Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 11:27 3 530 4

Виетнамци създадоха Bugatti Chiron от глина и фибростъкло (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron-
  • реплика-
  • фибростъкло

Полученото копие на Bugatti Chiron отговаря напълно на оригинала по външен вид

Виетнамци създадоха Bugatti Chiron от глина и фибростъкло (ВИДЕО) - 1

Четирима ентусиасти от Виетнам работят една година, за да създадат копие на хиперколата Bugatti Chiron. Без наличието на оригинален автомобил, специалистите използват в работата си макет в умален размер, увеличавайки глиненото копие до реален размер. Като помощни материали, при създаването на суперавтомобила, виетнамците използват обикновена глина.

Преди това екипът ентусиасти има направени модели на базата на стоманена рамка и картон. Сега, за Bugatti Chiron виетнамците прилагат нов метод, използвайки фибростъкло и глина. На първия етап е направен пълен модел на суперавтомобила с помощта на глина. Получената матрица е използвана за създаване на каросерия на автомобил от фибростъкло и композитно лепило. Корпусът от фибростъкло е подсилен със стоманена рамка.

След премахването на глинения макет, виетнамците започват да дооформят външния дизайн на копието на Bugatti Chiron. За боядисване на каросерията са избрани сини и черни цветове, съответстващи на корпоративния цвят на хиперколата. Фаровете са закупени онлайн, докато стоповете и джантите са сглобени от скрап.

Полученото копие на Bugatti Chiron отговаря напълно на оригинала по външен вид и дизайн, но като захранващ агрегат е използван 1,6-литров двигател от Toyota Corolla от 1998 г. Проектът вече струва на виетнамците 26 500 долара, а има още работа по дизайна на интериора на автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хм...

    0 0 Отговор
    Обикновена или полимерна глина? Разликата е голяма.
  • 2 Алиен

    1 0 Отговор
    Може да се закупи с листа от Голямото Дърво! Предвестника на Bitcoin!
  • 3 Gucci x Balenciaga

    2 1 Отговор
    О МАЙ ГОДДДДД 😁 Представих си оригинала Bugatti Chiron Super Sport (2021)- Що се отнася до цената, очаквайте 3,2 милиона евро без данъци и застраховка да се движи в тази махала нещо като лозя ли са тези бараки виетнамско гето или богат квартал ?СМЯХХХ 😂 жълта му работа опитват се да правят реплики като китайците с модата .Материалите и качеството не същото !
  • 4 Тойота

    2 0 Отговор
    Тези виетнамци, каквито и да са, поне създават нещо с ръцете си, за разлика от „цивилизованите” западни .........., които не могат един бушон да сменят, без да извикат майстор. Та, кой е по-развития?