Last news in Fakti

18 Май, 2022 12:40 3 306 6

Audi представи по-бързите RS4 и RS5 Competition

  • audi-
  • rs4-
  • rs5-
  • competition

Двата модела запазват същата мощност, но получават множество ъпгрейди

Audi представи по-бързите RS4 и RS5 Competition - 1

Audi показа новите Competition и Competition Plus пакети за последното поколение на комбито RS4, както и двувратата и четиривратата версия на RS5. Двата модела запазват мощността си от 450 конски сили и максималния въртящ момент от 600 нютон метра, но ускоряват по-бързо до 100км/ч. Практичното RS4 успява да се справи с дисциплината за 3.9 секунди, с 0.2 секунди по-малко от преди, а RS5 се справя за 3.8 секунди, с 0.1 секунди по-малко от преди. Максималната скорост е увеличена на 290км/ч.

Audi представи по-бързите RS4 и RS5 Competition

Визуално може да различите двата модела по 20-цоловите джанти с полирана предна част и черна вътрешност. Стандартно модела пристига още с матрични LED светлини и карбонови елементи по предната броня, праговете, огледалата и задния дифузьор. Накрайниците на ауспусите също са оцветени в черен гланц.

Audi представи по-бързите RS4 и RS5 Competition

Окачването е регулируемо и позволява до 20мм по-ниска стойка на колата в сравнение със стандартните RS4 и RS5. Амортисьорите са още с регулируема твърдост, а пружините са по-твърди. От Audi заявяват, че макар окачването да е адаптирано за пистово каране, то намира перфектния баланс между комфорт и твърдост.

Audi представи по-бързите RS4 и RS5 Competition

Competition моделите получават още спортен диференциал, както и различен софтуер на скоростната кутия и двигателя. Спирачките са керамични и подобряват спирането от 100км/ч с 2 метра. Цената на стандартния Competition пакет в Европа е 7875 евро, а тази на Plus версията е 11875 евро.

Audi представи по-бързите RS4 и RS5 Competition


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    6 5 Отговор
    Май нема обаче кой да ги КАРА..
  • 2 Самолети

    8 4 Отговор
    Хубави коли! Ама с цената на горивата в България все повече хора се задъхват! Хора, които допреди година не обръщаха внимание на доста от цените! Инфлацията минава 50%. Влизам в магазина да напазарувам - хоп 200-300 лева, прибера се вкъщи, жена дай нещо за ядене - няма какво сега! Та те така…..хем заплатата ми хич не е малка за нашите стандарти!
  • 3 сектант

    2 23 Отговор
    Дачия вече прави коли на ток, докато Ауди още си играят с някакви шумни пърделници.

    Коментиран от #4

  • 4 Така е!

    1 13 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Като гледам съвсем скоро въпросът ще е бърза кола ли караш или кола с ДВГ. Като гледам вече и Дачия, стига да е електрическа, ще бие на ускорение доста скъпи автомобили с ДВГ.

    В съседната статия става въпрос за ускорение 1,5 до сто, което шофьорът за по-комфортна може да намали на под три секунди, за да стане автомобила два пъти по-бавен. Тези с най-доброто ускорение отиват на четири секунди.

    И да ускорението не е всичко, но 99% от шофьорите ще предпочитат да си купят по-бързия автомобил, ако трябва да избират между два автомобила с близка цена. А да не говорим ако по-бързия автомобил харчи два пъти по-малко.
  • 5 Vasik Atanasova

    11 6 Отговор
    Най добрата премиум марка !
  • 6 Така де!

    1 0 Отговор
    Увредените от ползване неудачията на рено страдат под всяка статия за Мерц, БМВ и Ауди! Зер живота си минава, а кеф цена няма ...