Отидете към основна версия

9 632 5

Продават се евтини реплики на Nissan Skyline GT-R R34

  • nissan-
  • skyline-
  • gt-r-
  • r34-
  • реплика

Малкият екип от Thai Body Car - тунинг специалисти от Тайланд, предлага евтини реплики на Nissan Skyline GT-R R34 за тези, които не са готови да платят половин милион долара за оригинал. За преобразуването използват британския Rover 200 Coupé - автомобил с две врати от началото на 90-те години. Моделът е избран, вероятно заради формата на страничните стъкла, които са подобни на тези при R34, което значително опростява работата. Целият процес отнема около два месеца, а готовите реплики се оценяват на 250-420 хиляди бата (6 500 - 11 000 евро).

Тайландските тунери започват с „трансплантация“ на предната и задната част на Rover 200 Coupé, оборудвайки автомобила с нови панели като тези от Nissan Skyline от 10-то поколение. В същото време често се използват оригинални брони и калници, същото важи и за фаровете, кръглите задни светлини и масивното задно крило. Размерът на Rover-а е забележимо по-малък от японския спортен автомобил, но това след преработката не си личи толкова.

Дължината на купето достига 4270, при 4600 милиметра за оригинала. Разстоянията между осите на моделите обаче са сходни, а 200 Coupé е забележимо удължен поради новия бодикит - задният и предният надвес обаче стават по-големи. За разлика от много подобни ателиета, Thai Body Cars не се спират само на екстериора и преустройват и интериора. Синият, например, получава пълен пакет за арматурното табло от R34 и централна конзола, която се намира доста трудно. Последният щрих е логото GT-R на волана.

Въпреки че репликата изглежда наистина подобна на Nissan, приликата не се отнася за „техниката“. Купето с предно предаване е оборудвано с 1.6-литров четирицилиндров мотор, която произвежда само 111 конски сили и е съчетан с автоматик. GT-R в хардкорната и най-скъпата модификация Z-Tune, припомняме, се задвижва от 2,8-литров шестцилиндров двигател, усилен до 500 конски сили. За сметка на това обаче цената на репликите е подходяща: тя не надвишава 11 000 евро, докато истинските Skyline се оценяват на стотици хиляди.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.

Свързани новини