Отидете към основна версия

7 704 21

Въпреки санкциите Lada продължава да се продава в Япония

  • lada-
  • япония

Местният вносител успя да се запаси с нови автомобили и резервни части

Японският вносител на автомобили Lada продължава да продава руските возила в Страната на изгряващото слънце, въпреки санкциите, които местните власти наложиха срещу Русия след началото на войната в Украйна. По-специално, на японския пазар все още може да се купи класическата Niva (отдавна популярна сред местните шофьори) и спортната модификация на седана Lada Vesta Sport.

На японския пазар местната компания Le Parnas се занимава с внос на руски автомобили. Съдейки по информацията, която компанията публикува в акаунта си в Twitter, доставките на автомобили продължават и след 24 февруари, въпреки санкциите, наложени срещу Русия.

От Le Parnass обаче отбелязат, че след 18 юли 2022 г. доставката на нови автомобили и резервни части за тях от Русия ще бъде забранена. Сега на японския пазар може да се купи класическа Niva с три врати на цена от 2.98 милиона йени, което се равнява приблизително на 21 800 евро. За "спортната" версия на седана Lada Vesta местният вносител иска 3,78 милиона йени, или около 27 700 евро.

Ще припомним, че в края на март Япония наложи забрана за износ на премиум стоки за руския пазар: освен бижута и скъпоценни камъни, бяха забранени и луксозните автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.

Свързани новини