Last news in Fakti

17 Януари, 2022 12:59 32 004 16

Любопитни факти и цени за най-голямата Dacia и за новата Lada Niva

  • lada-
  • niva-
  • dacia-
  • bigster
Любопитни факти и цени за най-голямата Dacia и за новата Lada Niva - 1

Шефът на Dacia-Lada разкри информация за цената на новия семеен кросоувър. Говорим за модела Dacia Bigster, който ще се появи през 2023 г. и ще споделя платформата с новата Lada Niva.

Главният изпълнителен директор на Dacia-Lada Денис Ле Вот сподели информация за предстоящия кросоувър Dacia Bigster, който ще бъде базиран на архитектурата CMF-B и която ще стане и основа за новото поколение Lada Niva.

Според Ле Вот, докато Bigster влезе на пазара през 2023 г., средната цена на семеен кросоувър от същия клас ще бъде „около 40 000 евро“, но Bigster „няма да бъде претоварен с ненужни опции”, така че ще бъде много по-евтин.

Любопитни факти и цени за най-голямата Dacia и за новата Lada Niva

Първата информация за Bigster се появи в началото на 2021 г. Тогава беше демонстриран концептуален прототип на бъдещия семеен кросоувър - със стеснена оптика с Y-образна светлинна шарка (фаровете на новите Logan и Sandero са декорирани в подобен стил), пластмасова облицовка на арките и праговете и вентилационни отвори на предни калници.

Очаква се линията от двигатели да включва 1.2-литров турбомотор в няколко мощностни версии, но въпросът за електрифицирането на кросоувъра все още е отворен - най-вероятно Bigster няма да се превърне в акумулаторен хибрид, но може да получи инсталация, която работи на принципа на „мек” хибрид.

В интервю за Autocar, Денис Льо Во заявява следното: „Ще сме готови за електрификация, но до момента, в който се изисква; разходите за инвестиции в надстройки ще бъдат амортизирани, което ще направи технологията по-достъпна."

Любопитни факти и цени за най-голямата Dacia и за новата Lada Niva

Отговаряйки на въпрос за оборудването на бъдещия кросоувър, Денис Ле Вот каза, че Bigster „няма да бъде натъпкан с опции, които повечето хора всъщност не използват“ и това ще позволи определянето на „демократични“ цени за модела.

Що се отнася до следващото поколение Lada Niva, то ще преживее дългоочакваната смяна на поколението към края на 2024 г. По-рано АвтоВАЗ обеща да направи Niva сравнима по отношение на проходимостта с Land Rover Defender, давайки ѝ висок просвет и система за задвижване на всички колела с редуктор.

Планира се моделът да се продава в Европа, където ще струва 12-16 хиляди евро за версията с късо междуосие и 20 хиляди евро за удължена версия. Най-вероятно цените на Dacia Bigster ще стартират от 20 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосип Брос ТИТО

    26 25 Отговор
    Купувам си веднага една лада бигстър ,да си спомням с носталгия за величието на Съветския съюз .
  • 2 БКП

    23 4 Отговор
    Леле-мале 1,2 е шкода Фабия 2003г с 3 цилиндъра атмосферен
  • 3 антикомуне

    35 50 Отговор
    Ватенките изкупени от Дачия !!!!!!! Смях,смях. Великите автопроизводители нямат собствен автомобил,а трябва румънците да им го направят. До къде стигна руския гений ,ей!
    Браво на румънците.Една малка държава притежава автомобилоствоенето на Русия.

    Коментиран от #4

  • 4 Един Човек

    77 8 Отговор

    До коментар #3 от "антикомуне":

    Дачия много отдавна е изкупена от Рено !!Ама нали трябва да оплюеме руснаците!!

    Коментиран от #9

  • 5 Класика

    14 17 Отговор
    Значи повече няма да има Лада Нива! И да не ни пробутват разни скрап с електроники и отдзад да пише Нива!!!! Както голфа който го направиха уж е костенурка и никой не го купуваше освен травеститите и жените..,и затова го спряха разбира се!!! Мисля,че никой няма да купува новата Нива освен пак травестити и жени и кастрирани французи,но поне ще знаем кои я карат за да се разграничим от тях!!!!! Ния ще си караме легендата!!!!... Съвършенството не търпи промяна!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Антон

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Класика":

    Че ти какво искаш, да я произвеждат още 50 години ли?
  • 7 комбайнер

    3 2 Отговор
    страшни коли, ейй! Люк Бесон веднага ще ги вземе за фирмите си.:)))
  • 8 Мечо

    3 14 Отговор
    Я че си карам БеЕнВето.
  • 9 антикомуне

    11 14 Отговор

    До коментар #4 от "Един Човек":

    Да,Дачия е френска марка,но има едно голямо НО ! Не Рено изкупува Лада,а Дачия. Явно от Рено са се обадили на Дачия иса им казали
    - Я ,отделете малко от бюджета за следващата година и купете Лада от руснаците,та да им направите една свястна кола ,за руските " пътища" )))))))))

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Владикавказ

    27 2 Отговор

    До коментар #9 от "антикомуне":

    В Русия няма марка Дачия. Всичко се продава като Рено, Рено логан, Рено дъстер и т.н. Така че няма как Дачия да са купили Лада в Русия.
  • 11 Автоспец

    7 2 Отговор
    Идиотчета с жълто под носа се правят на разбирачи.
  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    7 1 Отговор
    В МОМЕНТА ДАЧИЯ ДЪСТЪР Е НА СЪЩАТА ПЛАТФОРМА КАТО НИСАН И РЕНО КРОСОВЪРИТЕ.... .... А ЗА ТОВА ЧЕ ДАЧИЯ И ЛАДА НИВА ЩЕ БЪДАТ НА ОБЩА ПЛАТФОРМА ... ЕНЕЩО НОРМАЛНО ....
    ........ ЗАВИСИ КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ... АКО ИМА ВИСОК ПРОСВЕТ 250 ММ И ДВИГАТЕЛ 150 К.С С ИСТИНСКО 4Х4 И ЯКА АРТИКУЛАЦИЯ, КОЙ МУ ПУКА ...... .... НО ИМА И ИДИОТСКИ РЕЗУЛТАТИ .... НАПРИМЕР новия ДЖИП ГРАНД ЧЕРОКИ Е НА СЪЩАТА ПЛАТФОРМА КАТО АЛФА РОМЕО КРОСОВЪРА И ТОВА СИ Е ЧИСТА ИТАЛИАНСКА ГАВРА С ВЕЛИКА МАРКА :)
  • 13 мисля си

    1 4 Отговор
    ,че ги правят на един конвейр , някъде в Китай.
  • 14 Бре

    11 2 Отговор
    А ЗАВИСТЛИВИТЕ БЪЛГАРИ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАТ?.....СМЕШНИЦИ СТЕ И ГЕРОИ НА МАСА.....
  • 15 Порно

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "антикомуне":

    Пълни глупости. Лада е собственост на руска компания , в която Рено има 68% а Ростех има 32 % а с това и блокираща квота. За троловете обяснявам- означава, че не могат да прокарат решение, но и французите не могат да решават без тях.
  • 16 Klasika

    1 2 Отговор
    Е,то това няма да е Нива!!!! Ще го купуват травестити,хора които за първи път виждат кола и жени които не разпознават колите! Така както голф го маскираха с нещо непонятно все едно е костенурка.....!?!?!?
    Трябва като Мерцедес да си я произвеждат без изменения! Тя се търси всеобхватно и навсякъде и ,и без това е най- красивата кола в момента,защото е красива и истинска!!! Може би трябва само да и сложат мотора от Лада Веста с 122 кс. и тогава ще е съвършена! Не я правете гейска женчовци от Франция!