Отидете към основна версия

6 848 51

Електрическият TIR на Mercedes-Benz излиза на пътя още тази година

  • tir-
  • електрически камион-
  • mercedes-benz trucks

eActros LongHaul трябва да стане най-мощният в товарната линия на производителя

Mercedes-Benz Trucks ще пусне още един електрически камион, който този път ще бъде такъв за дълги разстояния. Благодарение на него превозът на товари на дълги разстояния ще достигне ново ниво на екологичност.

Първият електрически камион на Mercedes-Benz - eActros се появи през октомври 2021 г. След него, през юли тази година ще дебютира eEconic, който е предназначен за общински услуги. И двата модела се произвеждат във фабрика в германския град Верт. Модификации на eActros 300 и eActros 400 също са в процес на разработка.

Третият електрически камион трябва да бъде влекачът Mercedes-Benz eActros LongHaul. Според производителя тестовете на автомобила по обществени пътища ще започнат още тази година. TIR-ът eActros LongHaul ще получи огромна батерия, с която пробегът ще бъде около 500 км, а акумулаторните блокове ще могат да се зареждат на бърза зарядна станция с капацитет от цял ​​мегават. Дебютът на серийните електрически "тирове" е насрочен за 2024 година.

Доколкото знаем, основният (но не непременно единствен) доставчик на литиево-йонни батерии за електрически превозни средства Mercedes-Benz Trucks е китайската компания CATL. Германците имат и по-компактни търговски превозни средства с акумулаторно захранване. Говорим основно за вече понатия eSprinter.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.

Свързани новини