26 Април, 2022 10:31 1 162 5

Потвърдено: Corvette също минава на ток

  • corvette-
  • chevrolet-
  • corvette c8

General Motors официално съобщи информацията

Потвърдено: Corvette също минава на ток  - 1

Президентът на General Motors - Марк Ройс официално обяви новината, че компанията ще представи електрическа версия на Corvette и това ще се случи съвсем скоро. Анонсът бе направен по време на интервю пред CNBC, където Ройс не даде много информация за бъдещите планове на американската компания.

Потвърдено: Corvette също минава на ток

През следващата година ще бъде представена електрифицирана версия на Corvette C8, а на по-късен етап ще видим и изцяло електрическа версия. Ройс не потвърди дали хибридната версия ще бъде plug-in или класически хибрид, нито пък каква ще е мощността ѝ, но според някои слухове се очаква тя да достига 1000 конски сили.

Ако тази информация е вярна, то моделът, който ще носи името Zora ще комбинира 5.5-литров бензинов двигател с електромотор, който освен четирицифрената мощност ще разполага и с максимален въртящ момент от над 1300 нютон метра.

Потвърдено: Corvette също минава на ток

Що се отнася до версията с изцяло електрическо задвижване, то там знаем, че може да очакваме максимална скорост от 320км/ч. Версия с два електромотора и задвижване на четирите колела също не е изключена, но към момента няма никакви потвърдени данни за това.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И най хубавото

    5 2 Отговор
    Няма да мирише на бензини масла...ще лети като вятъра и ще ръмжи по електронен път. Кеф!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някоя си

    4 4 Отговор
    Ужас....
    И тия се изджендариха🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #4

  • 4 Напротив

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Някоя си":

    И тези слязоха на земята, че бъдещето на бързите автомобили принадлежи на тока, а не на бензина. Бензинът принадлежеше на миналото и отчасти на настоящето. От ден на ден на все по-малка част от настоящето.

    Коментиран от #5

  • 5 3-фазния

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Напротив":

    Разбира се. Тва че някой си бил свикнал с нещо, никой не го брига. Кълбото няма да спре да се върти.