Last news in Fakti

21 Април, 2022 14:38 1 643 2

Квантовата технология помага на Hyundai да подобри автопилота си

  • hyundai-
  • квантов компютър-
  • автономно управление

Корейската марка разширява сътрудничеството със световния лидер в квантовите изчисления

Квантовата технология помага на Hyundai да подобри автопилота си - 1

Hyundai Motor Company продължава активно да си сътрудничи с IonQ, световен лидер в квантовите изчисления. Партньорите обявиха стартирането на нов проект, който ще използва квантово машинно обучение за класификация на изображения и 3D разпознаване на обекти.

Разпознаването на различни обекти се планира да се използва за допълнително подобряване на технологията за автономно шофиране на Hyundai . Машинното обучение на квантовите компютри е много по-точно и огромните набори от данни се обработват много по-бързо, отколкото на конвенционалните компютри.

Hyundai и IonQ за първи път обявиха партньорството си по-рано тази година. Тогава целта беше да се използват квантови компютри за подобряване на производителността и безопасността на литиевите батерии за електрически превозни средства.

В момента квантовите компютри IonQ се използват за класифициране на 43 разновидности на пътните знаци. След това и двете компании ще използват данните за машинно обучение на IonQ в специалната тестова среда на Hyundai , където експертите ще пресъздадат множество сценарии за шофиране в реалния свят.

Партньорите ще си сътрудничат по този проект за разработване на квантови подходи за идентифициране на 3D обекти. На първо място ще бъде разширена идентификационната база на пътните знаци и освен това там ще бъдат включени допълнителни обекти: пешеходци, велосипедисти и т.н.

В допълнение, използването на най-новия квантов компютър IonQ Aria може да осигури по-ефективна обработка на данни, като същевременно намали разходите. IonQ Aria е най-мощният квантов компютър на пазара днес с 20 алгоритмични кубита.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофер

    2 1 Отговор
    На тази източна талига никой НЕ може да и помогне. Смея им се от сърце. Пластмаси и стъкло, купе направено от кенчета кока-кола. Коя и де е немска кола е пъти ама пъти по-здрава от това недоразумение на природата изкопирало от японските каляски а те от германеца от своя страна. АМГ, М-пакет, ЕрЕс Куаттро, ГеТе и ГеТеИ се смеят от сърце на "помощните" системи на аматьорите :))))
  • 2 Човек с памет

    2 0 Отговор
    Ако можеше квантовата технология да им направи двигателите по-свестни и надеждни ...