, че и Дъстър има не-лоши възможности. Има си тунинг окачване Mudster, лебедка може да се сложи и малко по-големи гуми. Раздатка няма, но 1-ва предавка е доста бавна и нещата се случват. Относно Нивата - единствения и проблем е, че е "Сделана".

    Коментиран от #21, #27

  • 11 хмм

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "сектант":

    Най-добрите офроудъри на пътя - това е като гъмен камък!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ФАКТИ

    41 11 Отговор
    Имаше подобно видео пак с трите коли само че на заснежена ски писта. До края на ски пистата стигна само ладата. Едната се провали още в самото начало а другата не можа да стигне и до ски пистата. Ако Ви е интересно потърсете като в тубата.
  • 14 Роки

    20 30 Отговор
    Suzuki много ясно.
  • 15 Alex

    28 3 Отговор
    За тая мазна кал, ако и бяха обули и в правилните гуми, можеше да разберем коя е по-добра. Това е все едно да сложите вериги на Суифт, на Сандеро и на Калина и да видиме коя вози най-добре градско, по асфалта с веригите, като се стопи снега.
  • 16 CC086

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ломел":

    В клипчето го обясняват няколко пъти - дачията е с отворени диференциали, когато едното колело е във въздуха, цялото задвижване отива към него. Джимнито е като повечето истински джипове - обикновено е на задно, но с бутон или лост се зацепва предното предаване през раздатъчна кутия. Там няма среден диференциал и задвижването е 50/50 отпред-отзад. Това означава, че за да закъса, трябва едно предно колело и едно задно да висят. За ладата не съм много сигурен.

    Коментиран от #19

  • 17 Klasika

    73 25 Отговор
    Ама то е банално ясно! Но журналистите разбира се трябва да ядат и да пускат статии. Може да имат деца да хранят....,пък и кой обича да е безработен...
    !?!
    Но трябва да има забавление и за разбирачите,все пак всички сме хора и всички искат забавление! Но ако оставим шегите настрана,то разбира се колата която натрива носа на всички още от 1970 година!! Която изскачи на собствен ход 5000 м.височина където успяват само алпинистите,а на следващата година счупи своя рекорд,разбира се единствен досега! В африканското рали от 154 коли до финала стигат само 8 от които първите 3 места взима Нива!!! 16 години руснаците я използват в Аляска и след това я подаряват на Норвешките пощи за малките градчета при 55 минус градуса да я ползват и Норвешците пишат благодарствено писмо за безпроблемната работа като я карат още 15 г.!!!! Взимат Нива от шоурума и с едноседмична подготовка завършват 3 - ти на рали Дакар!!! Има и 100 и двайсет рекорда в Гинес,като пред нея е само Костенурката с 180 рекорда!!! " Съвършенството не търпи промяна"!

    Коментиран от #22, #25

  • 18 Погледни

    11 14 Отговор

    До коментар #4 от "Ломел":

    в ютуб руснаците какво правят с техните Дъстъри и тогава пиши глупости че ходите да вадите Дъстър.

    Коментиран от #35

  • 19 Дачията

    16 6 Отговор

    До коментар #16 от "CC086":

    скъпи е с превключвател от 2 вд,ауто и 4вд лок,като последното блокира междинния диференциал и заключва на 50:50,отделно есп е настроено доста грамотно за по тежки терени,както и задния диференциал е от Мурано,коте опък води до липса на прегряване,така,че и Дачията си е много повече от Паркетник или градски СУВ.

    Коментиран от #33

  • 20 Карал си от

    20 6 Отговор

    До коментар #9 от "адрес":

    Първите Ниви-и,сегашните нямат нищо общо с това което е било преди.
  • 21 Отвори в

    32 7 Отговор

    До коментар #10 от "Офф-чар":

    ютуб и ще видиш какви доработки за офроуд на НИВАима,че ще ти падне шапката дето я нямаш,Сузукито ряпа да яде пред нея.При това доста е по евтино да тунинговаш НИВА от Сузуки.

    Коментиран от #34

  • 22 ъхъ

    30 10 Отговор

    До коментар #17 от "Klasika":

    Първият съветски луноход е от шаси на Нива но с други колела и двигател. На връщане от там са натоварили 1тон лунни камъни, а после са и монтирали гъсенични вериги и 16 години са я ползвали на руската полярна база като снегорин.

    Коментиран от #41

  • 23 марони

    29 11 Отговор
    Руското е най-срахотното в света!Всичко велико и съвършено е измислено в Русия!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Браво! Абсолютна истина.

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Klasika":

    Браво.Абсолютна истина.
  • 26 Оня

    28 3 Отговор
    Карал съм уаз 469 на застава.Много проходима машина.Днешните ряпа да ядат.А най проходими са тъй наречените текезарки,с 3 скорости но само танк може да мине от там.
  • 27 Оня

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "Офф-чар":

    Чувал ли си за демултипликатор и блокаж? Това е джип,другото е фарс.

    Коментиран от #32

  • 28 УМЕН

    21 5 Отговор
    Тестовете на тоя австралийски оллигофрен са за малоумни и хептен малоумни
  • 29 тоз

    33 14 Отговор
    Нивата я бие само УАЗ .УАЗ- ката я бие само ГАЗ 66. Газ 66 го бие Урал. Урал го бие само верижна машина. Честито на феновете на Сузуки -малко кирливо жипче което става само за лов в Сахара не в Русия.

    Коментиран от #30, #48

  • 30 факт

    16 5 Отговор

    До коментар #29 от "тоз":

    Няма нищо по добро от Унимог за офроуд
  • 31 Офроудажия

    5 28 Отговор
    Всички стават за извън пътя, ако има наблизо едно Субару Форестър, да ги тегли, като се наложи.
  • 32 Офф-чар

    11 12 Отговор

    До коментар #27 от "Оня":

    Малей! Как звучи само! Демультипликатор! Страшна работа, ей! Само за справка "Демультиплика́тор — элемент трансмиссии автомобиля, расширяющий диапазон преобразования крутящего момента и частоты вращения, осуществляемый коробкой передач.1 Может располагаться непосредственно в коробке передач, в раздаточной коробке, в главной передаче. Конструктивно — зубчатая или планетарная передача." Та значи Нивата и Сузукито имат такова жевотно. Дачията няма, но първата и скорост е доста по-бавна от нормалното. Колкото до блокажите, то Нивата има блокаж само на междуосевия диф, а сузукито така или иначе си блокира раздатката при 4х4. А нивата е с централен диф, и 4х4 не се изключва, защото братушките не могат да я накарат да държи пътя само на задно. Който е карал Нива със свален преден кардан, знае за какво говоря.
  • 33 Жулиен

    24 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дачията":

    Къде го намери този "междинен диференциал в Дачията? Та тя е с виско муфа. Вярно, че се блокира, но не е диференциал.
  • 34 Офф-чар

    16 9 Отговор

    До коментар #21 от "Отвори в":

    О, гледал съм и то много. Ти пък погледни за Джимни, колко има. И не съм казал, че Нивата, не става за офф. Просто се троши след всяко излизане, гние зверски след третата година, раздатката и пада (отново заради ръждата) и има един куп недомислици,което трябва да се оправят. Липсата на шаси също е голям минус.

    Коментиран от #38

  • 35 ъхъ

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Погледни":

    Гледах калната автомивка, мажат ги с кал да приличат на истинските офроудъри

    Коментиран от #37

  • 36 ComfortablyNumb

    7 6 Отговор
    Три болклука три веселъй друга , екипаж машину боевой ...
  • 37 Мхм

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "ъхъ":

    Дъстъра е добър опит за дцип.За разлика от боклука ФВ амарок който показва нагледно как да не се прави пикап
  • 38 карача

    29 4 Отговор

    До коментар #34 от "Офф-чар":

    Гледал си,ама нищо не си видял.Тия фолклорни сказки за нивата са от времето на дядо ти.Тая дето е тестват на клипа е мод. 2020г.Сигурен съм,че такава дори не си виждал наживо, ама знаеш ка се разпада на 3 год.
    И друг колега написа ,че първата генерация Нива е далече от новите генерации.Нивата има едно голямо предимство и това е дифа в раздатката.Отделно включване на бавни и блокаж.Тия които са се спускали от язовир Калин ще ти го потвърдят.Прехвалени джипове като слезнем долу са ил исъс сринати дифове, или накъсани полуоски.Недей да плюеш по нещо дето се види не познаваш добре.Отделен е въпроса,че всеки неможе да кара УАЗ и Нива.Виж тия новите джипове ги наблъскаха с електроники и възгглавници и пред всяко препятствие настава едно чудене на къде да завърти копчълъците и все немогат да уцелят правилния режим.При Нивата няма тия ядове.Не се заяждам просто ти пиша от безброй патила и доста натрупан опит.Нивата не ми е любимка,но просто имам в автопарка една 2018г. купена нова.В абсолютно стоков вариант обикалям по хижи,гори и язовири,и лоша дума немога да кажа.И да ти вметна само -4 година и нищо от това което си написал не й се е случило,напротив в отлично здраве си е въпреки,че е най нежалената кола.Дотук само хубави масла и свещи.

    Коментиран от #42, #61, #69

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ниваджия

    17 8 Отговор
    Мамин Галинчо Ганев, то Што лажеш орицата, че Неудачия та с името "прахосмукачка" (Дъстър) било джип бе?
    От трите марки, само Лада нива е джип. Сузи джимни е щайга с 4 колела, а мамалигата е паркетен парцал.
    Оди на пернишкото село Бучино и на бившият мотокрос полигон, ми качи на върха Неудачия та и сузиджимката. И когато ги качиш, не забравяй за филм че. Аре чао до скиф, че ще ми пишеш отговор чак през 2056 година... :-)

    Коментиран от #62

  • 41 Б. М.

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "ъхъ":

    Дали ще ти разбере иронията? 😀
  • 42 Б. М.

    10 14 Отговор

    До коментар #38 от "карача":

    За теб не знам, но от една да правиш изводи за всички....... Там където работя имаме няколко Ниви. Въте са ужас. Все едно си в танк. Отделно ръжда. МНОГО РЪЖДА! Дефекти безброй. Охраната имаха няколко Сузикита(не Джими) след гаранцията ги продаваха на търг и хората щяха да се избият. А Ладите направо за брак. В нашата община купиха Нива с 4 врати. Лятото, когато бе на 1 1/2, години, се счупи скоростна кутия. Вносителите, фирма Нар, имаха Байрям и общинарите чакаха две седмици да им я ремонтират. Отделно, по думите на горските, НЕ СТАВА за извън асфалта. Единствеото и предимство е цената.

    Коментиран от #47

  • 43 а наще греет лоу де са

    8 4 Отговор
    хората правят коли , пускат клипчета, ние само зяпаме и хълцаме, ние кога ще можем да направим някаква кола?

    уния китайските зелени огради и те си вдигнаха чукалата от тука, защо ли

    колко само сме бездарни да зяпаме хората какво правели

    джипки има колко иска човек но наше си родно си нямаме нищо, само чушкопеци
  • 44 препатил

    15 20 Отговор
    ЛАДА НИВА е отвратителен БОКЛУК . Ясно ми е , че хвалещите я (тук в сайта) никога не са имали и не са карали (та дори и не са се и качвали) на подобна трошлива бангия . Няма НИВА на повече от година БЕЗ РЪЖДА ,няма НИВА на повече от година БЕЗ ПРОБЛЕМ в скоростна кутия ,кормилна кутия и съединител , няма НИВА на повече от година ,на която да не е сменен /или ремонтиран/ блока за запалване /или ако има - тя не е карана изобщо/. Не искам да се впускам в подробности относно "комфорт" и "лекота на управление" и разни други дреболии / като горивна система , разхода на гориво ,уплътнения , ел. система ,та дори и чистачки/ - всичко е калпаво до последния детайл. Единственото хубаво е ,че частите са смешно евтини . Другарски съвет - и без пари да ви дават ЛАДА НИВА - бягайте надалече.
  • 45 Пичове,

    7 8 Отговор
    нивата е докрай изпипана от конструкторите. Като изпълнение не може някои серии да нямат много кусури-СССР се разпадна, Русия бе на ръба през годините на нейното производство. Добър автомобил в крайна сметка, като се пипне където трябва е перфектен за офроуд. Има още един такъв много добър ВАЗ, 21083-разработен вече съвместно с конструктори от Порше, макар също с маса фабрични дефекти. Като се пипнат обаче прецизно центровките и реглажите(без нищо друго), препуска с 240 км/ч по магистралата, на воля и без да загрява, разбира се с истинско масло и свещи...Значи въпросът е до липсващата сервизна база на марката и желанието или възможностите на собственика за технически грамотна експлоатация и подръжка!

    Коментиран от #51

  • 46 Шумкар

    19 2 Отговор
    Имам нива на 35 годни, белгийска. Купихме я преди шес години за хиляда лева. Кърпех я отдолу, направих ремонт на двигател, смених кардана и всички щанги плюс една полуоска и хи сложих газова оредба. Всичко това за около 2 бона. Занолих километража на нула. От тогава до сега съм навъртял 60000км от които две трети по горски пътища и с чиста съвест казвам че джипчето си е повече от добро, то е ненадминато по черните пътища. И съвсем не е капризно. А база за сравнение имам от реални ситуации, нямал съм мисия невъзможна там където други марки са се проваля ли. Ако не търсиш лукс то това е джипа.
  • 47 Всъщност

    13 1 Отговор

    До коментар #42 от "Б. М.":

    оядените горски все им е несгодно, но ако се питат старите ловци, ще ти кажат, че единствената практична кола близо до Нива е FIAT Panda !...
    ..

    Коментиран от #65

  • 48 Косе Босе

    8 12 Отговор

    До коментар #29 от "тоз":

    УАЗ бие НИВА,ГАЗ бие УАЗ,УРАЛ биеГАЗ по разход на горива,в чиято категория са световни шампиони-трябвс да им се закачи цистерна с гориво? Гледай данните :кубатура към произведени конски сили мощност?-ако това не означава нищо за теб ,значи гледаш много руски анимация.От там си направи заключение какво ще стане ако се натовари Ладата с туристическо оборудване! Ладата няма да мръдне? Филмчето е за тази ситуация,коментирай нея а не рисувани филмчета.Не се отклонявай от темата.Има част от философията която се нарича логика.Ако ЛАДАТА Е с най добрите качества както я представят русофилчета логично е да е най продаваната кола -посочи ми в коя държава е наи продавана сред джиповете,ако не можеш значи новините за нея са феик-като всичко руско.осраналото са ти желанието да натрапваш собственият ти егоизъм на другите? Защо? Защото игнорираш света на знаещите и можещите ,на чийто фон ти би изглеждал с руската си любов едно незавършило 1 клас джудже.Дерзай-това е безплатно!
  • 49 име

    5 1 Отговор
    Трябваше да ги тестват с еднакви гуми, един и същи шофьор по един и същи маршрут. И беше тъпо да ги сравняват по време в началото. Времето не е важно в офроуда. Имам старото джимни, нж мисля че Нивата е по-джбра от него. Но пък новото джимни има електроника, която върши работата на блокажи на диференциалите и наистна е идеално. Ладата а харесвам заради централния диференциал.
  • 50 ганю

    7 4 Отговор
    Има четири марки
    Лада Нива, уазка , джуган и татра
    където това мине останалото не може
    другото е боклук

    Коментиран от #53

  • 51 ДиД

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Пичове,":

    Сподели някой линк за този ВАЗ-21083….че в руските сайтове няма такова нещо за 21083. Според руснаците - 1.5лтр / 68-76кс. Интересно ми е да разбера повече за този ВАЗ които върви с 240км/ч продължително по магистрала без да загрява и (надявам се) без усещане, че ще се разпарчетоса. Благодаря.

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Взе ми думите

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Защо, за Бога":

    и на всичко отгоре е много неприятна личност мазен сухар.
  • 55 Дфен

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "шофер":

    Моят отговор е 3 пъти ха...
  • 56 Момко,

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "ДиД":

    руските сайтове тук са всичките или повечето украински всъщност, няма 21083 под 75к.с... Тъ! Слагаш синт.масло и в ск.кутия/диференциала, може с малко или повече SX-6000. Стягаш здраво главата, тя е фабрично хлабава и с големи хлабини на клапаните. Слагаш от доброто гориво в OMV и прецизно центроваш със стробоскоп момента на запалването за съответното октаново число, също и реглаж на карбуратора. Слагат се също истински гуми, добре балансирани. При тези условия мощността става над 100к.с., не трябва да разширяваш жигльор на карб., микропроцесора система за управление на двигател(има заводска такава с 2 бобини, само от нея мощността става 110к.с.) и пр. щуротии. Върви като бесна, на равно по магистрала стрелката на спидомера се завърта на 360° и застава устойчиво над отчет 20. Обикновени мерцедеси и пасати се задминават, не като пътен знак, но стабилно изостават, колкото и да скачат стопаните им на газта. Номер 1 си на пистата. Само при висока скорост купето на таралясника е много шумно, пак защото фабрично е с недодялана звукоизолация.

    инж.Николов

    Коментиран от #57, #63

  • 57 Русин

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Момко,":

    Забрави за лепенкатаTurboна заднияя капак. С нея вдига 340

    Коментиран от #59, #60

  • 58 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "БЕЗ СУЗУКИТЕ":

    Май имаш проблем със зрението, освен това май и джип не си карал на черно:)
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Всъщност

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Русин":

    си не само с функционална неграмотност....
  • 61 Психо от Курило

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "карача":

    Язовир Калин съм го качвал с най-обикновен Голф 2. Единствено се наложи да пусна вентилатора да върти постоянно на втора степен, че е зор.
  • 62 Психо от Курило

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Ниваджия":

    В грешка си, само Джимнито е с рама , едно от условията за истински оф роуд. Ако се чудиш , защо отваряха врати в един момент, то е за да видят дали има усукване на купето. Джимни няма да усуче купето защото е на рама, докато за Нива и Дъстър е възможно.
  • 63 другарски съвет

    11 3 Отговор

    До коментар #56 от "Момко,":

    Обичаш жанра фентъзи ,а ?! Значи - слагаш синтетика ,правиш центровка на запалването и (не) дупчиш жигльора на Ладичката и ... нЕма стигане , а ?! Това - Мерцедес и пр. тараляски ти гледат стоповете и завиждат ?! Цели 100 (сто) коня ставала кочината и с нея си пръв на пистата ?! Нещо , нещо - май ни взе за канарчета , а ? Я си пусни нЕкоя реч на др. Путин и се успокой !

    Коментиран от #64

  • 64 .......

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "другарски съвет":

    Не си от нивото на този срещу който се пенявиш. Дървени философи обръщащи не само техниката на политика, за да прикрият ниската си грамотност-колкото щеш тук, явно си такъв. Само МСУД вдига мощността на този двигател с повече от 50%, отделно други такива, за които се пише от опонента ти, но явно не разбираш и не вземаш под внимание. Путин ти слушай, може и лепенка със знамето му да си сложиш на капака на колата, това е без значение...
  • 65 Роко Скиавоне

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Всъщност":

    Мда навремето кято видях една стара Панда и много се зачудих тва чудо защо е 4х4
  • 66 Селчо костов

    3 0 Отговор
    Гкедах неква джипка сузуки самурай,и се зачудих как може кола на 30 години да струва над 7 бона в нашата страна.В испания лефа ми имаше едно такива и качвахме с него байрите дето беха маслините
  • 67 Dsса

    4 0 Отговор
    Гледай данните :кубатура към произведени конски сили мощност?-ако това не означава нищо за теб ,значи гледаш много руски анимация.

    Формула 1. От 1500 ccm получават 1500 к. с.. Ама двигателят издържа 1500 km. Няма луксозна кола с форсиран двигател, защо ли?

    Коментиран от #68

  • 68 ......

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Dsса":

    21083 е антилукс, но нито във вариант с МСУД(Микропроцесора Система за Управление на Двигателя), нито с другите екстри вдигащи мощността е с форсиран мотор. Няма турбо или специална инжекция за да е форсиран, но е перфектно конструиран(в швабско сътр.) и под строг контрол изпълнен. Може да изкара 500К или повече, просто момента на запалване с МСУД се оптимизира съответно на оборотите. Вероятно е измислен от германците, TSI трябва да са някаква такава концепция. Но може и да е руски патент-МСУД е отпреди 40г или повече. Руснаците преди перестройката имаха и други такива интересни решения при ДВГ, като напр.факелно(преднамерено) запалване, сега позабравени вече....
  • 69 Чебурашка

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "карача":

    Потвърждавам всяка твоя дума Има трески за дялане , но коя машина е идеална?
  • 70 Българина

    0 2 Отговор
    Сузукито е супер, с 4 места и Върви навсякъде много по лесно. Ладата е пълен боклук. Дъстара не е джип