Last news in Fakti

20 Април, 2022 10:28 4 227 15

Американците от General Motors окончателно напускат Русия

  • general motors-
  • русия-
  • gm

Компанията спира доставките до дилъри и уволнява всички служители

Американците от General Motors окончателно напускат Русия - 1

По информация на "Комерсант", американският автомобилен концерн General Motors (GM) напуска Руската федерация. Дилърите вече са получили известие да спрат доставките на превозни средства, които са ефективно забранени от санкциите на САЩ към Русия.

От изданието твърдят още, че GM също така уволнява всички служители от руския си офис. По този начин американската компания става първият чуждестранен автомобилен производител, който окончателно напуска Русия след избухването на военните действия в Украйна.

Освен, че GM уволнява всички служители на руския офис, до дилърите е изпратено известие за прекратяване на доставката на автомобили и резервни части. Ще припомним, че на 11 март САЩ забрани износа на автомобили за Русия, но това не е първото оттегляне на GM от района.

След като GM съкрати производството си в Русия през 2015 г. на фона на анексирането на Крим, концернът доставяше само скъпи модели Chevrolet и Cadillac от Съединените щати. През първите три месеца в Русия са продадени 266 автомобила Chevrolet и 162 автомобила Cadillac.

Марките и без друго губеха от конкуренцията на по-популярните европейски лидери в сегмента на премиум автомобили в Руската федерация. Както отбелязва източникът на "Комерсант", през последните седмици GM само чакаше разяснения от американския регулатор, а сега всъщност обяви напускането си, след като ги получи.

След публикуването на материала GM потвърди, че напуска руския пазар . Поради кризата в Украйна и „свързаните с тях американски и международни санкции, GM реши да разшири мерките за спиране на операциите в Русия“, гласи съобщението, което се появи вечерта на 19 април на прес портала на Cadillac.

Американците припомнят, че GM е спрял вноса на автомобили и търговските дейности в Русия на 28 февруари. Сега, предвид продължаващото влошаване на ситуацията, компанията е решила окончателно да прекрати дейността си в Русия.

Според събеседниците на "Комерсант", дилърите, получили уведомление от GM , няма да бъдат компенсирани за инвестициите, които са вложили в автосалоните си, въпреки че наскоро всички шоуруми на концерна бяха преработени, за да отговарят на новите изисквания на вносителя.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАКА ДЕ

    19 0 Отговор
    Щом руснаците правят "опростени " коли, кво да правят там американците
  • 2 стар майстор

    28 13 Отговор
    Те GM миналата година затвориха два завода в щатите и без война , че в Русия ли няма . Само че хептен ще фалират .
  • 3 Балалайка

    19 5 Отговор
    Не искаме ДЖЕНЕРАЛ МОТЪРС ,ние си имаме ЗАЗ

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Запознат

    15 3 Отговор
    Ще минат на Москвич 408 турбо.Ха-ха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ххххх

    19 2 Отговор
    Значи .GM просто си намери оправдание за слабите продажби.Колко удобно
  • 9 хаджи @боригенов

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Балалайка":

    ЗАЗ е украински бе чук !

    Коментиран от #12

  • 10 Кадир

    5 1 Отговор
    Звучи като позитив.
  • 11 Жулиен Гаков

    6 3 Отговор
    Да напускат! Да си таковат таковата!! Ще си преместят игрите от левия в десния крачол руснаците! Ще го подарят на ВАЗ КАМАЗ или някой друг руски концерн и ще бият шапката!! Досвидания GM !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нов Световен Ред

    0 2 Отговор
    Тези найстина се приготвят за 3та световна.
    Целия свят ще пометат Русия и Америка
  • 14 Случаен

    2 0 Отговор
    Въх, какво ще правят 400 купувачи...
  • 15 Бай Зъл

    3 0 Отговор
    GM ли работиха едно втеме с чичу Ади и после си прекръстиха колите Воксхол за острова? Ма кво се срамите сега бе убавци?