Last news in Fakti

21 Април, 2022 12:48 17 626 23

МПР предупреди: Последствията от връщането към Евро-0 ще са катастрофални

  • екология-
  • русия-
  • автомобили

Автомобилните изгорели газове вече са сериозен проблем в руските мегаполиси

МПР предупреди: Последствията от връщането към Евро-0 ще са катастрофални - 1

Възобновяването на производството на автомобили с двигатели с ниски емисионни стандарти, включително Евро-0, ще се отрази негативно на качеството на въздуха. Министерството на природата предупреждава, че щетите предстоят и това важи особено за гъсто населените градове, където нивата на вредни вещества в атмосферата вече са високи. Така от министерството коментираха правителствено постановление, което намалява екологичните изисквания за автомобилите, за да подкрепи автомобилната индустрия.

От Министерството на природните ресурси отбелязаха, че продължават да подкрепят преминаването към екологично чисти видове транспорт - автомобили с газ и електрически автомобили, които намаляват натоварването на атмосферата. Продажбите на акумулаторни автомобили , популярни на Запад и в Китай , също растат стабилно в Русия, но резултатите все още не надвишават триста на месец.

Автомобилите са отговорни за значителна част от вредните емисии. Например в Красноярск, Омск и Челябинск те представляват повече от 30 процента от замърсителите, навлизащи в атмосферата, отбелязва Министерството на природните ресурси. Връщането към Евро-0 ще влоши ситуацията с качеството на въздуха както в тези градове, така и в другите големи градове в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геша

    76 26 Отговор
    Скоро ще се види окончателния край на зеления тормоз.Апропо, какво стана с озоноватадупка над Австралия с която бяха се полупобъркали? Кеф. А скоро и край с дженъридиотията.

    Коментиран от #6, #9, #20

  • 2 Какво толкова

    17 18 Отговор
    Ще сложат катализатори и това е
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 12 Отговор
    колите никога не са били проблем, проблема е във пътищата които не се мият никога

    това е като да не се перем ама да ривем че сме мръсни

    Коментиран от #10

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 10 Отговор
    няма как да се сравняват нещата със едно време кога по улиците имаше по 100 автомобила и сега където всичко е претъпкано от коли , не е проблем самия двг а това че колите са със хиляди повече , па ако ще евро стандарта да е 10 все тая мръсотията си остава

    Коментиран от #8

  • 5 Варна "Тича"

    7 14 Отговор
    На днешния21-ви април,
    1925-та година.

    Футболистите на варненския СК"Тича" печелят първата купа в чужбина,
    в историята на българския спорт.
    Това се случва на футболния турнир за Купата на Букурещ, наричана още Сребърната купа.

    Честта пръв да вдигне купата се пада на капитана Боян Боянов.
    Неговите съотборници са :
    вратарят Ерван Кебабчиян,
    Борис Петров,
    Кирил Денев,
    Стоян Златев,
    Щерю Савов,
    Йордан Заяков,
    Никола Люцканов,
    Иван Найденов,
    Александър Бояджиев
    и взетият за турнето от “Владислав“ – Андрей Иванов-Дядото)

    Това са българските спортисти, окичили се с този славен ореол.

    Тича,Владислав и Славия София са най-ощетените футболни клубове
    в антинародния социалистически концлагер НРБ.
  • 6 Чете ли

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Геша":

    Чете ли статията? Какъв зелен тормоз в Русия?
  • 7 DrivingPleasure

    36 13 Отговор
    Това е показателно за лицемерието на западната "демократична" общност. Всички са зелени и за спасяването на планетата... но всъщност в момента запада надува въглищните ТЕЦ отвъд предела, за последните 2 години 20тина% ръст вместо намаляване. И "наказва" руснака, без да мисли, че тия газове граница нямат.

    Изключителна гнус. От социал-демократ, само за няколко години европейските ни "братя" ме направиха анти-демократ... въпреки, че реално те не са демократи следователно аз съм анти на фашизоидно-комунистическия режим, който тая обезумяла паплач опитва да наложи в Европа!

    Коментиран от #11, #14, #21

  • 8 onq s konq

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много си прав, във времето за което пишеш бяхме 9 млн. население и на паркинга пред блока имаше 4 автомобила, сега сме 6 млн. а на паркинга има 21 автомобила, по-точно в зелените площи и паркинга.
  • 9 3-фазния

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Геша":

    Сложи си вързоп на отходника, както се прави на конете. И си събирай теменужките. Няма кой да чисти след тебе. Нито пък някой е длъжен да ти диша лй.ата.
  • 10 3-фазния

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И ти си издухал гарнитурата на главата
  • 11 3-фазния

    8 9 Отговор

    До коментар #7 от "DrivingPleasure":

    Никой не смята да ти чете феминистките лозунги. Мъжете се изразяват с 3 думи и не мрънкат за всичко
  • 12 3-фазния

    5 10 Отговор
    До един сте тука набедени автомобилисти. Истинският автомобилист кара с плътно заустен ауспух в купето и бърше храбро с гюдерия предния джам и потта от челОто.
  • 13 Мемфис

    24 15 Отговор
    Ушанките винаги са живяли като сви.и и както се очертава така и ще продължат! Но като чета коментарите, явно от тези животни има доста и в този форум! Простака дори и с компютър си остава простак!

    Коментиран от #15

  • 14 Е какво чакаш

    10 13 Отговор

    До коментар #7 от "DrivingPleasure":

    Чемодан, вокзал и в разбитите на демокрация при евро 0 стандарти? Ще си абсолютно щастлив и свободен! Остави я тази Европа на простаците!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    7 5 Отговор
    Дрън, дрън, че те руснаците не са спирали да си карат Ладите и Москвичите Евро 0, произведени още преди 32 години. Една голяма част от автопарка в Русия още си е от соцвремето. Пък и това производство на неекологични автомобили, ще е временно. Докато се договорят с китайците да купуват от тях готови горивни системи по-висок евростандарт, вместо от германците.

    Коментиран от #18

  • 17 Алекс

    10 9 Отговор
    Те там и ГТП не минават. Връщат се към времената в които живеят чукчетата
  • 18 Ники

    9 5 Отговор

    До коментар #16 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    Димек ще купуват на китайците трошките защото те технология за производство няма да им дадат понеже тя е на западняците
  • 19 Сиринье

    10 4 Отговор
    Рашките "пускат Мерцедес... но пак излиза Лада" Още 1 годинка и ще карате на флинстоун дървенията!
  • 20 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Геша":

    Нещо като не ни харесва е тормоз ли? Моля, отделете 5 години, напишете една дисертация на темата, съберете необходимите факти и мисля, че ако много се задълбочите в проблема...ще започнете да се чудите как по-бързо да забранят замърсителите на околната среща.

    За повече инфорамция може да проверите какво стана с оловните горива и защо ги махат. Ситуацията през средата на миналия век е била същата по повод оловото.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДиД

    2 0 Отговор
    Всички се тръшкат и пишат как да се пречисти въздуха … мисли ли някой, че това става в Европа само? Кой ще спре милионите стари трошки в Индия, Пакистан, далечния Изток, Арабският полуостров (не всичко е Дубай) и Африка? Европейските държави тихомълком изхвърлят боклуците си в Африка. Там е и най-голямото сметище на света - гори денонощно от десетилетия. Май е малко лицемерно, а? Или в тези страни не живеят на същата планета и въздуха не циркулира свободно …

    Коментиран от #23

  • 23 ДиД

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ДиД":

    Да не забравяме Мексико и цялата Южна Америка…Дами и Господа - тотално лицемерие с тези ел. миксери. Няма да спасят Земята. Може би полека навлизащите синтетични горива с много ниски СО2 емисии …. Така. Всеки удобно си мълчи за замърсяването на въздуха с твърди микрочастици от контакта между гумите и пътя. Да не би ел. миксерите да летят на 5см от земята!?