Отидете към основна версия

3 320 6

Audi представи по-бързите RS4 и RS5 Competition

  • audi-
  • rs4-
  • rs5-
  • competition

Двата модела запазват същата мощност, но получават множество ъпгрейди

Audi показа новите Competition и Competition Plus пакети за последното поколение на комбито RS4, както и двувратата и четиривратата версия на RS5. Двата модела запазват мощността си от 450 конски сили и максималния въртящ момент от 600 нютон метра, но ускоряват по-бързо до 100км/ч. Практичното RS4 успява да се справи с дисциплината за 3.9 секунди, с 0.2 секунди по-малко от преди, а RS5 се справя за 3.8 секунди, с 0.1 секунди по-малко от преди. Максималната скорост е увеличена на 290км/ч.

Визуално може да различите двата модела по 20-цоловите джанти с полирана предна част и черна вътрешност. Стандартно модела пристига още с матрични LED светлини и карбонови елементи по предната броня, праговете, огледалата и задния дифузьор. Накрайниците на ауспусите също са оцветени в черен гланц.

Окачването е регулируемо и позволява до 20мм по-ниска стойка на колата в сравнение със стандартните RS4 и RS5. Амортисьорите са още с регулируема твърдост, а пружините са по-твърди. От Audi заявяват, че макар окачването да е адаптирано за пистово каране, то намира перфектния баланс между комфорт и твърдост.

Competition моделите получават още спортен диференциал, както и различен софтуер на скоростната кутия и двигателя. Спирачките са керамични и подобряват спирането от 100км/ч с 2 метра. Цената на стандартния Competition пакет в Европа е 7875 евро, а тази на Plus версията е 11875 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини