Отидете към основна версия

1 176 5

Потвърдено: Corvette също минава на ток

  • corvette-
  • chevrolet-
  • corvette c8

General Motors официално съобщи информацията

Президентът на General Motors - Марк Ройс официално обяви новината, че компанията ще представи електрическа версия на Corvette и това ще се случи съвсем скоро. Анонсът бе направен по време на интервю пред CNBC, където Ройс не даде много информация за бъдещите планове на американската компания.

През следващата година ще бъде представена електрифицирана версия на Corvette C8, а на по-късен етап ще видим и изцяло електрическа версия. Ройс не потвърди дали хибридната версия ще бъде plug-in или класически хибрид, нито пък каква ще е мощността ѝ, но според някои слухове се очаква тя да достига 1000 конски сили.

Ако тази информация е вярна, то моделът, който ще носи името Zora ще комбинира 5.5-литров бензинов двигател с електромотор, който освен четирицифрената мощност ще разполага и с максимален въртящ момент от над 1300 нютон метра.

Що се отнася до версията с изцяло електрическо задвижване, то там знаем, че може да очакваме максимална скорост от 320км/ч. Версия с два електромотора и задвижване на четирите колела също не е изключена, но към момента няма никакви потвърдени данни за това.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Ето го новото (китайско) Aveo на Chevrolet

    Възроденият модел ще бъде пуснат в продажба в съвсем близко бъдеще, като подробности за новия продукт бяха разкрити на официалния сайт на General Moto ...
    17.02.2023
    2 215
    2