Отидете към основна версия

3 877 8

Ioniq 5 получи по-голяма батерия и нови технологии

  • ioniq-
  • ioniq 5-
  • hyundai

Подобрено окачване и камери вместо огледала също са част от обновения модел

Ioniq 5 бе представен едва преди една година, но корейската компания вече предприема някои промени, които да задоволят още повече потребителите. Позовавайки се на добрите продажби и представяне на първия модел на Ioniq, от Hyundai са направили някои технически промени свързани с технологиите по автомобила, както и с неговата батерия.

Европейската версия, вече ще се продава с по-голяма батерия с използваем капацитет от 77.4кВч или с 4.8кВч повече от предишният вариант. Именно с такъв капацитет се продаваше и американският Ioniq 5, още от самото си представяне. Базовата версия остава с 58.2кВч батерия. Подобреният капацитет се дължи на два нови модула, които увеличават общия брой до 32 и 384 клетки.

Друга нова функция на Ioniq 5 е автоматичното затопляне или охлаждане на батерията, докато отивате към зарядна станция. По този начин колата подготвя батерията за зареждане и тя достига оптималната си температура за по-добро и бързо зареждане. Промени има и по окачването, което вече се е сдобило с нови амортисьори, наречени Smart Frequency Dampers. Те трябва да подобрят значително поведението на задната ос, както и да повишат качеството на шофиране и комфорт.

Последните технологични промени са свързани с огледалата, които вече са заменени с камери. Тази функция ще бъде опционална за модела и ще предлага екрани, вместо класическите странични огледала, както и централното такова. Подобна технология видяхме и при Honda E, където конфигурацията е серийна.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.

Свързани новини