Отидете към основна версия

9 131 38

Забранява се влизането в ЕС на TIR-ове с руски регистрационни номера

  • русия-
  • санкции-
  • европа

Европейският съюз наложи забрана за превоз на товари с превозни средства, регистрирани в Руската федерация и Беларус, се казва в изявление на Митническата служба на Русия, публикувано от специализираното автомобилно издание "За рулем".

„Митническите служби на страните от Европейския съюз, граничещи с Руската федерация и Република Беларус, позовавайки се на петия пакет от санкции, спират допускането на превозни средства, регистрирани в тези страни, до територията на ЕС“ , се казва в прессъобщението.

Сега превозни средства за международни превози с руски и беларуски регистрационни номера няма да могат да придвижват стоки през територията на страните от ЕС. За сега това ограничение не засяга камионите, доставящи фармацевтични, медицински, хранителни и селскостопански продукти, включително пшеница.

Пътните връзки за хуманитарни нужди също остават отворени. Експертите смятат, че забраната за превоз на товари ще засегне рафтовете на магазините след три седмици - тогава може да започнат прекъсвания на доставките. Въпреки че има и вероятен сценарий, през това време руските власти да обмислят възможности за заобикаляне на ограниченията.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 39 гласа.

Свързани новини