Отидете към основна версия

18 836 41

Официално: В Русия вече е разрешено производството на опростени автомобили

  • русия-
  • автомобили

От 25 април Русия може да започне производството на т.нар. опростени автомобили с по-ниски екологични стандарти и нива за безопасност. За целта Съветът на Евразийската икономическа комисия промени техническите изисквания за производство на автомобили. Това съобщава " Известия ".

Според документа до февруари 2023 г. Русия (и други страни, които са членки на Евразийския икономически съюз) ще могат да определят свои собствени изисквания към автомобилите, които се произвеждат в страната.

Всъщност говорим за производство на опростени модели с по-ниски стандарти за опазване на околната среда и безопасност. На 25 април влизат в сила промените в техническия регламент „За безопасността на колесните превозни средства“, които определят изискванията за автомобилите на територията на ЕАЕС.

Според информация на autonews, смисълът на тези иновации е да се даде възможност на автомобилните компании да работят с така наречените алтернативни компоненти, тъй като доставката на оригинални се оказва сложна или напълно спряна. Става дума за неоригинални резервни части.

В същото време ще бъде възможно да се управляват такива автомобили на територията на други държави от ЕАЕС (Киргизстан, Армения, Беларус и Казахстан) само ако бъде сключено двустранно споразумение. Също така в свидетелството за регистрация ще бъде отбелязано, че автомобилът е пуснат по особено опростен начин.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 39 гласа.

Свързани новини